Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ovečkinov hon na Gretzkyho rekord ohrozený. Rus prišiel o dvorného asistenta

Švédsky hokejista Nicklas Bäckström si v prebiehajúcej sezóne NHL už pravdepodobne nezahrá. V pondelok to povedal generálny manažér Washingtonu Capitals Brian MacLellan.

06.11.2023 21:00
Nicklas Bäckström a Alexander Ovečkin Foto:
Nicklas Bäckström a Alexander Ovečkin.
debata (4)

Tridsaťpäťročný center minulý týždeň oznámil, že si dáva od hokeja pauzu na neurčito a dôvodom sú jeho pretrvávajúce problémy s bedrom.

Líder klubu v počte asistencií riešil dlhodobé zdravotné problémy najprv artroskopickou operáciou v roku 2015 a ďalším invazívnejším zákrokom v lete 2022.

ramsay Čítajte viac Skončil v Slovane, skončil Pardavý aj v reprezentácii? Ramsay bude mať v Nemecku nového asistenta

K tímu sa vrátil v januári 2023. Bäckström však neodštartoval nový ročník v ideálnej forme, na konte má z ôsmich duelov jediný kanadský bod.

Švéd odohral celú svoju kariéru za Washington, ktorý ho draftoval v roku 2006. Za Capitals nastúpil v 1105 dueloch a zaznamenal 271 gólov a 762 asistencií.

572. Juraj Slafkovský Čítajte viac Slafkovský dopláca na babráctvo Montrealu. Nezmenil sa, musí dokázať, že nie je len veľký chlapec

Bäckström je tiež vnímaný ako dvorný asistent kapitána Capitals Alexandra Ovečkina. Jeho absencia je jedným z dôvodov, prečo sa ruského kanonierovi zatiaľ nedarí tak, ako mnohí očakávali.

V desiatich zápasoch novej sezóny strelil Ovečkin zatiaľ len dva góly. Na prekonanie Gretzkého rekordu ich potrebuje ešte streliť 71.

Nový najväčší hokejový štadión na svete Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Prečítajte si podrobnosti o najväčšej hokejovej...
4 debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Washington Capitals #Nicklas Bäckström