Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Volali ho Poštár a prevýšil aj Michaela Jordana. V NBA zarobil milióny, skončil ako vodič kamióna

Je jedným z najlepších hráčov basketbalovej histórie. Bývalá superhviezda Utahu Jazz Karl Malone si po skončení kariéru zvolil netradičné povolanie.

01.12.2023 11:31
Karl Malone Foto:
Karl Malone oslávil v júni 60. narodeniny.
debata (1)

Až štrnásťkrát bol účastníkom Zápasu hviezd basketbalovej NBA, dvakrát sa stal najužitočnejším hráčom súťaže. V roku 2004 svoju kariéru ukončil po dlhých 19 sezónach medzi profesionálmi. A založil si dopravnú spoločnosť.

Malone bol už počas vysokoškolských čias hviezdou. Dostal prezývku Poštár, pretože takmer každú loptu dokázal doručiť do koša. Narodil sa v meste Summerfiled v štáte Louisiana a vysokoškolský tím priviedol v roku 1984 k prvej účasti na prestížnom šampionáte NCAA.

Stara jazdiaren - Angels arena Čítajte viac Nízky strop, malá kapacita, nedostatočné rozmery. Košice majú halu za milióny. Takmer nik v nej však nemôže hrať

Do najprestížnejšej súťaže NBA ho ako trinásty výber v poradí získal Utah Jazz a v prvej sezóne bol súčasťou All-Stars tímu nováčikov.

Malone mal famóznu kariéru, dvakrát si s Utahom Jazz zahral vo finále NBA a dvakrát v ňom neuspel proti Chicagu Bulls s fenomenálnym Michaelom Jordanom. Malone však hviezdnu 23-ku v mnohých zápasoch prevýšil.

Síce nikdy nezískať prsteň za víťazstvo v NBA, ale je tretím najviac skórujúcim basketbalistom v histórii NBA za LeBronom Jamesom a Kareemom Abdulom-Jabbarom.

SR Luxembursko ženy basketbal kvalifikácia ME 2023 TTX Čítajte viac Slovenská basketbalistka opísala hrôzy v Izraeli. Najdôležitejšie veci? Teplé oblečenie a voda

Malone je vlastní niekoľko firiem v rámci svojej obchodnej spoločnosti Malone Properties, ktorá sa zameriava na komerčný rozvoj, reštaurácie a obchodovanie s drevom.

Získal aj licencie na obchodovanie s ropou, plynom a nerastnými surovinami. Jeden z jeho spolupracovníkov sa vyjadril, ako si užíva život mimo žiari reflektorov. Citoval ho portál cotingihay24.com.

Martin Rančík Čítajte viac Jediný Slovák v NBA Martin Rančík: V Chicagu Bulls mám skvelú prácu

„Miluje kamiónovú dopravu. Je to jeho spôsob ako robiť niečo, čo miluje. Je v kamióne sám a to mu dáva čas na premýšľanie.“

Malone s istotou nepotrebuje na prežitie šoférovať nákladné auto. Jeho majetok odhadli zámorské médiá na 55 miliónov dolárov, pričom počas dlhoročnej kariéry v NBA si zarobil viac ako 102 miliónov dolárov.

Basketbalová kráska: Valentina Vignaliová Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Valentina Vignaliová. Talianska basketbalistka...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #NBA #Michael Jordan #Utah Jazz #Karl Malone