Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slafkovský skončil po hite na mantineli, spoluhráč to nenechal len tak. Zhodil rukavice a išiel sa pomstiť, súperovi vyrazil prilbu z hlavy

Slovenský hokejista Erik Černák prispel v noci na stredu v zámorskej NHL asistenciou k víťazstvu Tampy Bay na ľade Montrealu 5:3. Bodovo naprázdno vyšli aj Adam Ružička a Martin Pospíšil, ktorí sa tešili z triumfu Calgary nad Nashvillom 4:2. Dvaja Slováci si zahrali v jednom tíme profiligy prvýkrát od apríla 2022.

08.11.2023 06:49 , aktualizované: 07:34
Dach Slafkovský NHL Foto:
Kirby Dach (77) a Juraj Slafkovský (20) počas zápasu proti Tampe Bay.
debata (5)

V prvom útoku Canadiens sa predstavil Juraj Slafkovský, ale nebodoval. Za stavu 4:0 pre Tampu zaujal tvrdý úder na mladého Slováka, ktorý skončil na mantineli.

Pomstiť sa ho vydal jeho spoluhráč a známy bitkár Arber Xhekaj, ktorý neváhal zhodiť rukavice. Súperovi jednou ranou vyrazil prilbu z hlavy.

Tampa položila základ triumfu už v prvej tretine, ktorú vyhrala jasne 4:0. Nick Paul sa na úspechu Lightning podieľal dvomi gólmi, Nikita Kučerov mal gól a asistenciu.

Brankár Matt Tomkins predviedol 22 úspešných zákrokov a tešil sa z prvého víťazstva v kariére v NHL. Černák nastúpil v prvej obrannej dvojici „bleskov“, asistoval pri góle Michaela Eyssimonta na 4:0.

Odohral 19:27 minút, rozdal dva bodyčeky a pripísal si aj plusový bod. Bodoval v treťom zápase z uplynulých štyroch.

Slafkovský počas 16:16 min na ľade vyslal na súperovu bránku jednu strelu, inkasoval dve trestné minúty, zaznamenal jeden hit a mínusku.

572. Juraj Slafkovský Čítajte viac Slafkovský dopláca na babráctvo Montrealu. Nezmenil sa, musí dokázať, že nie je len veľký chlapec

Calgary otočilo duel s Nashvillom, v ktorom prehrávalo po prvej tretine 0:2 a na začiatku tretej časti 1:2.

Ružička, ktorý pre zranenia ramena vynechal predošlé štyri zápasy, sa vrátil do zostavy Flames a ako center štvrtého útoku odohral 11:33 minúty. Odsedel si dve trestné minúty za podrazenie a pripísal mínusový bod.

Pospíšil nastúpil na krídle tretej formácie, počas 12:29 min ohrozil súperovho brankára štyrmi strelami a rozdal dva hity.

Poslednými dvoma Slovákmi, ktorí nastúpili v drese jedného tímu NHL v stretnutí základnej časti, boli Andrej Sekera a Marián Studenič. Spoločne si zahrali za Dallas 18. apríla 2022.

Juraj Slafkovský Čítajte viac Netlač tak na seba, Slaf! Kouč Montrealu naznačil, akou cestou by sa mal mladý Slovák vydať

Carolina zdolala Buffalo 3:2 po predĺžení. Slovenský brankár Jaroslav Halák, ktorý prišiel k Hurricanes na skúšku, zatiaľ iba trénuje s tímom a nebol na zápasovej súpiske.

Medzi žŕdkami sa predstavil Fín Antti Raanta, náhradníkom bol Piotr Kočetkov.

V akcii bol aj Tomáš Tatar, ktorého Colorado vyhralo nad New Jersey 6:3. Až v dvanástom zápase sezóny vybojovali prvé víťazstvo hráči San Jose, ktorí zdolali Philadelphiu 2:1.

NHL – 8. november: Montreal – Tampa Bay 3:5 /Erik Černák za hostí 0+1/, Carolina – Buffalo 3:2 pp, New York Rangers – Detroit 5:3, New York Islanders – Minnesota 2:4, St. Louis – Winnipeg 2:5, Calgary – Nashville 4:2, Arizona – Seattle 4:3 pp a sn, Colorado – New Jersey 6:3, Anaheim – Pittsburgh 0:2, San Jose – Philadelphia 2:1.

Najlepšie zarábajúci hokejisti NHL + Slováci Fotogaléria - 27 fotiek Všetky fotky
Kto ovládol rebríček najlepšie platených hráčov...
5 debata chyba
Viac na túto tému: #Erik Černák #Juraj Slafkovský