Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nechutný útok na top hráča NHL. McDavid skončil vo zveráku, desivé ticho od kompetentných

V kanadskom derby sa situácia vyostrila. Zúfalý nápor Edmonton nevyšiel, Oilers doma prehrali tretí zápas série s Vancouvrom 3:4. Domáci kapitán Connor McDavid nebude na zápas spomínať v dobrom, a nielen kvôli prehre.

13.05.2024 13:33
Connor McDavid Foto:
Connor McDavid musel čeliť v poslednom zápase play off nechutnému útoku súperových hráčov.
debata (2)

McDavid po prvýkrát v play off nezaznamenal ani bod. Po záverečnej siréne sa navyše stal obeťou tvrdého útoku, ktorý sa u najväčšej hviezdy súťaže len tak nevidí.

Edmonton v sérii prehráva 1:2, lotyšský brankár Canucks Arturs Šilovs pochytal 42 striel domácich. Akonáhle zápas skončil, za jeho bránkou sa do seba pustili McDavid s obráncom Carsonom Soucym.

Do ich potýčky sa ale primotal ruský bek Nikita Zadorov, ktorý McDavida tvrdo krosčekoval do chrbta. Lídrovi Edmontonu sa podlomili nohy a súbežne s tým inkasoval ďalší úder do brady a krku od Soucyho. Pozrite si nechutný zákrok:

Rozhodcovia potrestali dvojminútovým trestom iba zákrok Soucyho. V zámorí sa ale rozvírila diskusia o tom, či tento faul na najväčšiu hviezdu súťaže bude v NHL ešte niekto dodatočne riešiť.

Nezaujatí pozorovatelia sa zhodujú, že to bol zákrok za hranicou únosnosti, aj keď krátko predtým sekol McDavid Soucyho hokejkou cez nohy.

„Nemôžete niekoho krosčekovať do krku, a to v žiadnej chvíli. V oddelení pre hráčsku bezpečnosť je ale v tomto play off zatiaľ až desivé ticho, aj keď kontroverzné verdikty rozhodcov padajú v každej sérii,“ hromží portál The Athletic.

Samuel Hlavaj Čítajte viac Dôležitá zmena pred zápasom s USA. Škorvánek sa nedostal ani na súpisku

Fanúšikovia Oilers kritizujú aj Rusa Zadorova, ktorý McDavida atakoval zozadu. Skoro dvojmetrového obrancu Canucks získali z Calgary, aby im pomohol s fyzickou hrou, aká sa v play off vždy hodí.

29-ročný obranca ju naplno predviedol aj v Edmontone, keď domáceho Evandera Kanea prehodil cez mantinel na striedačku a dostal za to trest za hrubosť.

Slafkovský Caufield Čítajte viac Kamaráti proti sebe. Slovenské hviezdy vyzývajú kolegov z NHL

Edmontonu bola na nič aj skutočnosť, že rivala z Vancouvru prestrieľal pomerom 45:18, k tomu trafil aj štyrikrát konštrukciu brány.

„Nastreliť tyč neznamená, že niekto chytá dobre,“ odmietol pochváliť Šilovca nemecký útočník Leon Draisaitl, ktorý vďaka bilancii 1+1 vystriedal McDavida na čele bodovania play off. Aktuálne má na konte už 18 bodov (7+11).

Najlepšie zarábajúci hokejisti na MS + SLOVÁCI Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
Štyria hviezdni hokejisti z NHL, ktorí hrajú na...
2 debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Edmonton Oilers #Connor McDavid