Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nikdy neodpisujte Ovečkina, z Dubaja sa vrátil ako vymenený. Rekord Gretzkého je opäť v hre

Ruský kanonier a kapitán Washingtonu Capitals Alexander Ovečkin si počas Zápasu hviezd odskočil s rodinou do slnečného Dubaja. A zmena klímy mu očividne pomohla. Po návrate do zápasového kolotoča je Alexander Veľký ako vymenený.

14.02.2024 07:50
Alexander Ovečkin Foto:
Alexandrovi Ovečkinovi to po gólových suchotách v prvej polovici sezóny začalo v NHL opäť padať.
debata (4)

Ovečkin totiž po víkende All Stars skóroval vo všetkých piatich zápasoch NHL a predĺžil tak svoju gólovú sériu už na šesť stretnutí. Takú dlhú nemal už takmer tri roky. Skóroval aj v noci na stredu v stretnutí proti Coloradu Avalanche (3:6).

Pritom 38 ročná superstar mala na svoje pomery katastrofálnu, najhoršiu prvú polovicu sezóny v kariére. V prvých 43 zápasoch sa tešil Ovečkin iba z ôsmich gólov a vyzeralo to tak, že po prvýkrát v kariére neprekročí 20-gólovú hranicu v sezóne.

No po poslednom týždni je späť. V tejto sezóne má na konte 14 gólov a opäť sa spomína reálna možnosť, že Ovečkin prekoná historický rekord Wayna Gretzkého v počte presných zásahov v NHL. Momentálne potrebuje na jeho pokorenie ešte 59 gólov.

Slovensko, hokej Čítajte viac Politika do športu nepatrí? Pellegrini vyzýva Šatana a spol., aby na MS zavolali aj hráčov z KHL. Zväz reagoval

„Určite ma to neprekvapilo,“ povedal na margo znovuzrodeného Ruska obranca Vancouveru Ian Cole pre TSN. Za posledné desaťročia sa v mnohých zápasoch snažil ubrániť kapitána Washingtonu Capitals.

„Podľa mňa je zlatými písmenami zapisuje do histórie NHL. To, čo Ovi dokázal počas kariéry, je absolútne pozoruhodné,“ uviedol Cole a vyzdvihol najmä jeho dlhovekosť.

V posledných dňoch sa ruský veterán vrátil k produktivite, aká bola u neho bežné v posledných rokoch. Pred rokom sa stal prvým hráčom v histórii, ktorý zaznamenal 40 a viac gólov v trinástich sezónach.

koláž Čítajte viac Hudáčka nechceli, rozbehli ďalší bojkot. Frustrovaní fanúšikovia Kladna útočia na Jágra

„Hrá skutočne na vysokej úrovni,“ pochválil svojho zverenca tréner Capitals Spencer Carbery. „Mám pocit, že dokonca o trochu viac korčuľuje. Akoby v ňom bolo viac energie.“

A góly Ovečkina pomáhajú aj celému tímu. Washington strelil v priemere len 2,3 gólu počas prvých 46 stretnutí tejto sezóne, čo je tretie najnižšie skóre v NHL. Od začiatku gólovej série Ovečkina toto číslo stúplo na 3,6 gólu na zápas.

„Je to pozitívne, potrebujeme ho. Môžete cítiť, že celému tímu rastie sebavedomie, keď sa mu darí,“ skonštatoval Carbery.

rusko ovečkin Čítajte viac Čaká nás fantastická sezóna bez zbornej, tešia sa vo Švédsku. Slováci sú na našej strane, píšu Rusi

Ovečkin, ktorý v minulej sezóne prekonal Gordieho Howea na druhom mieste tabuľky najlepších strelcov histórie o svojej série stroho skonštatoval: „Je to dobrá vec, keď dokážete zasunúť puk do siete,“ cituje ruského útočníka TSN. „Snažím sa robiť svoju prácu a hrať správnym štýlom hry, byť tam a pomáhať mužstvu k víťazstvám.“

Washington však prehral šesť z posledných siedmich zápasov a nasledujúce týždne má tím, v ktorom pôsobí aj slovenský obranca Martin Fehérváry, poslednú šancu, ako ešte zabojovať o šancu postúpiť do play off.

„Momentálne má formu. Vieme, že dáva góly a mať ho na vlne, na ktorej je, nám skutočne pomáha. Sme radi, že to vidíme,“ povedal brankár Capitals Darcy Kuemper.

Nie je žiadnym tajomstvom, že Ovečkinovi sa dlhodobo viac darí presadzovať v druhej polovici sezóny. A jeho neúčasť v Zápase hviezd takisto nebola na škodu. „Oddýchol si od zápasov, nemyslel na hokej a vrátil sa svieži a pripravený na zvyšok sezóne,“ dodal tréner Carbery.

Krásna manželka Alexandra Ovečkina Anastasia Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Spoznajte Anastasiu Ovečkinovú, za slobodna...
4 debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Wayne Gretzky #Alexander Ovečkin #Washington Capitals