Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nový rekord Slafkovského, bodová séria sa skončila. Slovák potešil Kanaďanov, stačilo jediné slovo

Po troch dňoch voľna sa do kolotoča NHL vrátil Montreal Canadiens s Jurajom Slafkovským, ktorý na domácom ľade prehral s Buffalom Sabres 2:3 a zaznamenal tretiu prehru po sebe.

22.02.2024 06:14 , aktualizované: 11:20
Juraj Slafkovský Foto:
Juraj Slafkovský v NHL nebodoval po úctyhodnej osemzápasovej sérii.
debata

Slovenský útočných svoju pôsobivú bodovú sériu na deväť zápasov tentokrát nenatiahol. Slafkovský sa však postaral o nový osobný rekord, tentokrát negatívny.

Po prvýkrát bol totiž v jednom zápase až trikrát vylúčený, dvakrát za držanie a raz za hákovanie. Jeden trest využilo Buffalo na vyrovnanie stavu na 2:2.

Valábik, Gáborík Čítajte viac Valábik bavil Česko názormi o Slovákoch v KHL: Ide im len o dve veci. Vyjadril sa aj k ich účasti na MS v Ostrave

„Veľa vylúčení Juraja Slafkovského vychádza z jeho zlozvyku hrať príliš často s hokejkou držanou jednou rukou,“ poznamenal novinár Stu Cowan z Montreal Gazzette.

Samotných šesť trestných minút však nie je pre Slafkovského maximom. V minulej sezóne zaknihoval v zápase proti Detroitu, ktorý sa hral 8. novembra 2022, 15 trestných minút po tom, čo za narazenie Matta Luffa dostal päťminútový vyšší trest plus trest do konca zápasu.

SR Hokej TEL 1/4 4. zápas Košice Michalovce valtone Čítajte viac Posila z Ruska? Ani sme nad tým neuvažovali. Mám rád Slovákov a najmä slovenských hokejistov, vraví Fín. Postojom k rozhodcom prekvapil

Slafkovský nadchol v predzápasovom rozhovore kanadských fanúšikov, stačilo mu k tomu jediné slovo. „Slafkovský odpálil svoju francúzštinu,“ napísal na Twitteri profil BarDown patriaci pod TSN Sports.

Slovenský útočník ukončil rýchle interview slovíčkom merci, čiže ďakujem čo príjemne prekvapilo aj televízneho komentátora:

Montreal dvakrát viedol, no o triumfe hostí napokon rozhodol gól Alexa Tucha v oslabení na konci druhej tretiny, keď obranca Mike Matheson neudržal puk na modrej čiare. Výraznou mierou prispel k výhre Buffala brankár Ukko-Pekka Luukkonen, ktorý zneškodnil 29 striel.

Raz ho ohrozil aj Slafkovský, ktorý strávil na ľade 21:30 min. Za Canadiens skórovali Arber Xhekaj a Jayden Struble, dve asistencie mal Joshua Roy. Kapitán domácich Nick Suzuki nebodoval po desiatich zápasoch.

00. Hlavná FOTO Čítajte viac Slafkovský sa stane multimilionárom. O koľko peňazí bojuje v NHL? V hre aj rekord Mariána Hossu

Slovenský útočník Adam Ružička opäť chýbal v zostave Arizony, ktorá doma nestačila na Toronto (3:6). Bola to už jedenásta prehra Coyotes v sérii. Po dva góly v drese Toronta zaznamenali Auston Matthews a William Nylander, tri asistencie mal Mitchell Marner.

Matthews ako prvý hráč v tejto sezóne pokoril 50-gólovú hranicu, na konte má 51 presných zásahov. Päťdesiatgólovú métu dosiahol vo svojom 54. dueli sezóny, historicky najrýchlejšie spomedzi hráčov narodených v USA. Rýchlejšie to dokázal naposledy Mario Lemieux – v 50 dueloch v sezóne 1995/96. Rekord drží Wayne Gretzky, ktorý sa na 50-gólovú hranicu dostal už vo svojom 39. stretnutí za Edmonton v ročníku 1981/82.

261404006 Čítajte viac Čudáci z pobaltských krajín, hovorí ruský šampión. Na špeciálnom zozname chce vidieť aj Hašeka a šéfa IIHF

Obranca Charlie McAvoy rozhodol v predĺžení o víťazstve Bostonu na ľade Edmontonu 6:5. Oilers prehrávali v druhej tretine už 1:4, ale dokázali vydolovať aspoň bod, k čomu im pomohli aj dva góly Warrena Foegeleho. Boston po štyroch predchádzajúcich prehrách vyhral druhé stretnutie za sebou.

Chicago prehralo desiaty z uplynulých 11 zápasov, doma podľahlo Philadelphii 1:3. Víťazný gól hostí zaznamenal Travis Konecny a bodoval tak už v siedmom zápase za sebou. Pre Flyers to bolo 30. víťazstvo v prebiehajúcej sezóne. Columbus uspel na ľade Anaheimu 7:4, pod čo sa zhodne tromi bodmi (1+2) podpísali Johnny Gaudreau a Boone Jenner, obranca Zach Werenski zaznamenal dva presné zásahy.

NHL – sumáre:
Montreal Canadiens – Buffalo Sabres 2:3 (1:0, 1:3, 0:0)
Góly: 13. Xhekaj (Roy, Savard), 27. Struble (Roy, Newhook) – 25. Girgensons (Jokiharju, Dahlin), 30. Skinner (Cozens, Thompson), 39. Tuch. Brankári: Montembeault – Luukkonen, strely na bránku: 31:23.

Chicago Blackhawks – Philadelphia Flyers 1:3 (1:1, 0:2, 0:0)
Góly: 8. Blackwell (Anderson) – 7. Sanheim (Laughton), 24. Konecny, 32. Hathaway (N. Cates, Poehling). Brankári: Söderblom – Ersson, strely na bránku: 22:33.

Anaheim Ducks – Columbus Blue Jackets 4:7 (0:3, 4:1, 0:3)
Góly: 30. Terry (Vaakanainen, Vatrano), 37. McTavish (Terry, Minťukov), 39. McTavish (Terry, Minťukov), 40. Killorn (Carlsson, Minťukov) – 4. Werenski (Gaudreau, Roslovic), 10. Gaudreau (Bean), 19. Werenski (Jenner, Roslovic), 23. Kuraly (Texier), 47. Činachov (Gaudreau, Jenner), 48. Kuraly (Sillinger, Texier), 60. Jenner (Severson). Brankári: Gibson – Tarasov (37.-41. Merzlikins), strely na bránku: 31:27.

Arizona Coyotes – Toronto Maple Leafs 3:6 (0:3, 3:1, 0:2)
Góly: 25. Maccelli (Bjugstad), 26. Hayton (Kerfoot, Brown), 40. Guenther (Keller, Durzi) – 2. McMann (Brodie, Liljegren), 6. Matthews (Liljegren, Marner), 16. Nylander (Marner, Tavares), 37. Matthews (Marner, Brodie), 42. Nylander (Brodie), 49. Tavares (Robertson, McMann). Brankári: Vejmelka – Samsonov, strely na bránku: 26:36.

Edmonton Oilers – Boston Bruins 5:6 pp (1:1, 1:3, 3:1 – 0:1)
Góly: 12. Foegele (McDavid), 36. Foegele (Hyman, Kulak), 47. Janmark (Ceci), 48. Perry (Nurse, Ceci), 54. Hyman (Ekholm, McDavid) – 3. Geekie (Lohrei, Coyle), 21. Marchand (Heinen, Lohrei), 25. Frederic (Boqvist, McAvoy), 34. DeBrusk (Pastrňák, Wotherspoon), 53. Pastrňák (Lohrei), 64. McAvoy (DeBrusk, Zacha). Brankári: Skinner – Swayman, strely na bránku: 42:36.

Slovák v akcii:
Juraj Slafkovský (Montreal) 21:30 0 0 0 –1 1 6

/pozn.: počet odohratých minút, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty/

Zmluvy draftových jednotiek po nováčikovskej ére Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Pozreli sme sa na 19 posledných draftových...
debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Montreal Canadiens #Juraj Slafkovský