Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovák tento rok Stanleyho pohár nezíska, Černák s Tampou skončil. Je voľný pre MS v Česku

Slovenskému obrancovi Erikovi Černákovi sa v zámorí skončila sezóna a je voľný pre MS v Česku. Jeho Tampa Bay Lightning prehrala v 1. kole štvrťfinále Východnej konferencie na ľade Floridy Panthers 1:6 a v sérii 1:4.

30.04.2024 06:07 , aktualizované: 09:58
Erik Černák Aleksander Barkov Foto:
Erik Černák v súboji s kapitánom Floridy Aleksandrom Barkovom.
debata (10)

Blesky z Tampy tak nedokázali po druhýkrát odvrátiť postupový mečbal Floridy. Černák odohral pri rozlúčke so zámorskou sezónou takmer 21 minút a bol druhý najvyťažovanejší obranca tímu.

Okrem toho si odchovanec košického hokeja pripísal aj dva mínusové body, jedenu strelu na bránu, jeden blk a päť bodyčekov. Černák sa tak bude môcť pripojiť k tímu trénera Craiga Ramsayho pred blížiacimi sa majstrovstvami sveta v Česku.

Šimon Nemec Čítajte viac Hrať za Slovensko? Viac, ako obliekať si klubový dres v Amerike. Fanúšikovia si zaslúžia úspech z MS, zhodujú sa posily z NHL

Slovenská reprezentácia tak bude môcť postaviť najsilnejší tím za posledné roky. Z NHL sa tak v Ostrave môže predstaviť až siedmi hokejisti s dvojkrížom na prsiach. Černák môže po Martinovi Fehérvárym vystužiť obranné rady.

Z útočníkov sa už v utorok zapojí do pätica Juraj Slafkovský, Šimon Nemec, Tomáš Tatar, Martin Pospíšil a Pavol Regenda.

Na vysokom víťazstve Floridy Panthers sa dvoma gólmi a asistenciou podieľali Aleksander Barkov a Carter Verhaeghe.

SR Hokej Extraliga Muži Finále Play Off stavjaňa Čítajte viac Doviedol Nitru k titulu, ale pod Zoborom končí. Dostal ponuku, ktorej slovenský šampión nemohol konkurovať

Barkov svoj prvý gól strelil v oslabení, Vergaeghe ten druhý do prázdnej brány. Do nej sa trafil aj Niko Mikkola, ktorý zaznamenal aj asistenciu. Skóroval aj Evan Rodrigues a dvakrát asistoval Matthew Tkachuk.

Finalista Vezinovej trofeje Sergej Bobrovskij predviedol 31 zákrokov. V druhej tretine ho prekonal Victor Hedman, ktorý znižoval na 1:2. Hostia navyše prišli po video posúdení o dva góly – v oboch prípadoch pre nedovolené bránenie v hre brankárovi. Andrej Vasilevskij zastavil 33 z 37 striel.

erik černák Čítajte viac Ramsay ráta posily z NHL. K Nemcovi a Fehérvárymu môže už zajtra pribudnúť ďalší elitný obranca. Prichádza aj majster z Nitry

Tampa Bay vypadla v prvom kole play-off dvakrát po sebe po tom, čo sa predtým trikrát za sebou dostala až do finále, pričom dvakrát vyhrala Stanleyho pohár). Panthers budú v druhom kole čeliť Bostonu alebo Torontu.

Hráči Dallasu Stars zvíťazili vo štvrtom štvrťfinále Západnej konferencie na ľade Vegas Golden Knights 4:2 a vyrovnali stav série na 2:2. O ich triumfe rozhodol v 39. minúte Ty Dellandrea, v závere pri power play domácich pridal poistku Roope Hintz. Texaský tím uspel v oboch dueloch na štadióne obhajcu Stanleyho pohára.

1. kolo play off NHL:
štvrťfinále Východnej konferencie – 5. zápas:
Florida Penthers – Tampa Bay Lightning 6:1 (0:0, 2:1, 4:0)
Góly: 21. Verhaeghe (Barkov, Mikkola), 33. Barkov (Ekblad, Forsling), 52. Barkov (Tkachuk, Verhaeghe), 55. Rodrigues (Stenlund, Tarasenko), 57. Verhaeghe (Tkachuk), 59. Mikkola (Lundell, Luostarinen) – 34. Hedman (Kučerov, Hagel). Brankári: Bobrovskij – Vasilevskij, strely na bránku: 39:32.
/stav série: 4:1, Florida postúpila do semifinále/

štvrťfinále Západnej konferencie – 4. zápas:
Vegas Golden Knights – Dallas 2:4 (1:1, 1:2, 0:1)
Góly: 15. Amadio (McNabb, Howden), 24. Eichel (Marchessault, Barbašev) – 18. Dadonov (Suter), 30. Johnston (Duchene, Seguin), 39. Dellandrea (Smith, Steel), 59. Hintz. Brankári: Thompson – Oettinger, strely na bránku: 34:32.
/stav série: 2:2/

Slovák v akcii:
Erik Černák (Tampa) 20:52 0 0 0 –2 1 0

/pozn.: počet odohratých minút, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty/

Top hviezdy z NHL na MS 2024 v Česku Fotogaléria - 31 fotiek Všetky fotky
Do infogalérie sme vybrali 30 najzvučnejších...
10 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Tampa Bay Lightning #Erik Černák #Stanleyho pohár 2023