Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kritizovali ho za pôsobenie v KHL, Ramsay mu dal opäť šancu. Z veľkého návratu napokon nič nebude

Slovenskú hokejovú reprezentáciu čakajú dva prípravne duely proti Nemecku, ktoré sa uskutočnia vo Zvolene. Po dlhšej pauze sa v nominácii objavil aj 25-ročný útočník Samuel Buček.

07.02.2024 05:40
SR hokej MS2019 Hokej príprava Veľká Británia POX Foto:
Craig Ramsay a Samuel Buček v roku 2019.
debata

Do mužstva sa tak mal vrátiť najproduktívnejší hráč domácej extraligy, ktorý v drese Nitry v doterajších 40 zápasoch zaznamenal 23 gólov a 30 asistencií.

Buček najcennejší dres naposledy obliekol v novembri 2021. Počas minulej sezóny sa stal terčom kritiky po tom, ako sa nechal zlákať angažmánom v ruskej KHL.

V Nižnekamsku však odohral iba šesť duelov, následne zamieril do českého Třinca, kde sa radoval zo zisku českého extraligového titulu.

buček ramsay Čítajte viac V Česku zažil ťažké obdobie, oporou mu bol Hudáček. Najlepší Slovák v extralige po návrate domov žiari a sníva o MS

Bučekov návrat tak mohol byť prvou lastovičkou ohľadom opätovného povolávania hokejistov, ktorí sa po vypuknutí konfliktu na Ukrajine nevyhli pôsobeniu v ruskej kontinentálnej súťaži.

Počas aktuálnej sezóny tam hrá deväť Slovákov: Jurčo, Liška, Jaroš, Gernát, Rybár, Húska, Rosandič, Krištof, Čajkovský.

Kanaďan na slovenskej striedačke uviedol, že otázka možnej účasti hráčov z KHL na MS sa bude riešiť.

"Ešte sme sa nedohodli, o hráčoch z ruskej súťaže rozhodneme neskôr. Isté je, že všetko sú to skvelí hokejisti. Radi by sme ich mali v tíme, ale…

buček ramsay Čítajte viac Návrat strateného syna. Ramsay so Šatanom nominovali na Nemecko aj Bučeka

Vo viacerých smeroch je táto téma o politickom verdikte. Nie je na mne, aby som o tom rozhodol.

Budeme pracovať s takými hráčmi, akí budú k dispozícii. Na tomto turnaji sú to chalani zo slovenskej a českej ligy," podotkol Ramsay.

Z Bučekovho návratu však napokon nič nebude. "Samo pricestoval so svalovým zranením v dolnej časti tela.

Po konzultácii s reprezentačným lekárom a fyzioterapeutom sme sa rozhodli, že nebudeme riskovať zhoršenie jeho zdravotného stavu aj vzhľadom na klubové povinnosti v súvislosti s blížiacim sa play off. V priebehu dňa sa k nám pripojí Andrej Kukuča," uviedol o zmene asistent trénera Peter Frühauf.

buček nitra Čítajte viac V KHL ani v Česku sa nepresadil. Zo Slovákov v extralige dominuje kapitán Nitry. Na skvelé štatistiky reagoval skromne

Priebežne najproduktívnej­šieho hráča Tipos extraligy mrzí, že prišiel o možnosť obliecť si dres národného tímu po viac ako dvoch rokoch.

"Prišiel som na zraz, pretože som veľmi chcel hrať, hoci som vedel, že mám čerstvé svalové zranenie.

Všetci vrátane lekára a fyzioterapeuta urobili maximum, aby som nastúpil, žiaľ, zdravotný stav mi to nedovolí. Je mi to úprimne ľúto.

Tešil som sa, že si oblečiem národný dres, že budem reprezentovať svoju krajinu. Bohužiaľ, okolnosti sú proti. Musím to prijať.

buček nitra hokej Čítajte viac Angažmán v Rusku? Nesúďme druhých za ich rozhodnutia, pokiaľ nemáme obuté ich topánky. Čo si Buček myslí o Hudáčkovi?

Dúfam, že sa do národného tímu v tejto sezóne ešte dostanem a potvrdím, že dokážem byť platný hráč pre slovenskú reprezentáciu," povedal Buček.

Kukuča má na konte tri reprezentačné štarty, pripísal si ich minulý rok v novembri na Nemeckom pohári v Landshute.

V tejto sezóne odohral za Poprad 42 duelov, v ktorých strelil 16 gólov a pridal k nim 11 asistencií.

Krásna manželka Alexandra Ovečkina Anastasia Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Spoznajte Anastasiu Ovečkinovú, za slobodna...
debata chyba
Viac na túto tému: #reprezentácia #Rusko #KHL #hokej #Samuel Buček #Craig Ramsay