Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Počet Čechov v Rusku rastie. S klubom KHL podpísal zmluvu už štvrtý hokejista

Zdá sa, že aktivita legendárneho brankára Dominika Hašeka v súvislosti s odhováraním hokejistov pôsobiť v KHL nevychádza.

23.07.2023 08:00
679013752 Foto:
Lukáš Klok reprezentoval Česko na ZOH v Pekingu.
debata (60)

Napriek pokračujúcej ruskej invázii na Ukrajinu sa do KHL po ročnej odmlke vracia obranca Lukáš Klok, ktorý bude pôsobiť v Neftechimiku Nižnekamsk. Klub na svojom webe oznámi, že so svojim bývalým hráčom podpísal dvojročnú zmluvu.

28-ročný účastník vlaňajších zimných olympijských hier už hral v Nižnekamsku v sezóne 2021/22. V 48 stretnutiach vtedy zaznamenal 35 bodov (6+29) a patril k najproduktív­nejším hokejistom tímu.

V poslednom ročníku sa Klok pokúšal presadiť do NHL, ale namiesto Arizony Coyotes pôsobil iba na farme v Tucsone. Na konci októbra sa preto s klubom dohodol na rozviazaní zmluvy.

SR Hokej TEL 38.kolo Košice Zvolen KEX Čítajte viac Dohoda je na svete. Rozhodli o vysielateľovi hokejovej extraligy

Zo zámoria zamieril odchovanec vítkovického hokeja do švédskeho Rögle. V januári opäť menil dres, keď putoval do švajčiarskeho Lugana, kde aj sezónu dohral.

Vo februári sa predstavil v drese českej reprezentácie na Švédskych hrách, ale na MS v Lotyšsku a Fínsku sa nezúčastnil, keďže si nevybojoval miesto v nominácii.

Už vtedy sa hovorilo o jeho návrate do KHL, pričom hokejisti pôsobiaci v tejto ruskej súťaži nemôžu obliekať dres národného tímu.

Mike Hammond Čítajte viac Obrovská tragédia, bývalý hráč Zvolena zahynul pri autonehode. Tento rok vybojoval postup Britov na MS 2024

Kým v poslednej sezóne pôsobil v KHL z Čechov iba Dmitrij Jaškin, Klob bude pre budúci ročník už štvrtým hráčom v ruskej súťaži z krajiny našich západných susedov.

Obranca David Sklenička podpísal na začiatku júla ročnú zmluvu s Barysom Astana. Ďalší obranca Libor Šulák sa zaviazal na dva roky Avangardu Omsk. A útočník Dmitrij Jaškin vymenil dres Petrohradu za Kazaň.

Ešte v Togliatti by mal pôsobiť bývalý útočník Sparty Praha Ostap Safin, ktorý sa ale vzdal českého občianstva a v najbližších týždňoch by mal získať ruský pas.

Výroky Dominika Hašeka o vojne na Ukrajine Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
Od začiatku vojny na Ukrajine sa legendárny...
60 debata chyba
Viac na túto tému: #KHL #Dmitrij Jaškin #Lukáš Klok