Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Obrovská tragédia, bývalý hráč Zvolena zahynul pri autonehode. Tento rok vybojoval postup Britov na MS 2024

Britský hokejista Mike Hammond zahynul vo veku 33 rokov po autonehode v Kanade. Oznámila to Britská hokejová federácia, správu priniesla agentúra DPA. Tridsaťtriročný útočník pôsobil pred troma rokmi krátko aj vo Zvolene.

20.07.2023 11:14
Mike Hammond Foto:
Mike Hammond.
debata

Hammond za Veľkú Britániu naposledy štartoval na tohtoročnom šampionáte A-skupiny I. divízie MS, na ktorom si Briti vybojovali účasť v elitnej kategórii v roku 2024 v Prahe.

Pred sezónou 2020/2021 mal byť jednou z letných ofenzívnych posíl Zvolena, po piatich prípravných zápasoch s ním však HKM ukončil zmluvu. V nich si pripísal dva góly a asistenciu.

„Mike Hammond zomrel včera večer pri autonehode v Shawnigane na severe Ameriky. Naše myšlienky a sústrasť sú s Mikeovou rodinou, priateľmi a spoluhráčmi v tejto veľmi ťažkej dobe,“ uviedol vo vyhlásení Hockey.uk.

Hammond hrával v Británii za Coventry Blaze, Manchester Storm, Braehead Clan a Nottingham Panthers, mimo rodnej krajiny pôsobil v Nemecku, Dánsku a Kanade.

Filip Mešár Čítajte viac Na nadávky si v Kanade zvykol. Splní si mladý Slovák svoj sen? V Montreale mi vraveli, aby som sa pripravil na veľkú ligu
debata chyba
Viac na túto tému: #Mike Hammond