Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Boston kopil chyby, Florida zamotala sériu. Seattle má obhajcu na lopate

Hokejisti Floridy zvíťazili v piatom zápase 1. kola play off NHL na ľade Bostonu 4:3 po predĺžení a znížili stav série na 2:3. O triumfe Panthers rozhodol v 7. minúte predĺženia Matthew Tkachuk. K postupu do 2. kola sa priblížili hráči Seattlu, ktorí triumfovali v noci na štvrtok na ľade obhajcu titulu Colorada 3:2 a rovnakým pomerom vedú aj v sérii.

27.04.2023 06:36 , aktualizované: 08:56
Linus Ullmark Foto: ,
Brankár Bostonu Linus Ullmark inkasuje rozhodujúci z hokejky Matthewa Tkachuka z Floridy.
debata

Bruins nevyužili šancu spečatiť postup do 2. kola. V piatom stretnutí proti Floride dokázali trikrát zmazať jednogólové manko, no v predĺžení sa dopustili zásadnej chyby. Zaváhanie domáceho brankára Linusa Ullmarka pri rozohrávke využil Carter Verhaeghe, ktorý prihral pred bránkovisko Tkachukovi a ten rozhodol.

Verhaeghe sa na víťazstve podieľal tromi asistenciami, Tkachuk mal bilanciu 1+1, rovnako ako domáci Brad Marchand. Do zostavy Bostonu sa po pauze zapríčinenej zranením vrátil kapitán Patrice Bergeron, vo svojom prvom zápase v tohtoročnej vyraďovačke strelil gól, ktorým vyrovnal na 2:2.

Boston prestrieľal súpera jednoznačne 47:25, no brankár Sergej Bobrovskij pustil za svoj chrbát iba tri puky. Predviedol 44 úspešných zákrokov, vrátane kľúčového pri veľkej šanci Marchanda sekundu pred koncom tretej tretiny.

„Play off, to je ten najlepší čas na hokej. Takže som si dnešný večer užil a chlapci mi veľmi pomohli. Bránili sme dobre proti naozaj výbornému tímu. Súper má parádnych hráčov v ofenzíve, ale zvládli sme to a sme spokojní,“ uviedol Bobrovskij pre zámorské médiá.

690980042 regenda Čítajte aj Regenda nie je pred MS stopercentný: Len štrnásť zápasov v NHL? Viac, ako niektorí za celý život

Autor víťazného zásahu v predĺžení Tkachuk pridal:

„Je skvelé, že stále žijeme a môžeme bojovať o postup. Sergej (Bobrovskij) nás na konci riadneho času zachránil a v predĺžení sme to dokázali strhnúť na našu stranu. Teraz musia prísť ešte na jeden duel k nám na Floridu.“ Za hostí mal Carter Verhaeghe tri asistencie.

Prvýkrát v sezóne prehral Boston na domácom ľade dva zápasy za sebou.

„Neviem prečo, ale momentálne máme tendenciu robiť veľké chyby. Uplynulé dva domáce zápasy sme na to doplatili. Do zápasu sme vstúpili zle a súper bol v prvej tretine lepší ako my,“ zhodnotil tréner Bruins Jim Montgomery. Šiesty zápas na Floride je na programe v noci z piatka na sobotu.

Juraj Slafkovský Čítajte aj Spŕška kritiky na Slafkovského za prvú sezónu: Takmer skončil v AHL, tvrdí expert

Úradujúci šampión z Colorada je krok od vyradenia z play off, proti Seattlu mu nestačili ani gól a asistencia Nathana MacKinnona.

Kraken môže o svojom postupe do semifinále Západnej konferencie rozhodnúť už v noci na sobotu na domácom ľade. K triumfu hosťom pomohol gólom aj Tye Kartye, ktorý skóroval hneď vo svojom debute v NHL.

„Splnil sa mi môj najdivokejší sen,“ smial sa 21-ročný kanadský krídelník, ktorý v polovici zápasu dostal svoj tím do vedenia 2:1. Víťazný tretí gól potom na začiatku tretej tretiny dosiahol Yanni Gourde:

„Dostali sme sa do bodu, v ktorom sme túžili byť, ale urobiť postupový štvrtý krok býva najťažší. Vieme to a sme na to pripravení.“ Hráči Seattlu v každom zápase tejto série skórovali ako prví, tentoraz sa o to postaral Morgan Geekie.

Colorado nastúpilo bez obrancu Calea Makara, ktorý si odpykával jednozápasový trest za zákrok na Jareda McCanna v zápase číslo štyri. Ďalší zadák domácich Josh Manson nedohral pre zdravotné problémy, zápas opustil v druhej perióde.

„Lavíny“ záver ešte zdramatizovali, keď v čase 56:23 už počas hry bez brankára znížil na 2:3 Evan Rodrigues, no vyrovnať sa jeho tímu už nepodarilo. Nemecký brankár hostí Philipp Grubauer si proti svojmu niekdajšiemu klubu pripísal 26 úspešných zákrokov.

„Teraz už nie je čo stratiť. Ak prehráme zápas, končíme,“ povedal tréner Colorada Jared Bednar.

Radek Faksa Čítajte aj Fanúšikov v Dallase zamrazilo, Čech ťažko vstával z ľadu. Islanders odmietli koniec sezóny v NHL

1. kolo play off NHL

štvrťfinále Východnej konferencie – 5. zápas:
Boston Bruins – Florida Panthers 3:4 po predĺžení (0:1, 1:1, 2:1 – 0:1) - stav série: 3:2
Góly: 23. Marchand (McAvoy), 45. Bergeron (Marchand, McAvoy), 50. Hall (Carlo, Coyle) – 9. Duclair (Verhaeghe), 39. Bennett (Verhaeghe, Cousins), 46. Reinhart (Tkachuk, Barkov), 67. Tkachuk (Verhaeghe). Brankári: Ullmark – Bobrovskij, strely na bránku: 47:25

štvrťfinále Západnej konferencie – 5. zápas:
Colorado Avalanche – Seattle Kraken 2:3 (0:0, 1:2, 1:1) - stav série: 2:3
Góly: 28. MacKinnon (Rantanen), 57. Rodrigues (Toews, MacKin**non) – 27. Geekie (Schwartz, Wennberg), 30. Kartye (Eberle, Borgen), 42. Gourde (Soucy, Bjorkstrand). Brankári: Georgijev – Grubauer, strely na bránku: 28:28

Kto bude posledný? Bez štítu hrajú známe mená NHL Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Plexisklo chrániace oči sa stalo v NHL povinným...
debata chyba
Viac na túto tému: #Boston Bruins #Seattle Kraken