Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slafkovský? Preboha, len ho nechajte hrať, vraví fínsky expert. Nepáči sa mi, čo urobil Montreal s Mešárom

Jeho syn je spoluhráčom Tomáša Tatara v Colorade Avalanche. Dianie v NHL však detailne sleduje z iného dôvodu. Fínsky hokejový expert Ismo Lehkonen (61) patrí medzi skúsených odborníkov a často radí aj zámorským skautom.

10.10.2023 05:40
Tomáš Tatar Foto:
Tomáš Tatar v družnom rozhovore s montrealskými mladíkmi - Jurajom Slafkovským a Filipom Mešárom.
debata (3)

Keď sa ho počas pôsobenia Juraja Slafkovského na severe Európy pýtali zástupcovia viacerých klubov NHL, mladého Slováka im vychválil.

Veľmi dobré vzťahy má predovšetkým s vedením Montrealu Canadiens, kde jeho syn odohral šesť sezón.

Ktoré mužstvá majú podľa vás najväčšiu šancu získať Stanleyho pohár?

Vegas si udržalo v tíme kvalitu, aby mohlo pomýšľať na obhajobu titulu. Jednoznačne bude favoritom na finále. Výborné mužstvo má Colorado, ktoré postupne dokázalo vybudovať silný káder, hoci vlani vypadlo v prvom kole.

Tretím favoritom zo Západnej konferencie je Dallas. Z východu pôjde ďaleko Carolina, ktorá má úžasné mužstvo, veľa šikovných hráčov a systém, ktorý hrajú, je extrémne efektívny.

Video

Veľmi sa mi páči ich rýchly hokej. Stavil by som aj na New Jersey Devils, ktorí majú talentovaný tím. Týchto päť mužstiev pôjde podľa mňa v play off ďaleko.

V New Jersey sa snaží do prvého tímu prebojovať slovenský obranca Šimon Nemec. Dočká sa v novej sezóne premiéry v NHL?

Som presvedčený o tom, že mu dajú šancu odohrať niekoľko zápasov za A-tím. Pravdepodobnosť, že strávi celú sezónu v NHL, je veľmi nízka. New Jersey skôr staví na 20-ročného Lukea Hughesa, ktorého slávnejší brat Jack má už v tíme stabilnú pozíciu.

Pre Nemca nebude vôbec jednoduché presadiť sa v top mužstve, ktoré je navyše nabité talentovanými hráčmi. Šancu však určite dostane a je na ňom, ako s ňou naloží.

SR Hokej TEL play off 1/2 7. Zvolen Spišská BBX Čítajte viac Réway má neskutočnú kvalitu. Musíte si na neho dávať extra pozor, vraví najlepší brankár ligy. Pred piatimi rokmi u neho nastala zmena

Ak ho pošlú do AHL, musí na sebe ešte viac makať. Bolo by pre neho jednoduchšie, ak by bol v slabšom tíme, ako je napríklad Montreal, od ktorého sa neočakáva, že sa dostane do play off.

V Montreale, za ktorý váš syn Artturi odohral šesť sezón, sa pozornosť sústredí na Juraja Slafkovského. Jednotka draftu 2022 sa v polovici minulej sezóny zranila. Očakávate, že bude mať slabší vstup do nového súťažného ročníka?

Verím, že vedenie Montrealu bude so Slafkovským trpezlivé a nechá ho hrať celú sezónu v treťom útoku, aby nabral skúsenosti. Myslím si, že by mohol nastupovať v druhej presilovkovej formácii. Preboha, nech ho len nechajú hrať a postupne sa v NHL oťuká.

Poznám Montreal veľmi dobre. Občas tam médiá a fanúšikovia dokážu vytvoriť veľkú hystériu a vždy sa ponáhľajú. Je tam enormný tlak. Slafkovskému hrá do kariet, že naozaj nikto neverí v postup Canadiens do play off.

Majú veľmi slabý tím. Ich divízia je navyše extrémne nabitá. Ich konkurentmi sú Ottawa, Detroit, Pittsburgh a Washington. Z toho dôvodu by som radil Montrealu, aby dal Slafkovskému čo najväčší priestor.

Andrej Sekera, Ladislav Nagy, Michal Čajkovský Čítajte viac Hrdý Košičan Nagy: Slovanu sa bude dariť, trénera nemal vyhadzovať. Slovenské talenty? V extralige ich zabíjame, preto utekajú

Filip Mešár odohral v príprave len jeden zápas a následne ho poslali do Lavalu, ktorý je farmou Canadiens v AHL. Mal podľa vás dostať väčšiu šancu?

Nepáči sa mi, že ho poslali do AHL. Očakával som, že mu budú viac dôverovať. Podľa mňa je fantastický a nepotrvá dlho a stane sa z neho platný hráč NHL.

Potrebuje však dostať priestor v A-tíme Montrealu. Mešár len potvrdzuje, že Slovensko má mnoho dobrých mladých hráčov, na ktorých môže v budúcnosti stavať.

Zranený Juraj Slafkovský takto nabral "kilečká" Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Juraj Slafkovský pred ôsmimi mesiacmi a dnes....

Nový klub si našiel v lete Tomáš Tatar, ktorý si v minulosti zahral v Montreale s vaším synom a teraz bude opäť jeho spoluhráčom v Colorade…

Každý hráč Colorada sa veľmi potešil, keď do klubu prišiel Tatar. Som si istý, že aj tréneri sú z jeho príchodu nadšení. Tomášovi bude jednoznačne vyhovovať štýl, ktorým sa Colorado prezentuje. Tomáš je skvelý tímový hráč a vďaka nemu šance Avalanche na úspech stúpli.

Videli ste ho v prípravných zápasoch. Ako na vás pôsobil?

Hral vo formácii s Rossom Coltonom a Milesom Woodom. Boli vynikajúci. Nikomu sa nebude hrať ľahko proti takémuto útoku. Výborne si navzájom sadli. Verím, že im to pôjde rovnako dobre aj počas sezóny.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Montreal Canadiens #Juraj Slafkovský #Filip Mešár #Ismo Lehkonen