Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hudáčka nechceli, rozbehli ďalší bojkot. Frustrovaní fanúšikovia Kladna útočia na Jágra

Frustrácia hokejistov aj fanúšikov Kladna sa prehlbuje. Počas pondelkovej domácej prehry s Vítkovicami (0:4) členovia domáceho fanklubu prestali tradične fandiť a v karnevalových maskách dávali najavo, čo si myslia o dianí na ľade aj v klube.

13.02.2024 11:59
debata (17)
Hrajúci majiteľ Rytíři Kladno Jaromír Jágr v... Foto: ČTK / Hájek Ondřej
jágr kladno Hrajúci majiteľ Rytíři Kladno Jaromír Jágr v akcii.

Namiesto hlasného povzbudzovania svojho tímu hrali v hľadisku bedminton či karty.

Mužstvo spolumajiteľa Jaromíra Jágra prehralo už šestnásty zápas v sérii, čo je ďalšie prehĺbenie negatívneho historického rekordu najvyššej českej aj bývalej československej súťaže.

Od začiatku tohto kalendárneho roka Kladno získalo iba dva body.

Posledné miesto v tabuľke s 12-bodovým odstupom za predposlednou Mladou Boleslavou je memento pred blížiacim sa záverom základnej časti. Z posledných ôsmich kôl hrá Kladno až šesťkrát doma, najbližšie už v stredu proti Libercu.

VIDEO: Fanúšikovia Kladna počas zápasu s Vítkovicami

"Dlhodobý stav, v ktorom sa klub nachádza, nás vedie k prerušeniu aktívnej podpory tímu na tribúnach. Náš postoj sa nezmení dovtedy, kým vedenie Kladna, respektíve Jaromír Jágr verejne nevysvetlia okolnosti momentálnej situácie v klube.

Chceme od Jágra počuť odpovede na naše otázky a nie vtipy a odbiehanie od témy," píše sa vo vyhlásení fanúšikov Kladna, ktoré zverejnil aj web iDnes.cz.

Rovnaký zdroj uvádza, že frustrácia v klube stúpa aj preto, lebo kladnianski hokejisti z 36 prehier v tejto sezóne až 17-krát prehrali o jediný gól a v ďalších ôsmich zápasoch o dva góly.

„Odohrali sme veľa vyrovnaných stretnutí, boli sme v nich aj lepší ako súper, ale nedotiahli sme ich do víťazného konca,“ povedal asistent trénera Kladna Pavel Skrbek. „Toľko prehier v sérii by položilo asi aj Detroit z roku 1996, aj keď tí vtedy veľa zápasov neprehrali,“ dodal Skrbek.

Július Hudáček v drese Frankfurtu. Foto: fb Lowen Frankfurt
hudáček Július Hudáček v drese Frankfurtu.

Časť fanúšikov Kladna sa nedávno dostala do povedomia priaznivcov hokeja na Slovensku aj tým, že sa vyhrážali bojkotom stretnutí po angažovaní slovenského brankára Júliusa Hudáčka s minulosťou v KHL.

Aj vďaka tlaku fanklubu a verejnej mienky Kladno po pár dňoch rozviazalo zmluvu s Hudáčkom, ktorý si rýchlo našiel klub v Nemecku.

Pôsobí vo Frankfurte nad Mohanom, s ktorým v ôsmich zápasoch dosiahol štyri víťazstvá a bojuje o záchranu v nemeckej DEL.

Ako by mohla vyzerať zostava Slovákov na ZOH 2026? Fotogaléria - 26 fotiek Všetky fotky
Takto o dva roky to vypukne - olympijský turnaj...
17 debata chyba
Viac na túto tému: #Česko #hokej #extraliga #Július Hudáček #Jaromír Jágr #Rytíři Kladno