Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Guľôčka nenávisti. Novým kapitánom Bostonu je posledný hrajúci člen Chárovho majstrovského tímu

Kanadský hokejový útočník Brad Marchand sa stal novým kapitánom tímu Boston Bruins zo zámorskej NHL.

21.09.2023 13:23
Brad Marchand Foto: ,
Brad Marchand (druhý zľava) v drese Bostonu.
debata

Tridsaťpäťročný krídelník je posledný hráč na súpiske „medveďov“, ktorý v roku 2011 získal Stanleyho pohár s bývalým slovenským obrancom Zdenom Chárom v úlohe kapitána.

V ostatných dvoch sezónach bol formálny líder mužstva kanadský center Patrice Bergeron.

Juraj Slafkovský Čítajte aj V Montreale oživili nezabudnuteľné video, Slafkovský opäť ničil stacionárny bicykel. Známy web rieši kľúčovú otázku

"Znamená to pre mňa oveľa viac než si ktokoľvek dokáže predstaviť. Zdá sa mi to ako neskutočné. Keby ste mi ako 23-ročnému povedali, že raz budem kapitán, rozhodne by som na to nestavil ani cent.

Čaká na mňa obrovské množstvo práce a tiež veľa tlaku, a to od tímu aj od seba samého," vyhlásil Marchand, ktorý vyzdvihol svojich predchodcov vo funkcii:

„Zažil som dvoch z najlepších lídrov všetkých čias, takže nebude ľahké ísť po ich stopách. Som nadšený z tejto príležitosti a urobím všetko pre to, aby som pokračoval v ich odkaze.“

Juraj Slafkovský Čítajte aj Slovenský supertalent má nového spoluhráča s najvzácnejším prsteňom na ruke. Potiahne víťaz Stanleyho pohára Slafkovského za slávou?

Brad Marchand strávil v Bostone celú kariéru v profilige, v ostatných piatich sezónach bol alternatívny kapitán tímu.

Počas 14 sezón odohral 947 duelov v základnej časti so ziskom 862 bodov (372+490) a ďalších 128 bodov (53+75) pridal v 146 zápasoch play-off. Vo finále Stanleyho pohára si zahral aj v rokoch 2013 a 2019.

Na kontá má aj jednu 100-bodovú sezónu a päťkrát pokoril 30-gólovú hranicu. S reprezentáciou Kanady sa stal majstrom sveta a triumfoval na Svetovom pohári.

Mike Babcock Čítajte aj Ukáž fotky! Slávny kouč skončil v tíme NHL skôr, než sa začala sezóna. Doplatil na netradičné metódy

Rodák z Halifaxu je v NHL známy niekedy až zákerným herným štýlom, ktorým znepríjemňuje hru súperom. Podľa jeho slov na tom neplánuje nič meniť ani s „céčkom“ na drese.

„Hrám s určitou vášňou a emóciou, o to určite neprídem. Taký som a musím v tom pokračovať, aby som bol dobrý hráč. Umožnilo mi to byť úspešný a ja od toho nechcem upustiť,“ uviedol hokejista s prezývkou „Guľôčka nenávisti“, ktorý si za svoje správanie sa na ľade vyslúžil už viacero dištancov či pokút od vedenia súťaže.

Najslávnejšie bratské zoskupenia v NHL Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Väčšinou zo súrodencov jeden vyčnieval, no...
debata chyba
Viac na túto tému: #Boston Bruins #Brad Marchand