Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Hrdý Košičan Nagy: Slovanu sa bude dariť, trénera nemal vyhadzovať. Slovenské talenty? V extralige ich zabíjame, preto utekajú

Ladislav Nagy na archívnej snímke. Foto: SITA, Ivan Fleischer
Ladislav Nagy Ladislav Nagy na archívnej snímke.

Kariéru ste ukončili v rodných Košiciach. Tie vlani po rokoch získali majstrovský titul. Ako ste to prežívali?

Boli to skvelé pocity. Treba otvorene povedať, že Košice mali najlepšie mužstvo v extralige. Museli to len potvrdiť na ľade. Aj tento rok patria medzi hlavných favoritov na titul. Ak budú hrať tak, ako vlani, určite dosiahnu úspech. Majú kvalitných legionárov, ktorí výborne dopĺňajú skúsených Slovákov. Úvod mali fajn, potom prehrali nejaké zápasy, ale som si istý, že sa dajú dokopy a titul obhája.

Mimoriadne nevydarený vstup do sezóny zažíva Slovan, za ktorý ste odohrali dve sezóny v KHL. Čo vravíte na jeho výkony?

Naživo som ho videl, keď hral v Humennom, pretože ma tam pozvali, aby som vhodil čestné buly. Pozrel som si celý zápas. Rozprával som sa generálnym manažérom tímu Otom Haščákom, ktorý mi vravel, že vymenili 80 percent mužstva v porovnaní s minulou sezónou. Musia si sadnúť a postupne sa zohrať.

Video

Majú tam aj viacero mladých hráčov. Rozhodne by som nerobil unáhlené rozhodnutia a nevyhadzoval trénera po pár zápasoch. Myslím si, že aj v Košiciach by to bolo podobné, ak by vymenili toľko hráčov ako v Slovane. Nemôžete vyhrať každý zápas. Myslím si, že by mali dostať ešte šancu.

Aj Košice sa vlani pohybovali v úvode sezóny na spodku tabuľky a napokon vyhrali titul. Veríte, že aj Slovan môže sezónu zvrátiť a bojovať o najvyššie priečky?

Myslím si, že sa im neskôr bude dariť. Chce to len čas. Hráčov majú šikovných. Som si istý, že sa z toho dostanú a budú predvádzať omnoho lepšie výkony.

Slovenské talenty sa nestratili ani na tohtoročnom drafte do NHL. Ako vnímate súčasnú mladú generáciu?

Sledujem ich. Mladíci potrebujú najmä veľa hrať. V zápase by mali byť na ľade aspoň 16 či 17 minút a nie ako je to u nás zvykom, že odohrajú maximálne štyri minúty a zvyšok presedia na striedačke. Tým len zabíjame naše talenty, ktoré potrebujú naberať skúsenosti.

HC Slovan hokej Čítajte viac Čas sa kráti, Slovanu chýba kvalita i belasé srdiečko. Šéfovia klubu reagujú

Keď im tréneri nebudú dávať priestor, doplatíme na to. Ideálne by bolo, aby sa kluby dohodli a znížil sa počet legionárov. Je to škoda, že sú neustále uprednostňovaní na úkor slovenských mladíkov, ktorí potom utekajú do zahraničia. Uvedomujú si, že na Slovensku priestor nedostanú. Pevne verím, že sa to zmení.

Majstrovské oslavy víťaza extraligy HC Košice Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
Ako prebiehal víťazný duel a oslavy s pohárom...
2 debata chyba
Viac na túto tému: #Medzinárodný maratón mieru v Košiciach #Ladislav Nagy