Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nechcel hrať, vymyslel si zranenie. Vyhodili ho z Tímu Rio

Bedmintonový Tím Rio prišiel o jedného člena. Jarolím Vícen v ňom už nefiguruje vlastnou vinou.

06.02.2015 12:38
bedminton, oh 2012, Foto:
Ilustračná snímka.
debata

Z projektu Slovenského zväzu bedmintonu, ktorý v ňom podporuje reprezentantov so šancou na účasť na OH 2016 v brazílskom Riu de Janiero, ho ešte v novembri vyradil výkonný výbor SZBe.

Začiatkom novembra sa Slováci predstavili na kvalifikačnom turnaji ME miešaných družstiev v írskom Dubline. V nedeľu hrali svoj posledný zápas v 6. skupine proti Nórsku, ktorý prehrali tesne 2:3, keď za stavu 2:2 nemohli nastúpiť na rozhodujúcu mužskú štvorhru. Z dvojice mužov bol k dispozícii len Matej Hliničan. „Jarolím Vícen nám v piatok v noci povedal, že zo zdravotných dôvodov musí absolvovať vyšetrenia, pre ktoré potrebuje odísť skôr z dejiska turnaja. Keďže sme nemali za neho náhradníka, v nedeľu sme prehrali štvorhru bez boja i celé stretnutie. S ním v zostave by sme mali šancu Nórov zdolať. Ako sa neskôr ukázalo, Vícen nás zavádzal. Vysvitlo, že na ďalší týždeň mal naplánový turnaj v Suriname, ale poplietol termíny a letenky si kúpil na skorší dátum. Na základe toho sme rozhodli, že od 1. decembra 2014 ho zväz nebude finančne podporovať ako člena Tímu Rio. Neudelili sme mu zákaz činnosti, na vlastné náklady môže štartovať na turnajoch a ak sa prebojuje na európske alebo olympijské hry, tak aj na nich štartovať,“ uviedol pre agentúru SITA generálny sekretár SZBe Peter Tarcala.

Svoj pohľad na celú kauzu aj s ospravedlnením ponúkol prostredníctvom konta na sociálnej sieti Jarolím Vícen, ktorý svoje konanie oľutoval. „Chcem sa ospravedlniť za moje vylúčenie z Tímu Rio. Keď mi oznámili nomináciu na kvalifikáciu ME, tak som si zafixoval, že sa hrá v piatok a sobotu. Bol som presvedčený, že v nedeľu sa nehrá, a preto som si objednal letenku na ďalší turnaj do Surinamu s odletom v nedeľu, keď sa ešte hralo. Viem, že to znie nepochopiteľne, ale stalo sa. Omyl, ktorý ani neviem vysvetliť. Pomýlil som sa. Toto všetko mi došlo až po prvom hracom dni, keď som zistil, že sa hrá aj v nedeľu. V tejto stresovej situácii som to nezvládol a vyhovoril som sa na zdravotné ťažkosti a nutnú kontrolu u lekára. Mal som hneď priznať svoj omyl. Priznal som a opísal som danú situáciu a svoje konanie neskôr predstaviteľom SZBe. Prišiel trest. Ten je určite zaslúžený, aj keď z môjho pohľadu veľmi tvrdý. Finančná podpora od zväzu bola a je pre mňa veľmi dôležitá. Je mi ľúto, čo sa stalo. Chcem stále bojovať o šancu účasti na OH v Riu,“ kajá sa 25-ročný Vícen, ktorý zároveň poprosil o podporu a finančnú pomoc poukázaním 2 % z daní.

V Tíme Rio po vylúčení Vícena zostali Matej Hliničan, Jana Čižnárová a Martina Repiská.

debata chyba
Viac na túto tému: #bedminton #Jarolím Vícen