Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hokejisti hrajú na severe, únavy sa Vůjtek nebojí

Slovenskí hokejisti majú možno déjà vu. Zverenci trénera Vladimíra Vůjteka nastúpia v prípravných zápasoch v nórskom Stavangeri proti rovnakým súperom ako pred necelými dvoma mesiacmi vo švajčiarskej Arose.

08.02.2013 10:00
Hokejisti, nástup Foto:
Ilustračné foto
debata

Elitná štvorka Rusko, Švédsko, Fínsko a Česku hrá o body na ďalšom podujatí Euro Hockey Tour a ďalších dvanásť tímov bojuje v kvalifikácii o účasť na olympijskom turnaji v Soči, takže výber sparingpartnerov bol aj tentoraz výrazne limitovaný.

V piatok o 19.00 čakajú Slovákov Švajčiari a v sobotu o 16.00 domáci Nóri. „Žiaľ, zranil sa Baranka, jeden z našich najlepších obrancov. Nemôže prísť Starosta ani Graňák, takže obrana bude určite oslabená, ale šancu dostanú ďalší hráči,“ uviedol pred odchodom na sever český kouč, ktorý cestoval do Nórska prvý raz v živote.

Podľa Vůjteka by sa na svetovom šampionáte vo Fínsku mohlo z tohto výberu objaviť desať až dvanásť hokejistov. Kostru tímu opäť tvoria hráči z KHL, slovenský zástupca v súťaži Slovan Bratislava dodal poltucet reprezentantov. V najprestížnejšej európskej súťaži vrcholí boj o play off, no prípadnej únavy sa Vůjtek nebojí. „Na únavu sa hráči a najmä tréneri a funkcionári klubov iba vyhovárajú. Vraví sa tomu síce reprezentačná prestávka, ale v mnohých kluboch ju vnímajú skôr ako šancu na oddych. Keby národné tímy nemali program, tak by hráči v kluboch odohrali tri-štyri zápasy a unavili by sa určite viac,“ skonštatoval kouč.

V bránke dostanú šancu obaja gólmani – Ján Laco i Jaroslav Janus. Reprezentačnú premiéru si odkrúti Jakub Gašparovič, prvýkrát pod vedením skúseného trénera nastúpi ďalší útočník Martin Bartek. „Gašparoviča sledujem už dva roky, znovu sa dostal do formy, v Trenčíne hrá veľmi dobre. Bartek je veľmi dobrý v presilovkách a v koncovke. Chceme si ho v Nórsku vyskúšať. Je to hráč, ktorý patrí buď do prvých dvoch pätiek, alebo vôbec. Overíme si ho, či stačí na medzinárodný hokej,“ komentoval Vůjtek.

Turnaj sa koná v DNB aréne pre 4400 divákov, ktorá je domovským stánkom účastníka najvyššej nórskej súťaže Stavanger Oilers.

Káder Slovenska na turnaji

Brankári: Janus (Slovan Bratislava ), Ján Laco (Doneck).
Obrancovia: Ďaloga (Pardubice), Kudroč (Novosibirsk), Mezei (Jekaterinburg), Mikuš (Lev Praha), Slovák (Plzeň), Švarný (Slovan), Vydarený (České Budějovice), Brejčák (Litvínov).
Útočníci: Bartek (Pardubice), Haščák (Košice), Hossa (Lev Praha), Marcinko (Košice), Hudáček, Kukumberg, Mikúš, Ölvecký (všetci Slovan), Radivojevič (Spartak Moskva), Špirko (Jekaterinburg), Vandas (Poprad), Gašparovič (Trenčín), Majdan (Litvínov).

debata chyba