Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ovečkin dostal lekciu od Malkina, Washington si proti Pittsburghu ani nepípol. Slováci v AHL zabrali

Hokejistom Washingtonu nevyšiel vstup do nového ročníka zámorskej NHL. V zostave so slovenským obrancom Martinom Fehérvárym prehrali na svojom ľade s Pittsburghom 0:4. Gólom a tromi asistenciami sa v drese hostí blysol Jevgenij Malkin, jeho spoluhráč Sidney Crosby skóroval dvakrát.

14.10.2023 06:50
Jevgenij Malkin Foto:
Jevgenij Malkin a jeho oslavné gesto na ľade Washingtonu.
debata

Neúspešnú súťažnú premiéru na striedačke Washingtonu má za sebou tréner Spencer Carbery. „Je to sklamanie a najhorší možný štart do sezóny,“ uviedol kouč domácich pre zámorské médiá.

„Stačí ísť ďalej. Pozrieme si video a v ďalšom zápase budeme hrať lepšie,“ reagoval na nevydarený duel kapitán Capitals Alexander Ovečkin.

Capitals prvýkrát v klubovej histórii vyšli v prvom dueli sezóny strelecky naprázdno, brankár „tučniakov“ Tristan Jarry vychytal vďaka 19 zásahom čisté konto. Fehérváry odohral za domácich 18:29 min, prepísal si dva hity a dve trestné minúty za hrubosť.

Ranford Slovan Čítajte viac Zničil Bystricu, chystá sa na Poprad. Piatok trinásteho? Rituály mám, ale na povery neverím, vraví navrátilec do dresu Slovana

Pittsburgh si napravil chuť po predchádzajúcej domácej prehre s Chicagom (2:4). „Bol to dnes jeho zápas,“ povedal o Malkinovi tréner hostí Mike Sullivan. Jeho tím rozhodol tromi gólmi v druhej tretine, dva z nich dal Crosby v presilovke.

Ani trojbodové zápisy Jespera Bratta (2+1) a Jacka Hughesa (0+3) nestačili hokejistom New Jersey k triumfu nad Arizonou. Hostia vyhrali 4:3 po nájazdoch, keď sa dvoma asistenciami pri svojom debute v NHL prezentoval Logan Cooley.

NHL – výsledky:
Washington – Pittsburgh 0:4, New Jersey – Arizona 3:4 pp a sn

Načítavajú sa športové výsledky...

Regenda bol hviezdou

Štyria slovenskí hokejisti bodovali v noci na sobotu v úvodnej porcii novej sezóny nižšej zámorskej AHL.

Pavol Regenda nasmeroval dvoma gólmi San Diego k triumfu 4:1 na ľade Ontaria, Miloša Kelemena vyhlásili za prvú hviezdu po víťaznom zásahu v drese Tucsonu na štadióne Texasu (3:2). Obranca Šimon Nemec po nepríjemnom náraze do plexiskla nedohral duel svojho tímu Utica doma so Syracuse.

Regenda dal prvé dva góly San Diega, keď sa najskôr v prvej tretine presadil v presilovke a na začiatku tretej tretiny aj v oslabení. Celkovo mal až päť striel a aj dva plusové body, jeho druhý zásah sa napokon ukázal ako víťazný.

V drese Ontaria proti nemu nastúpil Martin Chromiak bez bodového zápisu, s dvoma strelami na bránku. Regendu po stretnutí vyhlásili za druhú hviezdu.

Tomáš Záborský Čítajte viac Zápas na Slovane mal nechutnú dohru. Jedna z top hviezd súťaže má otras mozgu a na nič si nespomína

Prvou hviezdou v Texase bol Kelemen, ktorý deväť minút pred koncom riadneho času rozhodol gólom o triumfe Tucsonu 3:2. Slovenský krídelník si do štatistík zapísal aj dve strely a jednu plusku. Martin Pospíšil prispel jednou asistenciou k víťazstvu Calgary na ľade Manitoby 4:2 a Marián Studenič mal rovnakú bilanciu 0+1 pri prehre svojho tímu Coachella Valley doma s Bakersfieldom 2:3.

Nemec po kontakte s protihráčom narazil v polovici stretnutia Uticy so Syracuse (3:4 pp) hlavou do boku plexiskla pri striedačkách a chvíľu zostal ležať na ľade. Kouč ho v tretej časti už do hry preventívne nenasadil.

Najlepšie zarábajúci hokejisti NHL + Slováci Fotogaléria - 27 fotiek Všetky fotky
Kto ovládol rebríček najlepšie platených hráčov...
debata chyba
Viac na túto tému: #Alexander Ovečkin #Washington Capitals #Pittsburgh Penguins #Jevgenij Malkin