Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Škandál kvôli dresu: Swiateková sa obula do Rusky: Nemala by takto prejavovať názory

Ruská tenistka Anastasia Potapovová si vyslúžila ostrú kritiku od svetovej jednotky, Poľky Igy Swiatekovej. Tej sa nepáčilo, že na 28. hráčka rebríčka si pred zápasom na turnaji v Indian Wells obliekla futbalový dres Spartaka Moskva.

15.03.2023 17:14
Anastasia Potapovová Foto:
Anastasia Potapovová počas tréningu v Indian Wells.
debata (18)

Potapovová prišla na kurt v drese Spartaka pred súbojom tretieho kola proti domácej Jessice Pegulovej, ktorý prehrala 6:3, 4:6, 5:7.

28-ročná Ruska, ktorá štartuje pod neutrálnou vlajkou kvôli invázii ruských vojsk na Ukrajinu, vyvolala svojim krokom hnev fanúšikov aj komentátorov. Podľa nich bol výber oblečenia nevhodný vzhľadom na prebiehajúci konflikt.

Svetovú jednotku Swiatekovú na tlačovej konferencii požiadali, aby sa k veci vyjadrila: „Aby som bola úprimná, bola som prekvapená. Myslela som si, že hráčka si uvedomila, že aj keď podporuje nejaký tím, nemala by svoje názory ukazovať týmto spôsobom,“ uviedla Swiateková.

Poľská tenistka ďalej prezradila, že o situácii už rokovala so zástupcami okruhu WTA. Tí ju ubezpečili, že budú s hráčkami komunikovať, aby nepropagovali ruské futbalové kluby.

762837596 Čítajte viac Nedotýkaj sa ma! Medvedev sa zvíjal v bolestiach. Odmietol pomoc Zvereva

„Takýchto situácii by malo byť na okruhu čoraz menej, pretože vysvetlia ostatným tenistkám, že v dnešnej dobe nemôžete takto prezentovať žiadne ruské tímy. To ma trochu upokojilo," dodala.

Inak sa na celý incident samozrejme pozerajú v Rusku. Napríklad jej aktivite sa potešili vo futbalovom klube. „Anastasia je už dávno našou fanúšičkou. Je prirodzené, že nosí farby Spartaka. Prajeme jej úspech a čakáme ju v Moskve na zápasoch klubu,“ komentoval situáciu pre Sport Express Dmitrij Zelenov, šéf tlačovej služby moskovského klubu.

Svetové tenistky v bikinách Fotogaléria - 30 fotiek Všetky fotky
Anna Bondarová - Maďarsko
18 debata chyba
Viac na túto tému: #Indian Wells #Anastasia Potapovová #Iga Swiateková