Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Čierna noc pre Slovákov v NHL, ostali bez víťazstva. Šimon Nemec s negatívnym rekordom

Hokejisti Tampy Bay, v zostave aj so slovenským obrancom Erikom Černákom, ukončili sériu piatich víťazstiev v NHL, keď v noci na nedeľu prehrali na ľade Los Angeles 3:4 po predĺžení.

24.03.2024 06:56 , aktualizované: 11:08
Šimon Nemec Foto: ,
Šimonovi Nemcovi zápas v Ottawe vôbec nevyšiel.
debata

Víťazný gól Los Angeles dal 25 sekúnd po začiatku predĺženia Vladislav Gavrikov. Z víťazstva sa netešili ani Šimon Nemec po prehre New Jersey doma s Ottawou 2:5 a Martin Pospíšil, ktorého Calgary neuspelo vo Vancouveri 2:4.

Pospíšil sa predstavil v prvej útočnej formácii, odohral 16:15 min, zaznamenal dve strely, mínusový bod a až sedem hitov, čo bolo najviac spomedzi všetkých hráčov na ľade. Dvoma gólmi pomohol Canucks k víťazstvu Nils Höglander, skóroval aj Elias Lindholm, ktorý do prázdnej bránky zvýšil na 4:1 a presadil sa v prvom zápase proti svojmu bývalému tímu.

Casey DeSmith chytil 22 striel, Canucks natiahli víťaznú sériu na tri zápasy. Po piatich zápasoch sa do bránky Flames vrátil uzdravený Jacob Markström, ktorý zaznamenal takisto 22 zásahov. “Plamene” prehrali druhýkrát za sebou a v Západnej konferencii im patrí 11. miesto s odstupom 12 bodov od priečky zaručujúcej play off.

08. Alexander Ovečkin Čítajte viac Keď ste veľký a silný ako on... Ovečkin najlepším strelcom všetkých čias? Do pekla s tým, nie je to v poriadku

“Na konci druhej tretiny sme skórovali a chceli sme na tomto momenta stavať. Zlyhali sme však v zakončení a mali sme byť efektívnejší v presilovkách. V takýchto tesných zápasoch je to kľúčové,” povedal pre nhl.com Ryan Huska, tréner Calgary.

Víťazný gól Vancouveru strelil J.T. Miller, bol to jeho 34. presný zásah v sezóne a 90. bod. Miller sa stal štvrtým hráčom v klubovej histórii, ktorý zaznamenal viac 90-bodových sezón. Pred ním to dokázali Pavel Bure (tri), Markus Näslund (dve) a Henrik Sedin (dve).

“Diablom” z New Jersey sa po domácej prehre 2:5 s Ottawou vzďaľujú brehy play off. Devils strácajú na postupové priečky šesť bodov. Nemec nastúpil v tretej formácii Devils a zaznamenal štyri mínusky, čo sa mu stalo prvýkrát v kariére NHL.

“Nehrali sme dobre, nenadviazali sme na výkon s Winnipegom. Strácali sme puky a hráči nešli na hranicu svojich možností,” povedal zastupujúci tréner New Jersey Travis Green. Devils otočili z 0:1 na 2:1, keď v prvej minúte druhej tretiny skórovali v priebehu 36 sekúnd Jesper Bratt a Tomáš Nosek, ale “senátori” strelili štyri góly za sebou a domáci hokejisti nenašli odpoveď. Senators zastavili sériu troch prehier, gólom a asistenciou sa prezentovali Thomas Chabot a Mathieu Joseph.

Košice Slovák Čítajte viac Najlepší Slováci sú v Česku, a potom v Košiciach. Oremus o Slovane: Potrebujem informácie, akým smerom sa klub bude vyvíjať

O víťazstve Los Angeles nad Tampou (4:3) rozhodol v predĺžení obranca Vladislav Gavrikov. Kings stratili na konci dvojgólové vedenie, keď v 56. a 60. minúte skóroval kapitán “bleskov” Steve Stamkos a poslal duel do extračasu. Kings vyhrali tretí zápas za sebou a štvrtý v rade doma. Po 54 zápasoch skóroval obranca Mikey Anderson, ktorý dostal Kings do vedenia 3:1.

“Zdolali sme silný tím, vedia ako vyhrať a v závere ukázali svoje kvality. Som rád, že sme to dokázali, sme na správnej ceste,” povedal Anderson. Černák nastúpil v druhej obrannej formácii Lightning, na ľade bol 19 minút a 41 sekúnd, v štatistikách mal jeden mínusový bod a dva hity. Nikita Kučerov (asistencia) bodoval v 13. zápase za sebou a so 123 bodmi je na čele produktivity pred Nathanom MacKinnonom z Colorada (119).

Juuse Saros zlikvidoval 23 striel a Filip Forsberg rozhodol v 55. minúte o víťazstve Nashvillu nad Detroitom 1:0. Predators vyhrali piatykrát za sebou a bodoval v sedemnástom vystúpení v rade, čím vylepšili klubový rekord a postarali sa o najdlhšiu sériu v sezóne.

Ako dnes vyzerá zlatá generácia Slovákov Fotogaléria - 35 fotiek Všetky fotky
Boli sme na nich hrdí. Dávali nám dôvod, aby...

Prekonali Edmonton, ktorý bodoval 16 zápasov za sebou. “Je zábavné byť súčasťou tohto tímu. V každom zápase sme maximálne koncentrovaní, mám pocit, že tu budujeme niečo špeciálne,” povedal Saros, pre ktorého to bolo tretie čisté konto v sezóne a 23. v kariére. Nashville prehral v riadnom čase naposledy 15. februára, keď Dallasu podľahol 2:9.

Toronto zdolalo v kanadskom derby Edmonton 6:3, keď sa dvoma gólmi a asistenciou blysol Bobby McMann. “Vyhrať nad Edmontonom a prispieť k tomu gólmi je pre mňa špeciálne. Ako dieťa som Oilers sledoval a fandil mu. Mám o to väčšiu radosť,” povedal McMann, ktorý vyrastal v provincii Alberta neďaleko Edmontonu.

Dvakrát skóroval aj Pontus Holmberg a v piatom zápase za sebou sa medzi strelcov zapísal William Nylander. Víťazsto Maple Leafs uzavrel do prázdnej bránky najlepší kanonier súťaže Auston Matthews, pre ktorého to bol 58. gól v sezóne. Zápas nedochytal brankár Iľja Samsonov (31 zákrokov), ktorého pre zranenie dolnej časti tela vystriedal v 57. minúte Martin Jones. Oilers nestačili tri asistencie Connora McDavida, Zach Hyman strelil svoj 49. gól v sezóne.

Slovan vs. Košice Čítajte viac Potupný koniec pre Slovan, so sezónou sa lúčia aj Barani. Východniari vo štvrťfinále dominovali

Artemij Panarin strelil dva góly v riadnom čase a pridal aj víťazný nájazd, New York Rangers zdolali v súboji popredných tímov Východnej konferencie Floridu 4:3. Panarin má životnú formu, na konte má 99 bodov (43+56) a v posledných dvoch zápasoch strelil päť gólov.

“Odohral ďalší neskutočný zápas, v každom striedaní je nebezpečný. Necháva na ľade všetko, keď sa vracia na striedačku tak je úplne vyčerpaný. Do každého striedania ide naplno,” povedal tréner “jazdcov” Peter Laviolette na adresu Panarina. Rangers vyhrali dvakrát za sebou, sedem z posledných deviatich. Víťazstvo vychytal Igor Šesťorkin (27 zákrokov). Matthew Tkachuk a Carter Verhaeghe mali za “panterov” bilanciu 1+1.

Travis Konecny prispel dvoma gólmi k triumfu Philadelphie nad Bostonom 3:2. Víťazný gól domácich zaznamenal 89 sekúnd pred koncom tretej tretiny Tyson Foerster. “Je čím ďalej tým lepší. Rastie z neho výborný hráč,” povedal Konecny na adresu 22-ročného nováčika Foerstera. Víťazstvo “letcov” vychytal Samuel Ersson, stačilo mu na to 18 zákrokov. Philadelphia ukončila sériu siedmich prehier s Bostonom a víťazstvom nad lídrom súťaže si posilnila pozíciu v boji o play off. Konecny v druhej sezóne za sebou dosiahol métu 30 gólov.

Juraj Slafkovský Čítajte viac Dajte Slafkovskému 64 miliónov dolárov! Legenda Montrealu vie, čo musí vedenie Canadiens urobiť

Hráči New Yorku Islanders ukončili šesťzápasovú sériu prehier, keď doma zdolali Winnipeg 6:3. Pomohol im k tomu dvojgólový Cal Clutterbuck. Mathew Barzal i Hudson Fasching mali zhodne bilanciu 1+2. Ostrovania sa priblížili k Detroitu na poslednej postupovej priečke do vyraďovačky na rozdiel troch bodov.

Hokejisti St. Louis živia šancu na play off aj vďaka víťazstvu na ľade Minnesoty 5:4 po predĺžení. Hetrikom sa blysol Jordan Kyrou, Pavel Bučnevič mal tri asistencie. Víťazný zásah zaznamenal v extra čase Brandon Saad. Obranca Nick Leddy odohral v drese hostí 1000. duel v NHL. Bluesmani strácajú štyri body na posledné postupové miesto v Západnej konferencii.

NHL – výsledky:
New York Islanders – Winnipeg Jets 6:3 (3:1, 3:0, 0:2)
Góly: 6. Clutterbuck, 9. Clutterbuck (Martin, Romanov), 16. Palmieri (Nelson, Horvat), 22. Fasching (Barzal, Pulock), 30. Barzal (Fasching, Lee), 36. Lee (Barzal, Fasching) – 12. Namestnikov (Barron, DeMelo), 48. Appleton (Ehlers, Morrissey), 58. Perfetti. Brankári: Varlamov – Hellebuyck (30. Brossoit), strely na bránku: 39:35.

Philadelphia Flyers – Boston Bruins 3:2 (0:0, 1:0, 2:2)
Góly: 39. Konecny (Foerster, Laughton), 56. Konecny (Frost, Tippett), 59. Foerster (Poehling) – 51. Brazeau (Coyle, Lohrei), 57. Heinen (Geekie, DeBrusk). Brankári: Ersson – Ullmark, strely na bránku: 29:20.

Minnesota Wild – St. Louis Blues 4:5 pp (0:1, 3:1, 1:2 – 0:1)
Góly: 25. Johansson (Faber, Boldy), 32. Rossi (Kaprizov), 36. Rossi (Zuccarello, Kaprizov), 55. Faber (Hartman, Middleton) – 11. Neighbours (Schenn), 33. Kyrou (Bučnevič), 44. Kyrou (Bučnevič, Leddy), 51. Kyrou (Saad, Bučnevič), 63. Saad (Kapanen, Faulk). Brankári: Fleury – Binnington, strely na bránku: 34:27.

Nashville Predators – Detroit Red Wings 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)
Gól: 55. Forsberg (Josi, Nyquist). Brankári: Saros – Lyon, strely na bránku: 32:22.

New Jersey Devils – Ottawa Senators 2:5 (0:1, 2:3, 0:1)
Góly: 21. Bratt, 21. Nosek (Palát, Mercer) – 5. Joseph, 25. Greig (Joseph), 27. Crookshank (Chabot, Stützle), 30. Chabot (Tkachuk, Brännström), 51. Batherson (Tkachuk). Brankári: Allen – Korpisalo, strely na bránku: 20:25.

Toronto Maple Leafs – Edmonton Oilers 6:3 (2:0, 3:0, 1:3)
Góly: 5. McMann (Tavares, Liljegren), 19. Nylander (Liljegren), 29. Holmberg (Domi, Matthews), 32. Holmberg (McMann, Rielly), 36. McMann (Nylander, Tavares), 60. Matthews – 45. Hyman (McDavid, Bouchard), 49. Perry (Kane, McDavid), 57. Draisaitl (McDavid, Bouchard). Brankári: Samsonov (57. Jones) – Skinner (41. Pickard), strely na bránku: 29:39.

New York Rangers – Florida Panthers 4:3 pp a sn (0:1, 2:1, 1:1 – 0:0, 1:0)
Góly: 27. Fox (Trocheck, Zibanejad), 29. Panarin (Trocheck, Fox), 57. Panarin (Jones, Trocheck), rozh. náj. Panarin – 9. Tkachuk (Mahura, Verhaeghe), 21. Luostarinen (Reinhart, Balinskis), 56. Verhaeghe (Montour, Tkachuk). Brankári: Šesťorkin – Bobrovskij, strely na bránku: 37:30.

Vancouver Canucks – Calgary Flames 4:2 (1:0, 1:1, 2:1)
Góly: 1. Höglander (Pettersson, Garland), 29. Höglander (Pettersson, Garland), 57. Miller (Boeser, Hughes), 59. Lindholm – 39. Andersson (Greer, Rooney), 60. Hanley (Pachal, Greer). Brankári: DeSmith – Markström, strely na bránku: 26:24.

Los Angeles Kings – Tampa Bay Lightning 4:3 pp (1:1, 1:0, 1:2 – 1:0)
Góly: 8. Kempe (Kopitar, Byfield), 23. Moore (Dubois), 42. Anderson, 61. Gavrikov (Kempe, Kopitar) – 20. Point, 56. Stamkos (Point, Duclair), 60. Stamkos (Kučerov, Hedman). Brankári: Talbot – Vasilevskij, strely na bránku: 23:35.

San Jose Sharks – Chicago Blackhawks 4:5 pp (2:0, 2:2, 0:2 – 0:1)
Góly: 4. Bordeleau (Zetterlund, Addison), 11. Bordeleau (Bailey, Sturm), 21. Zetterlund (Kostin, Ferraro), 22. Zetterlund (Eklund, Granlund) – 27. Donato (Raddysh, Johnson), 34. Johnson (Donato, Raddysh), 47. Jones (Kaiser, Bedard), 60. Kurashev (Donato, Foligno), 61. Jones (Kurashev). Brankári: Colley – Mrázek, strely na bránku: 30:31.

Vegas Golden Knights – Columbus Blue Jackets 4:2 (0:1, 2:0, 2:1)
Góly: 24. Barbašev (Roy), 25. Eichel (Whitecloud, Stephenson), 44. Dorofejev (Theodore, Mantha), 58. Eichel (Theodore, Stephenson) – 5. Gudbranson (Werenski, Marčenko), 60. Meyer (Fix-Wolansky). Brankári: Hill (24. Thompson) – Tarasov, strely na bránku: 47:22.

Slováci v akcii:
Martin Pospíšil (Calgary) 16:15 0 0 0 –1 2 0
Šimon Nemec (New Jersey) 17:58 0 0 0 –4 1 0
Erik Černák (Tampa Bay) 19:41 0 0 0 –2 0 0

/pozn.: počet odohratých minút, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty/

Najlepšie zarábajúci Slováci v histórii NHL Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Každý vystriedal niekoľko klubov a zarobil nie...
debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Šimon Nemec