Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

WTA reagovala na dres ruskej tenistky, Medvedev na panický záchvat Ukrajinky

Ženská tenisová asociácia (WTA) vydala formálne varovanie pre Rusku Anastasiu Potapovovú po tom, čo si obliekla futbalový dres Spartaka Moskva pred zápasom s Jessicou Pegulovou na turnaji v Indian Wells.

16.03.2023 15:39
Anastasia Potapovová Foto: ,
Anastasia Potapovová.
debata (14)

Dvadsaťjedenročná Potapovová sa bránila, že si ho obliekla na podporu klubu, ktorému fandí už od trinástich rokov, a nechcela nikoho provokovať. Svetová jednotka Iga Swiateková z Poľska uviedla, že ju jej správanie prekvapilo a preto sa obrátila na WTA.

„Pokiaľ ide o dres ruského futbalového tímu, WTA formálne varovala hráčku, že to nie je prijateľné ani vhodné správanie. Neočakávame, že sa to v budúcnosti zopakuje,“ citovala stanovisko asociácie televízia Eurosport.

Anastasia Potapovová Čítajte viac Škandál kvôli dresu: Swiateková sa obula do Rusky: Nemala by takto prejavovať názory

ATP a WTA povolili hrať ruským a bieloruským tenistom na svojich turnajoch aj po začiatku invázie na Ukrajinu, no len pod neutrálnou vlajkou. Swiateková však priznala, že v zákulisí je momentálne „veľké napätie“.

„Bola som prekvapená z toho, čo spravila. Myslím si, že hráčka si mala uvedomiť, i keď je fanúšička tímu, že nemala teraz a takto ukazovať svoje postoje,“ povedala svetová jednotka.

Ukrajinka Lesia Curenková sa odhlásila na turnaji Indian Wells zo zápasu 3. kola, v ktorom mala nastúpiť proti Bieloruske Arine Sobolenkovej.

762837596 Čítajte aj Nedotýkaj sa ma! Medvedev sa zvíjal v bolestiach. Odmietol pomoc Zvereva

Ako dôvod uviedla panický záchvat po tom, čo sa rozprávala s výkonným riaditeľom WTA Steveom Simonom.

Povedala, že bola šokovaná z jeho odpovedí ohľadom reakcie asociácie na ruskú inváziu na Ukrajinu.

„V prvom rade mi je veľmi ľúto všetkých ukrajinských hráčov a toho, čím si prešli. O situácii s Curenkovou neviem podrobnosti. Je to skôr otázka na ňu a na Sobolenkovú. Ja som vždy hovoril to isté, som za mier na celom svete,“ odpovedal na otázku o napätí Rus Daniil Medvedev podľa Eurosportu.

Ako sa zmenili tenisové hviezdy z 90. rokov Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Vyhrávali grandslamové tituly, boli svetové...
14 debata chyba
Viac na túto tému: #vojna na Ukrajine #Anastasia Potapovová