Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trápenie Slováka v NHL. Na trestnej lavici bol skoro tak dlho, ako na ľade. Jedenásť gólov v derby

Hokejisti Arizony Coyotes v zostave so slovenským útočníkom Adamom Ružičkom prehrali na ľade Colorada Avalanche 3:4 a prehrali už deviaty zápas v NHL po sebe.

19.02.2024 06:29 , aktualizované: 09:40
Adam Ružička Foto:
Adam Ružička odohral 6:41 min a ďalších šesť minút presedel na trestnej lavici.
debata

Do akcie sa po jednozápasovej odmlke vrátil Ružička, ktorý vynechal piatkový súboj s Carolinou Hurricanes (1:5). Ale na súboj proti Coloradu nebude spomínať práve najlepšie.

24-ročný útočník nastúpil v útoku s Jasonom Zuckerom a Nickom Schmaldzom a zviditeľnil sa dvomi vylúčeniami. Na trestnú lavicu išiel za nedovolené bránenie a nebezpečnú hru vysokou hokejkou, za ktorú dostal dvojnásobný menší trest.

Pri Ružičkových vylúčeniach Colorado gól nestrelilo a tak tam strávil celých šesť minút. V samotnom zápase bol najmenej vyťažených hokejistom a odohral 6 minút a 41 sekúnd. Pripísal si aj mínusový bod a vyhral dve vhadzovania zo šiestich.

Jaromír Jágr Čítajte viac Ako Jágr definoval kultúru 90. rokov v Pittsburghu? Slávny účes, Kit Kat a krásne dievčatá

Útočník Colorada Nathan MacKinnon zaznamenal gól a asistenciu a po 56 zápasoch sezóny má na konte už 91 bodov. 90-bodový míľnik prekonal v klube najrýchlejšie od sezóny 1987/88, v ktorej na to rovnaký počet duelov potreboval Peter Šťastný.

V newyorskom derby, ktoré sa hralo pod holým nebom na MetLife Stadium v East Rutherforde, uspeli Rangers nad rivalom Islanders 6:5 po predĺžení. Duel, ktorý bol súčasťou NHL Stadium Series, sledovalo 79.690 divákov.

Rangers sa stali prvým tímom v histórii súbojov pod otvoreným nebom, ktorí zvíťazili napriek tomu, že prehrávali o tri goly. V desiatej sekunde extračasu rozhodol o víťazstve hostí Artemij Panarin. Ruský útočník prekonal krajana Iľju Sorokina z dorážky. Puk sa dostal za bránkovú čiaru v čase, keď bránkovú konštrukciu posunul padajúci obranca „ostrovanov“ Noah Dobson.

Arbitri gól uznali po konzultácii s videorozhodcami v Toronte. „Úprimne, ani si dobre nepamätám, ako padol gól, pretože ma zaplavila vlna emócií a nadšenia. Hralo sa v skvelej atmosfére, pred takou kulisou sme určite chceli zvíťaziť,“ vyznal sa Panarin, ktorý nazbieral v stretnutí tri kanadské body za gól a dve asistencie.

Jaromír Jágr Čítajte viac Pittsburgh vyradil dres s číslom 68: Boli to najlepšie roky môjho života, povedal Jágr a rozplakal mamu

Jeho spoluhráč Vincent Trocheck mal bilanciu 2+1, zhodne dve asistencie zaznamenali Adam Fox a Alexis Lafreniere. Islanders neudržali náskok 4:1 a prehrali tretí duel za sebou, Brock Nelson si pripísal gól a asistenciu, Noah Dobson nazbieral tri asistencie. Zápas pre zranenie hornej časti tela nedohral obranca „jazdcov“ Ryan Lindgren, ktorý sa zranil pri kolízii s Alexandrom Romanovom.

Pittsburgh podľahol Los Angeles (1:2), keď oba góly Kings vsietil Adrian Kempe v záverečných siedmich minútach tretej tretiny. Víťazný gól strelil v oslabení, bol to jeho 300. bod v profiligovej kariére.

„Držali sme sa plánu, boli sme trpezliví. Bojovali sme a na konci sme strelili dva góly. Bol to celkom vyrovnaný zápas, ale opäť sme hrali dobre. Zaslúžene sme získali dva body,“ poznamenal švédsky útočník. Spoľahlivý výkon podal brankár „kráľov“ Cam Talbot, ktorého z 30 striel prekonal len Sidney Crosby. Kings vyhrali piaty zápas z uplynulých šiestich.

SR Bratislava šport hokej TEL 45. kolo Slovan Trenčín BAX Čítajte viac Slovan sa spamätal a Trenčínu zobral výhru štvorgólovým uragánom. Poprad predĺžil famóznu sériu

Penguins pred stretnutím slávnostne vyvesili dres českého hokejistu Jaromíra Jágra s číslom 68. Jágr sa stal iba tretím hráčom v klubovej histórii s touto poctou. Pred ním klub ocenil iba Maria Lemieuxa (66) a Michela Brierea (21). Hostia rozhodli o víťazstve dvoma gólmi švédskeho útočníka Adriana Kempeho z 54. a 57. minúty, pričom druhý zásah strelil v oslabení.

Jágr začal svoju zámorskú kariéru práve v drese Pittsburghu, s ktorým dvakrát získal Stanleyho pohár. V Pittsburghu odohral 11 sezón, ktoré znamenali najúspešnejšie obdobie jeho kariéry. Okrem dvoch triumfov v Stanleyho pohári sa v službách „tučniakov“ dočkal aj svojej jedinej Hartovej trofeje pre najužitočnejšieho hráča súťaže a piatich prvenstiev v kanadskom bodovaní základnej časti.

Za Penguins nastúpil v základnej časti do 806 duelov, v ktorých nazbieral 1079 kanadských bodov. Neskôr sa objavil ešte v ďalších ôsmich zámorských kluboch. Svoju kariéru ešte stále oficiálne neukončil a v súčasnosti pôsobí v pozícii majiteľa českého extraligového tímu z Kladna.

NHL – sumáre:
New York Islanders – New York Rangers 5:6 pp (3:1, 1:2, 1:2 – 0:1)
Góly: 5. Nelson (Mayfield, Clutterbuck), 8. Horvat (Dobson, Pelech), 8. Barzal (Nelson, Dobson), 22. Lee (Engvall, Reilly), 42. Romanov (Dobson) – 2. Gustafsson (Kakko, Brodzinski), 26. Trocheck (Panarin, Fox), 39. Trocheck (Lafreniere, Lindgren), 56. Kreider (Panarin, Trocheck), 59. Zibanejad (Fox, Lafreniere), 61. Panarin. Brankári: Sorokin – Šesťorkin, strely na bránku: 41:38, hralo sa v East Rutherforde, 79.690 divákov

Colorado Avalanche – Arizona Coyotes 4:3 (1:2, 2:1, 1:0)
Góly: 5. Colton (Wood, Byram), 26. Johnson (Johansen, Parise), 31. MacKinnon (Byram, Johnson), 54. Toews (Drouin, MacKinnon) – 8. Dumba (Kerfoot, McBain), 13. Crouse (Maccelli, Moser), 30. Cooley (Maccelli, Dumba). Brankári: Georgiev – Vejmelka, strely na bránku: 37:30.

Pittsburgh Penguins – Los Angeles Kings 1:2 (1:0, 0:0, 0:2)
Góly: 19. Crosby (Karlsson, Rust) – 54. Kempe (Doughty, Arvidsson), 57. Kempe (Kopitar). Brankári: Jarry – Talbot, strely na bránku: 30:33.

Slovák v akcii:
Adam Ružička (Arizona) 6:41 0 0 0 –1 0 6

/pozn.: počet odohratých minút, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty/

Zmluvy draftových jednotiek po nováčikovskej ére Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Pozreli sme sa na 19 posledných draftových...
debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Arizona Coyotes #Adam Ružička