Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Čech z KHL: Všetko mi vyhovuje, nik mi tu nerobí zle. Hašek? Neviem, čo sa mu preháňa hlavou

Reprezentoval na troch svetových šampionátoch, nechýbal ani na minuloročných ZOH v Pekingu. Libor Šulák je jedným z českých hokejistov, ktorí pôsobia v Rusku.

07.08.2023 12:05
Libor Šulák Foto: ,
Libor Šulák (vpravo) v drese českej reprezentácie na snímke z MS 2021.
debata (13)

Dvadsaťdeväťročný obranca pred sezónou prestúpil z Vladivostoku do Omska, s ktorým podpísal zmluvu do roka 2025. V týchto dňoch poskytol rozhovor pre Match TV, z ktorého prevzal najzaujímavejšie časti portál Sport.cz.

Odpovedal na otázku, či pre pôsobenie v KHL cíti zvýšený tlak na svoju osobu: „Keďže hrám v Rusku, nemôžem nastupovať za český národný tím. Počujte, som hokejista, páči sa mi tu. Chcem hrať, robiť to, čo viem, v kvalitnej lige. Možno sa to niekomu nepáči, ale čo mám robiť?“

šport, Rusko Čítajte aj Ako handra na utieranie nôh! Rusi si skočili do vlasov, dôvodom je olympiáda

Šulák sa snaží predsvedčiť tých, ktorí jeho kroku nerozumejú, že urobil správny krok. „Robím to neustále. Hovorím vám, že mi tu nik nerobí nič zlé. Všetko mi vyhovuje. Jednoducho hrám hokej,“ tvrdí. Verí, že na májovom domácom svetovom šampionáte si zahrá.

„Každý hráč by chcel hrať na domácich majstrovstvách sveta. Aj ja to chcem. Len s tým momentálne nemôžem nič robiť. Musím jednoducho prijať takú situáciu, aká je, a snažiť sa hrať za Avangard,“ dodal.

679013752 Čítajte aj Počet Čechov v Rusku rastie. S klubom KHL podpísal zmluvu už štvrtý hokejista

Sport.cz pripomína, že viacerí legionári pôsobiaci v KHL požiadali o ruské občianstvo aj z dôvodu, že od novej sezóny bude maximálny počet cudzincov v tíme znížený z piatich na troch.

„Otázku pasu som neštudoval. V každom prípade som hral za český národný tím, športové občianstvo nedostanem len tak, takže nemá zmysel o tom veľmi premýšľať,“ reagoval Šulák.

749026292 Čítajte aj Lajkovala Putinove narodeniny aj zosmiešňovanie Zelenského. Ukrajinka žiadala trest pre 16-ročnú Rusku

Český web sa tiež pozastavil nad otázkou toho ruského, že „v Česku sú hokejisti Jágr a Hašek, ktorí pôsobili v Rusku, ale bývalý brankár na Rusko hádže špinu, a či ostatní Česi uvažujú ako Hašek alebo ako Jágr“. Legendárny útočník pritom podľa Sport.cz nikdy nevyhlásil, že schvaľuje angažmány českých hokejistov v KHL.

„Ťažko povedať, neviem. Myslím si, že tí, ktorí hrajú hokej, uvažujú skôr ako Jágr. A viem, čo majú v hlave tí, ktorí hokej nikdy nehrali. O tom, čo sa preháňa hlavou Haškovi, to platí o to viac,“ uzavrel Šulák.

Hokejové zápisy, ktoré (zrejme) nik neprekoná Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Dvaja desaťbodoví hráči v jednom zápase,...
13 debata chyba
Viac na túto tému: #vojna na Ukrajine #Libor Šulák