Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Proti prúdu šla sedmička hráčov. NHL otočila, rozkorčuľovanie v dúhových dresoch zmizne

Hokejisti NHL si v ďalšej sezóne neoblečú „špeciálne dresy“ počas rozcvičiek pred zápasmi. Týka sa to dresov s dúhovými prvkami na podporu LGBTI+ komunite, ako aj motívmi podporujúcimi armádu či boj proti rakovine.

23.06.2023 08:43
Florida, pride Foto: ,
Hráči Floridy s takzvanými pride dresmi na podporu komunity LGBTI+.
debata (5)

„Navrhol som, že by boli vhodné, aby si kluby nevymieňali dresy na rozkorčuľovaní, pretože sa to stáva rozptýlením a uberá to zo skutočnosti, že všetky naše kluby v rôznych formách usporadúvajú večery na počesť rôznych skupín.

Radi by sme pokračovali v tom, aby sa im dostalo náležitej pozornosti, ktorú si zaslúžia a aby neslúžili ako rozptýlenie. V konečnom dôsledku bolo toto úsilie a dôraz na dôležitosť podkopané,“ uviedol pre Sportsnet komisár NHL Gary Bettman.

Stuart Milk Čítajte aj Dúhový dres si neobliekol, oháňal sa vierou. Člen prestížneho klubu potom klamal novinárom

Svoj návrh predostrel Rade guvernérov a tá s ním vo štvrtok súhlasila.

V minulej sezóne sa sedmička hráčov z rôznych dôvodov rozhodla neobliecť si dres na podporu LGBTI+ komunity a niekoľko tímov plánované aktivity zrušili.

Kluby však stále budú môcť usporadúvať špeciálne večery, ako aj vytvoriť dresy a dať ich do predaja na dobročinné účely, no hráči si ich neoblečú.

„Jediná zmena bude, že si hráči nebudú prezliekať dresy na rozkorčuľovanie, pretože to len viac odvádza pozornosť od podstaty toho, na čo tieto večery sú," dodal Bettman.

Kto bude posledný? Bez štítu hrajú známe mená NHL Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Plexisklo chrániace oči sa stalo v NHL povinným...
5 debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #dúhový dres #LGBTI+