Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Heister sa vrátil a začína s Cyprom

Zoltán Heister začína v stredu so svojím tímom šiestu kvalifikáciu na veľký turnaj (doteraz dvakrát na MS, trikrát na ME).

30.10.2013 10:00
Zoltán Heister Foto:
Tréner Zoltán Heister.
debata

Po dvadsiatich mesiacoch sa vrátil na lavičku slovenských hádzanárov, aby sa pokúsil prebojovať sa s nimi na svetový šampionát 2015 v Katare. Heisterova postupová úspešnosť je vysoká – v doterajších piatich pokusoch doviedol zverencov štyri razy na šampionát.

Teraz mu v ceste na majstrovstvá sveta stoja v prvej etape tímy Rumunska, Cypru a Talianska. Program 2. skupiny, z ktorej postúpi do baráže len víťaz, začína Slovensko proti Cypru v Považskej Bystrici (19.15). Jeden z kľúčových zápasov v boji o prvé miesto ich čaká najbližšiu nedeľu, keď sa predstavia v Bukurešti.

„Verím, že Cyprus bez väčších problémov zdoláme a to isté platí aj o Taliansku, s ktorým sa stretneme neskôr. Ak by sme si neporadili s týmito súpermi, nemáme na šampionáte čo hľadať,“ zdôrazňuje Heister.

Jeho tím sa od minulého týždňa pripravoval na štart v novej kvalifikácii na sústredení v Bratislave. V závere minulého týždňa odohral v nekompletnom zložení len s hráčmi z domácej ligy dva prípravné zápasy s Gréckom (oba jasne vyhral). V pondelok pribudli do kádra už aj legionári.

Tréner sa musí zaobísť bez kľúčových pivotov. Petro z Tatrana Prešov je po operácii ramena a na zdravotné problémy sa sťažoval aj Kopčo z nemeckého Gummersbachu, ktorý by mal byť k dispozícii až na nedeľňajší súboj.

„Zatiaľ som s prístupom hráčov spokojný. Makajú, morálka je dobrá, ale všetko sa vždy ukáže až na palubovke,“ vraví Heister. Na lavičke nahradil Petra Dávida, ktorému sa nepodarilo s tímom postúpiť na tohtoročný svetový šampionát.

Najnepríjemnejším súperom budú Rumuni, kedysi hádzanárska veľmoc, ktorej sa aktuálne príliš nedarí. V predchádzajúcej kvalifikácii ME 2014 nezískali ani bod. „Je to však stále nepríjemný súper, s ktorým sa pobijeme o jedno postupové miesto,“ dodáva Heister pred štartom kvalifikácie.

Po dvoch tohtotýždňových zápasoch bude pokračovať na začiatku budúceho roka. Víťaz skupiny postúpi do barážového súboja, ktorý sa uskutoční v júni.

Heisterov tím

Brankári: Richard Štochl (Záporožie), Teodor Paul (Tatabánya), Miloš Putera (Grosswallstadt). Pivoti: Michal Kopčo (Gummersbach), Martin Mazák (Tatabánya), Tomáš Adamčík (Pov. Bystrica), Tomáš Laho (Hlohovec). Krídla: Martin Straňovský (Barcelona), Tomáš Urban, Radoslav Antl (obaja Prešov), Miroslav Volentics (ŠKP Bratislava). Spojky: Csaba Szücs (Hannover-Burgdorf), Peter Kukučka (Schaffhausen), Ladislav Tarhai (Bern), Patrik Hruščák, Oliver Rábek (obaja Prešov), Ľubomír Ďuriš (Hlohovec), Tomáš Vallo (Pov. Bystrica), Pavol Polakovič (Topoľčany).

debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #Zoltán Heister #hádzaná