Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dokázalo to len päť hokejistov v histórii. Voľba hráča týždňa NHL bola jednoznačná

Hráčmi týždňa v zámorskej hokejovej NHL sa stali útočníci Auston Matthews z Toronta, Elias Pettersson z Vancouveru a Jevgenij Malkin z Pittsburghu. Informovala o tom oficiálna webstránka súťaže.

16.10.2023 20:11
Auston Matthews Foto:
Auston Matthews má po famóznom štarte do novej sezóny dôvod na úsmev.
debata

Prvou hviezdou je Matthews, ktorý odštartoval novú sezónu dvoma hetrikmi v dvoch zápasoch. Po tom, ako sa zaskvel proti Montrealu, strelil tri góly aj v súboji s Minnesotou (7:4).

Americký útočník sa stal len piatym hráčom v histórii profiligy, ktorý zaznamenal hetriky v prvých dvoch zápasoch sezóny. Pred ním to dokázali Alexander Ovečkin (v ročníku 2017/18) a predtým pred viac ako 100 rokmi až traja hráči Cy Denneny, Joe Malone a Reg Noble.

Matthews proti Canadiens dosiahol métu 300 gólov v základnej časti. Dosiahol ju najskôr zo všetkých Američanov, stačilo mu na to 482 zápasov. Prekonal tak Pata LaFontainea, ktorý potreboval na rovnaký počet presných zásahov 549 duelov.

Michail Sergačev Čítajte viac Víťaz Stanleyho pohára neprekvapil. Spoľahlivý obranca z NHL spieva ódy na Putina

Švéd Pettersson si v dvoch zápasoch pripísal 6 bodov (1+5) a pomohol Canucks k dvom triumfom. Vancouver v úvode sezóny zdolal doma Edmonton Oilers 8:1. Center bol jedným z troch hráčov Vancouveru, ktorí zaznamenali minimálne štyri body v prvom zápase.

Dosiahol jeden gól a tri asistencie, zažiarili aj päťbodový J. T. Miller (1+4) a Brock Boeser si pripísal štyri góly. Canucks sa stali štvrtým tímom v histórii a prvým od čias Calgary Flames v sezóne 1991/92, ktorý mal v úvode sezóny troch hráčov s viac ako štyrmi bodmi. Pettersson sa dvoma asistenciami podieľal aj na triumfe tímu na ľade Edmontonu (4:3).

Tomáš Tatar Čítajte viac Štart Tatara v Colorade? Neviditeľný a neefektívny. Tampa Bay s Černákom s päťkou

Treťou hviezdou týždňa sa stal Malkin. Rus nazbieral v troch vystúpeniach tiež šesť bodov za dva góly a štyri asistencie a pomohol mužstvu k dvom víťazstvám. Proti Washingtonu Capitals dosiahol štyri body (1+3), čo bol jeho 29. štvorbodový zápis v kariére a prvý od 10. januára 2023 proti Vancouveru.

Tridsaťsedemročný Malkin, dvojka draftu z roku 2004, je od svojho vstupu do profiligy v sezóne 2006/07 tretí v počte asistencií (762), štvrtý v počte gólov (473) aj bodov (1235) v základnej časti.

Najlepšie zarábajúci hokejisti NHL + Slováci Fotogaléria - 27 fotiek Všetky fotky
Kto ovládol rebríček najlepšie platených hráčov...
debata chyba
Viac na túto tému: #Toronto Maple Leafs #Auston Matthews #Hráč týždňa NHL