Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Výborný výkon Černáka, patril medzi najlepších hráčov na ľade

Hokejisti Tampy Bay zvíťazili v zámorskej NHL na domácom ľade nad Pittsburghom 3:1.

07.12.2023 07:02
černák tampa Foto:
Erik Černák v drese Tampy Bay.
debata

„Bleskom“ k triumfu pomohol aj Erik Černák. Slovenský obranca predviedol veľmi dobrý defenzívny výkon a patril medzi najlepších hráčov na ľade.

Jeho spoluhráč Nikita Kučerov si vďaka asistencii natiahol bodovú sériu už na 11 zápasov.

Černák odohral 22:09 minút a bol tretí najvyťažovanejší hráč tímu. Brankár Andrej Vasilevskij mal 24 úspešných zákrokov a inkasoval až 24 sekúnd pred koncom, keď ho prekonal Jake Guentzel.

Florida zdolala Dallas 5:4, v jej drese sa blysol Evan Rodrigues. Zaznamenal dva góly a dve asistencie, štyri body v zápase dosiahol druhýkrát v sezóne. V prvých 25 stretnutiach ročníka to dokázal ako druhý hráč v klubovej histórii po Krisovi Versteegovi (2011/2012).

„V predzápasovej príprave sme si hovorili, že toto je pre nás ako súboj play off, pretože sme čelili skvelému mužstvu. Tak sme k tomu aj pristúpili,“ prezradil Rodrigues. Sekundoval mu Sam Reinhart s gólom a dvomi asistenciami, kapitán Aleksander Barkov pridal dva body (1+1).

Panthers vyhrali druhý zápas z uplynulých troch. „Bol to Evanov najlepší výkon v sezóne. Vyzdvihujeme jeho štyri body, no on robil dobre na ľade aj množstvo iných vecí. Potrebovali sme to,“ pochválil Rodriguesa tréner „panterov“ Paul Maurice.

Petra Vlhová a Juraj Slafkovský Čítajte viac Stretnutie dvoch najväčších športových hviezd Slovenska. Vlhová ukázala fotky so Slafkovským

Edmonton si pripísal piate víťazstvo v rade, Carolinu zdolal 6:1 a to najmä zásluhou hetriku Zacha Hymana. Bol to pre neho druhý trojgólový zápas v sezóne a celkovo jeho tretí v NHL. Hyman sa stal štvrtým hráčom v tomto ročníku s viac ako jedným hetrikom, prvý dosiahol 11. novembra.

„Snažím sa každý rok zlepšovať. Je to jednoduché – pracujem na veciach, o ktorých viem, že ich potrebujem zdokonaliť. A hrám s vynikajúcimi hráčmi, mám vo formácii mimoriadne produktívnych hokejistov,“ tešil sa Hyman.

Connor McDavid a Mattias Janmark zaznamenali zhodne tri asistencie. Oilers položili základ víťazstva už v úvode, prvú tretinu vyhrali 4:0, pričom prvé dva góly dali v priebehu 41 sekúnd. Dosiahli druhé najrýchlejšie dva góly v histórii klubu, 28. marca 1982 na to vtedajším „olejárom“ stačilo 24 sekúnd.

827144281 Čítajte viac Nemec nastúpil v elitnej formácii a dočkal sa výhry v šialenom zápase, Tatar s Ružičkom nemali svoj deň

Už v šiestej minúte Hyman vyhnal z bránky hostí Piotra Kočetkova, ktorý predviedol v zápase iba tri úspešné zákroky. Nahradil ho Antti Raanta, ktorý následne vykryl 25 z 28 striel. Domáci brankár Stuart Skinner zneškodnil 38 striel súpera, ako jediný ho v tretej tretine prekonal Jordan Staal.

NHL – výsledky

Florida Panthers – Dallas Stars 5:4 (2:1, 1:0, 2:3)
Góly: 5. Rodrigues (Mikkola, Reinhart), 19. Reinhart (Barkov, Rodrigues), 21. Verhaeghe (Bennett, Mikkola), 45. Barkov (Reinhart, Rodrigues), 48. Rodrigues (Ekman-Larsson, Ekblad) – 14. Faksa (Steel, Harley), 41. Marchment (Duchene, Heiskanen), 45. Dadonov (Hakanpää, Johnston), 53. Harley (Marchment). Brankári: Bobrovskij – Oettinger, strely na bránku: 31:33.

Tampa Bay Lightning – Pittsburgh Penguins 3:1 (1:0, 2:0, 0:1)
Góly: 6. Cirelli (Hedman, Kučerov), 29. Kučerov (Hedman, Stamkos), 38. Jeannot (Eyssimont) – 60. Guentzel (Crosby). Brankári: Vasilevskij – Jarry, strely na bránku: 27:25.

St. Louis Blues – Vegas Golden Knights 3:6 (3:1, 0:4, 0:1)
Góly: 10. Neighbours (Thomas), 11. Hayes (Krug, Kyrou), 18. Kyrou (Schenn, Faulk) – 9. Whitecloud (Roy, Kolesar), 30. Eichel (Barbašov, Stone), 32. Marchessault (Karlsson, Eichel), 33. Kolesar (McNabb, Korczak), 40. Amadio (Stephenson, Barbašov), 60. Karlsson (Hague). Brankári: Binnington – Thompson, strely na bránku: 29:49.

Edmonton Oilers – Carolina Hurricanes 6:1 (4:0, 1:0, 1:1)
Góly: 1. McLeod (Foegele, Janmark), 1. Ekholm (McDavid, Bouchard), 6. Hyman (Janmark, Bouchard), 15. Hyman (Nugent-Hopkins, McDavid), 23. Foegele (Janmark), 50. Hyman (McDavid) – 48. Staal (Slavin). Brankári: Skinner – Kočetkov (6. Raanta), strely na bránku: 34:40.

Načítavajú sa športové výsledky...
debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #NHL #Tampa Bay #Erik Černák