Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Víťaz Stanleyho pohára neprekvapil. Spoľahlivý obranca z NHL spieva ódy na Putina

Ruský prezident Vladimir Putin je známy milovník športu. Doma je často ospevovaným džudistom, motorkárom a v neposlednom rade aj hokejistom. O tom prehovoril obranca Tampy Bay Lightning a držiteľ Stanleyho pohára z roku 2016, Michail Sergačev.

16.10.2023 08:40
Michail Sergačev Foto:
Michail Sergačev po zisku jedného z dvoch Stanleyho pohárov.
debata

O hokejových schopnostiach ruského prezidenta rozprával pred niekoľkými rokmi aj legendárny brankár Vladislav Tretiak.

„Práve náš prezident je jedným z dôvodov, prečo je hokej v Rusku taký obľúbený,“ povedal desaťnásobný majster sveta. „Tomu, čo na ľade predvádzam, sa nedá povedať hra,“ reagoval na pochvalné reči šéf Kremľa pre agentúru TASS.

SR Nitra šport hokej TEL 20. kolo Poprad NRX Čítajte viac Starám sa o to, aby sme neupadli do depresie, vraví kapitán extraligistu. Rok som nehral. Koniec kariéry? Počúval som odstrašujúce prípady

Teraz sa k hokejovým schopnostiam vyjadril obranca Tampy Bay Lightning a dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára z rokov 2020 a 2021 Michail Sergačev, ktorého v roku 2016 draftoval do NHL Montreal Canadiens.

„Putin je v pokročilom veku, takže na svoje možností a s tým, že má málo času, hrá hokej veľmi dobre,“ povedal v rozhovore s influencerkou a novinárkou Xéniou Sobčakovou, ktorý citovali viaceré ruské médiá.

Jan Dalgic Čítajte viac Obrovská rana pre hokejový svet. Mladý reprezentant zomrel po boji so zákernou chorobou

„Má dobrú športovú formu? Myslím, že áno. Len to vyzerá tak, že ho nechávajú dávať góly. Je jasné, že do prezidenta nenarazíte, alebo ho nezložíte na zem. Ale je v dobrej kondícii,“ skonštatoval Sergačev.

25-ročný rodák z Nižnekamsku odohral v minulej sezóne NHL v základnej časti 79 zápasov, v ktorých strelil 10 gólov a pridal 54 asistencií. Počas kariéry odohral v najprestížnejšej súťaži už 443 zápasov.

Najlepšia zostava Slovákov z NHL v histórii Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Najlepšia zostava Slovákov z NHL v histórii.
debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Vladimir Putin #Tampa Bay Lightning #Michail Sergačev