Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Je nedotknuteľný. Na jeho mieste by som plakal a volal mame, chvália Slafkovského spoluhráč aj expert z Montrealu

Juraja Slafkovského na začiatku ročníka posielali na farmu Montrealu, no slovenský útočník sa rozohral do skvelej formy a záver základnej časti NHL okorenil zápisom do histórie Canadiens, keď vytvoril nový rekord v počte gólov za sezónu v tínedžerskom veku.

28.04.2024 20:42
Juraj Slafkovský Foto:
Juraj Slafkovský oslavuje gól do siete Pittsburghu.
debata (2)

To sa prejavilo aj na jeho postavení v tíme, draftová jednotka z roku 2022 sa stala neoddeliteľnou súčasťou elitnej formácie.

Tak to vidí zámorský novinár a expert na Canadiens Stu Cowan z denníka Montreal Gazette. Keď sa zamýšľal nad tým, čo by Canadiens potrebovali vylepšiť v budúcej sezóne, spomínal aj možné posily do útoku či naopak hráčov, ktorých by malo vedenie Habs udržať za každú cenu.

Na krátkom zozname neprekvapivo nechýba ani košický rodák. "Povedal by som, že celá prvá formácia (Nick Suzuki, Cole Caufield, Juraj Slafkovský) je nedotknuteľná.

Juraj Slafkovský, Eeli Tolvanen Čítajte viac Vydarená sezóna Slafkovského? Podľa skautov NHL je najhorším za posledných desať rokov

V obrane by som nemal záujem vymeniť Kaidena Guhleho či Mikea Mathesona, mimo tejto päťky by som si vypočul ponuky na všetkých ostatných hráčov," uviedol zámorský odborník.

Slafkovský síce zakončil svoju druhú sezónu v profilige so ziskom 50 kanadských bodov, no ako jednotka draftu musel čeliť veľkému tlaku a pozornosti, všetci očakávali výkony a výsledky.

No podľa druhej polovice sezóny sa zdá, že si zvykol byť pod drobnohľadom fanúšikov a novinárov. "Myslím, že minulý rok to nebolo zlé, ale nebolo to ideálne. Dokázal sa rýchlo oklepať.

Bolo vidieť, že ten tlak na neho už trocha poľavil, čo podľa mňa zohralo úlohu. Zlepšil sa v každej činnosti," povedal o urastenom Košičanovi jeho tímový kolega Jake Evans.

Juraj Slafkovský Čítajte viac Vysvedčenie Montrealu: Slafkovského rast aj jeden z top útokov v NHL. Zostane pohromade?

27-ročný Kanadský útočník nastupuje za Montreal od roku 2020, predtým strávil dve sezóny na farme a štyri v univerzitnej li­ge.

Mladšiemu spoluhráčovi jeho údel draftovej jednotky nezávidí. "Nedokážem si predstaviť ten tlak.

Nikdy by som sa do takej situácie nedostal, snažím sa na to nemyslieť. Zvládol to naozaj v pohode. Myslím, že mnoho chalanov by to neustálo," povedal Evans.

Ako dodal, on by taký štart do seniorskej kariéry a súčasne dospelého života zrejme nezvládol.

„V tom veku som sa ešte len učil, ako prať. Celý čas by plakal a vyvolával mojej mame,“ dodal s úsmevom pre Montreal Gazette.

Z chlapca je mladý muž. Pikošky o J. Slafkovskom Fotogaléria - 28 fotiek Všetky fotky
Koncom týždňa ho čaká životný prestup. Z...
2 debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #NHL #Montreal Canadiens #Juraj Slafkovský #Stu Cowan