Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ukáž fotky! Slávny kouč skončil v tíme NHL skôr, než sa začala sezóna. Doplatil na netradičné metódy

Kanadský hokejový tréner Mike Babcock nepovedie hráčov tímu Columbus Blue Jackets zo zámorskej NHL v sezóne 2023/2024 napriek tomu, že ho vedenie klubu vymenovalo do funkcie len pred dvomi mesiacmi.

18.09.2023 19:59
Mike Babcock Foto: ,
Mike Babcock.
debata (2)

Šesťdesiatročný úspešný kouč doplatil na zasahovanie do súkromia svojich zverencov, pre ktoré ho vyšetrovala hráčska asociácia profiligy (NHLPA).

Babcock podľa hráča Paula Bissonnettea žiadal od kapitána „modrokabátnikov“ Boonea Jennera, aby mu ukázal súkromné fotografie v jeho mobile.

Jenner aj hviezdny útočník Johnny Gaudreau to potvrdili, no kormidelníka sa zastali s odôvodnením, že sa len snažil spoznať nových hráčov po príchode do klubu.

Juraj Slafkovský Čítajte aj V Montreale oživili nezabudnuteľné video, Slafkovský opäť ničil stacionárny bicykel. Známy web rieši kľúčovú otázku

Gaudreau si vraj s Babcockom rozumel a obaja si vzájomne ukazovali fotky svojich rodín. Babcocka v minulosti kritizovali za zastaralé metódy. Ako kouč tímu Toronto Maple Leafs údajne žiadal od Mitchella Marnera, aby žaloval na spoluhráčov.

„Je jasné, že pokračovanie vo funkcii by bolo príliš rušivé. Som sklamaný, že nebudem môcť pokračovať v začatej práci, ale momentálne je pre organizáciu najlepšie moje odstúpenie. Želám im všetko dobré v nasledujúcej sezóne,“ vysvetlil Babcock predčasný odchod z Columbusu.

Nemec Čítajte aj Slovenský talent má NHL na dosah: Viem, čo musím zlepšiť, priznala nádej New Jersey Devils

Prípad vyšetrovalo vedenie NHL i hráčska asociácia NHLPA.

„Na stretnutí s hráčmi som ich požiadal, aby zdieľali cez ich telefón rodinné fotografie ako súčasť procesu spoznávania sa. Spôsob, akým to bolo vykreslené, bol úplne nepresný,“ tvrdil Babcock, ktorý predtým naposledy trénoval v profilige v sezóne 2019/2020.

Na striedačke Columbusu nahradil v júli Brada Larsena. V organizácii Blue Jackets pôsobí aj slovenský obranca Samuel Kňažko.

tomas tatar1-vyrez Čítajte aj Tatar si našiel v NHL nový klub. Zarobí trikrát menej ako v New Jersey: Dôkladne som to zvážil

Na poste ho nahradil asistent trénera Brada Larsena z ostatných dvoch ročníkov Pascal Vincent, ktorý podpísal s klubom zmluvu na dva roky do konca sezóny 2024/2025.

Vedenie NHLPA ocenilo krok Blue Jackets nahradiť Babcocka.

„Naši hráči si zaslúžia, aby sa s nimi pri práci zaobchádzalo s rešpektom. Bohužiaľ, v Columbuse to tak nebolo. Rozhodnutie klubu pokračovať s novým trénerom je vhodný krok,“ vyhlásil výkonný riaditeľ asociácie Marty Walsh.

Martin Mišiak Čítajte aj Čajkovič skóroval za Minnesotu, Mišiak za Chicago

Mike Babcock sa vrátil do NHL po takmer štyroch rokoch, keď ho odvolali z postu kormidelníka Toronta. Predtým viedol hráčov Detroitu Red Wings a v roku 2008 s nimi získal Stanleyho pohár.

S kanadskou reprezentáciou ovládol ako hlavný tréner majstrovstvá sveta v roku 2004, olympijské turnaje vo Vancouveri 2010 aj Soči 2014 a Svetový pohár v roku 2016.

Najslávnejšie bratské zoskupenia v NHL Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Väčšinou zo súrodencov jeden vyčnieval, no...
2 debata chyba
Viac na túto tému: #Columbus Blue Jackets #Mike Babcock