Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slafkovský ako Jakupov? Mladého Slováka prirovnávajú k neslávne slávnemu Rusovi. Je to absurdné, píše kanadský komentátor

Hoci pred pár dňami strelil prvý gól v sezóne, jeho štatistika je celkom žalostná. Juraj Slafkovský má po jedenástich zápasoch ročníka na konte iba dva kanadské body a viacero rozpačitých výkonov.

07.11.2023 13:08
Slafkovský Foto:
Juraj Slafkovský v drese Montrealu Canadiens.
debata

Čoraz viac sa v zámorí začína špekulovať o tom, či si naozaj zaslúžil byť lanskou draftovou jednotkou. A čo by ho predsa len Montreal Canadiens nemal poslať na farmu, aby opäť získal stratené sebavedomie.

Aj tejto téme sa vo svojom stĺpčeku venuje populárny kanadský komentátor Jack Todd z denníka Montreal Gazette.

"Doteraz boli fanúšikovia trpezliví s prestavbou Canadiens, ktorá bola výsledkom nahromadených katastrofálnych rozhodnutí predchádzajúceho vedenia. Zároveň si však vôbec nepotrpeli na prvé miesto v draftovom poradí Juraja Slafkovského.

Video

Pravda, veľký Slovák nebol dosiaľ produktívny, v tejto sezóne má na konte iba dva kanadské body. Je pravda, že musí viac strieľať, možno by mu prospelo pôsobenie na farme v Lavale, aby získal sebadôveru.

Pre Slafkovského však bolo zranenie Dacha takmer rovnako vážnou ranou ako pre samotného Dacha. Počas exhibičných zápasov sa fantasticky dopĺňali, ale počas sezóny odohrali spolu len štyri tretiny," vysvetľuje Todd.

Viacerí fanúšikovia v zámorí však nad 19-ročným Košičanom akoby zlomili palicu a prirovnávajú ho k Nailovi Jakupovovi. Rodáka z Nižnekamsku si v roku 2012 vybral z 1. miesta v drafte iný kanadský tím – Edmonton Oilers. Rus však totálne pohorel.

Juraj Slafkovský Čítajte viac Netlač tak na seba, Slaf! Kouč Montrealu naznačil, akou cestou by sa mal mladý Slovák vydať

Todd sa v závere stĺpčeku venuje aj tejto záležitosti. Akékoľvek porovnávanie však tvrdošijne odmieta.

"Povráva sa, že Slafkovský je ďalší Nail Jakupov, čo je absurdné. Je veľký, má rýchlosť, má strelu. Jediné, čo potrebuje, je sebadôvera. Dajte mu mesiac s Monahanom a ak to nebude fungovať, Laval môže byť jediným riešením.

Ale buďte trpezliví, prosím. Spomeňte si na Petra Mahovlicha (bývalý útočník Montrealu, podobne vysoký a ťažký ako Slafkovský, víťaz štyroch Stanleyho pohárov). Pamätajte, že Slafkovský má len 19 rokov a že veľkým chlapom trvá vývoj dlhšie," doplnil.

Kto bol Nail Jakupov, ku ktorému viacerí fanúšikovia Slafkovského prirovnávajú? Ruský útočník očaril agentov v juniorskej OHL, kde v 107 zápasoch nazbieral 170 kanadských bo­dov.

572. Juraj Slafkovský Čítajte viac Slafkovský dopláca na babráctvo Montrealu. Nezmenil sa, musí dokázať, že nie je len veľký chlapec

Edmonton po ňom síce chňapol, ale pravdou je, že seniorský zámorský hokej mu nikdy nesadol. Nebol naň pripravený. Potvrdilo to nielen pôsobenie v Edmontone, ale aj angažmán v St. Louis a následne aj v Colorade. Jeho štatistiky boli všade otrasné.

Rusov koniec v NHL bol napokon nezvratný. Jakupovova cesta sa skončila s bilanciou 350 zápasov a 136 bodov. Podľa portálu edmontonjournal.com sa krídelník ani za päť rokov v NHL herne nezlepšil. V obrane mal stále obrovské rezervy a nezbavil sa zlých návykov.

V sezóne 2018/2019 sa vrátil do Ruska. Ani tam nehviezdi. V aktuálnom ročníku hráva za Nižnekamsk.

Najlepšie zarábajúci hokejisti NHL + Slováci Fotogaléria - 27 fotiek Všetky fotky
Kto ovládol rebríček najlepšie platených hráčov...
Načítavajú sa športové výsledky...
debata chyba
Viac na túto tému: #Montreal Canadiens #Juraj Slafkovský