Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Politický tlak v NHL? Rusi sa pýtali Ovečkina na dúhové dresy, s odpoveďou dlho neotáľal

Alexander Ovečkin sa medzi sezónami vybral do rodného Ruska, kde sa pre tamojšie médiá vyjadril k viacerým témam vrátane zrušenia „špeciálnych dresov“ počas rozcvičiek pred zápasmi NHL.

21.09.2023 15:05
Alexander Ovečkin Foto: ,
Alexander Ovečkin.
debata (21)

Ako sme informovali koncom júna, dresy s dúhovým prvkami na podporu LGBTI+ komunite, ako aj motívmi podporujúcimi armádu či boj proti rakovine si hráči pred duelmi najslávnejšej ligy sveta neoblečú.

„Som rád, že NHL prestala podliehať politickému tlaku. Svet tohto potrebuje viac. Čo k tomu ešte dodať. Výborne. Malo by to tak byť všade,“ uviedol 38-ročný kapitán Washingtonu pre denník Izvestija.

Andrej Sekera Čítajte aj Sekera: Po covide prišla z USA dúhová propaganda. Nemám nič proti Ukrajincom, ale peniaze sa pre nich nájdu ľahšie ako pre Slovákov

V minulej sezóne sa sedmička hráčov z rôznych dôvodov rozhodla neobliecť si dres na podporu LGBTI+ komunity a niekoľko tímov plánované aktivity zrušili.

Kluby si stále budú môcť usporadúvať špeciálne večery, ako aj vytvoriť dresy a dať ich do predaja na dobročinné účely, no hráči si ich neoblečú.

„Jediná zmena bude, že si hráči nebudú prezliekať dresy na rozkorčuľovanie, pretože to len viac odvádza pozornosť od podstaty toho, na čo tieto večery sú," uviedol v lete pre Sportsnet komisár NHL Gary Bettman.

08. Alexander Ovečkin Čítajte aj Ovečkin: Hašekove názory ma nezaujímajú. Putin je môj prezident

Ovečkin vstupuje do svojej 19. sezóny v NHL. V minulom ročníku zažil sklamanie, pretože Washington si nevybojoval miestenku v play off.

Do vyraďovacej časti sa Capitals, víťazi Stanleyho pohára z roku 2018, nedostali prvýkrát od sezóny 2013/14.

Aj so 4 Slovákmi! Najlepší hráči NHL od roku 1967 Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
Aj so štvoricou Slovákov! Toto sú najlepší...
21 debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Alexander Ovečkin