Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nováčik Handlovský sa chce udržať v hľadáčiku

Jeho meno bolo slovenským hokejovým fanúšikom ešte pred pár mesiacmi takmer neznáme. V lete sa však po deviatich rokoch vrátil z Česka domov do Banskej Bystrice a dobrými výkonmi v extralige si vypýtal pozvánku do seniorskej reprezentácie.

06.11.2013 18:30
LukṚ Handlovský Foto: ,
LukṚ Handlovský.
debata

Dvadsaťsedemročný Lukáš Handlovský zažije koncom týždňa na Nemeckom pohári premiéru v drese národného tímu.

O nominácii na turnaj sa dozvedel až deň pred utorňajším zrazom. „V pondelok okolo obeda mi volal asistent reprezentačného trénera Vlado Országh, ktorý je aj mojím koučom v Banskej Bystrici, aby som si pobalil veci. Vravel mi, že pre zranenie vypadol z nominácie Jano Sýkora a ja ho nahradím. Asi o hodinu mi prišla táto informácia aj mailom. Potešilo ma to. Rysoval sa mi síce nejaký iný program, ale nič také, čo by prevýšilo debut v seniorskej reprezentácii,“ vysvetľuje Handlovský.

Priznáva, že ho potešila už aj to, keď sa jeho meno objavilo v prvej širšej nominácii na Nemecký pohár a následne medzi náhradníkmi na telefonické zavolanie. „Nepočítal som s tým, že by som sa na turnaji mohol predsalen predstaviť. Prekvapilo ma to. Tešil som sa najmä z toho, že som sa dostal do hľadáčika trénerov pre ďalšie zrazy,“ naznačuje účastník majstrovstiev sveta hráčov do 18 rokov z roku 2004.

Útočník so skúsenosťami z českej extraligy a prvej ligy chce na Nemeckom pohári zanechať čo najlepší dojem, aby prvá reprezentačná pozvánka nebola zároveň poslednou.

„Samozrejme, boj o olympijskú nomináciu sa ma netýka. Na ľade chcem najmä plniť trénerove pokyny a využiť každú príležitosť, ktorú dostanem. Predpokladám, že my nováčikovia asi neodohráme všetky tri zápasy na turnaji,“ vraví. Z národného tímu pozná najlepšie Tomáša Surového, s ktorým v lete spoločne trénovali, a Petra Mikuša z pôsobenia v Česku.

Čo pritiahlo Handlovského po deviatich sezónach späť na rodnú hrudu? „V Ústí som sa cítil dobre, ale situácia tam sa trochu skomplikovala. Finančná situácia už nebola ideálna a zmenili sa aj pravidlá, podľa ktorých musí v zápase nastúpiť päť mladších hráčov. Doma mi ponúkli podobné podmienky, tak som neváhal. A rozhodne nemám čo ľutovať. Sezóna nám zatiaľ vychádza. Máme azda druhé najmladšie mužstvo v extralige a hráme slušný hokej, až nad naše očakávania,“ usmieva sa hráč v optimálnom veku. Banská Bystrica sa okrem odchovancov spolieha aj na kanadských a amerických hokejistov.

„Chalani vekovo vhodne zapadli do kolektívu, vychádzame spolu veľmi dobre. Keď sme zašli na pivo, každému sa rozviazal jazyk a vedel niečo povedať aj po anglicky (smiech). V prvej päťke so mnou hrajú traja a štvrtým je Čech Petr Kafka. Mám síce trošku slabšiu angličtinu, ale rozumieme si. Všetci spoluhráči mi k nominácii blahoželali a popriali mi veľa šťastia,“ hovorí druhý najproduktívnejší hráč Banskobystričanov. V dvadsiatich dueloch zatiaľ nazbieral šestnásť bodov za šesť gólov a desať asistencií.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Lukáš Handlovský