Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sekera: Po covide prišla z USA dúhová propaganda. Nemám nič proti Ukrajincom, ale peniaze sa pre nich nájdu ľahšie ako pre Slovákov

Niekdajší hokejový reprezentant Andrej Sekera si užíva zaslúžený dôchodok.

15.09.2023 09:57
Andrej Sekera Foto:
Andrej Sekera.
debata (104)

Tridsaťsedemročný bek Edmontonu, Buffala či Dallasu dokončuje dom a je pánom svojho času.

Aj napriek dlhoročnej úspešnej kariére v najlepšej lige sveta sa rozhodol, že nezostane v USA, ale sa vráti na Slovensko.

A to aj napriek tomu, že krajina nenapreduje takým rýchlym smerom, ako by si predstavoval. Slovensko má podľa sekeru rezervy v kľúčových odvetviach ako zdravotníctvo, cesty, infraštruktúra, digitalizácia.

"Mám negatívnu skúsenosť, keď som si musel do nemocnice nosiť vlastné veci. Videl som, koľko základných veci im tam chýba a v akých podmienkach personál pracuje.

Niektoré oddelenia sú v katastrofálnom stave. Je to vždy smutné, keď vidím, že naokolo to funguje.

Ľudia platia dane, tak by si zaslúžili nejaký štandard. Takisto si platia zdravotné poistenie, ktoré sa každý rok zvyšuje. Neviem, komu tieto peniaze idú. Verím, že sa to pomaly zlepší," povedal pre Sportnet.

tomas tatar1-vyrez Čítajte viac Tatar si našiel v NHL nový klub. Zarobí trikrát menej ako v New Jersey: Dôkladne som to zvážil

Niektorými vyjadreniami Sekera doslova šokuje. Napríklad pohľadom na poskytovanie pomoci vojnou zasiahnutej Ukrajine a jej občanom, ktorí pred ruským agresorom utiekli na Slovensko.

„Nemám nič proti ľudom z Ukrajiny alebo utečencom z krajiny, ktorá je postihnutá vojnou. Pre nich sa nájdu peniaze hneď, ale keď vlastní ľudia potrebujú pomôcť, tak sa peniaze hľadajú ťažko. Príde mi to scestné,“ pokračoval Sekera.

Nejedno obočie zdvihne aj Sekerov pohľad na pandémiu koronavírusu a komunitu LGBTI.

"Tri roky sa nehovorilo o ničom inom, iba koľko ľudí zahynulo, koľko je chorých a nakazených covidom-19. Nič pozitívne. Teraz prišla dúhová propaganda.

Myslel som si, že iba v USA toho bolo veľa, ale už i na Slovensku sa to veľa tlačí do médií. Najlepšie je nesledovať televíziu a mať svätý pokoj," uzavrel niekdajší elitný obranca.

SR Hokej TEL 30.kolo Košice Nové Zámky KEX Čítajte viac Slovan? Podpísal hráčov, akých sme si v Košiciach nemohli dovoliť, priznáva Ceman. Šancu u majstra dostane aj 15-ročný talent

© Autorské práva vyhradené

104 debata chyba
Viac na túto tému: #Andrej Sekera