Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Fanúšikov v Dallase zamrazilo, Čech ťažko vstával z ľadu. Islanders odmietli koniec sezóny v NHL

Hokejisti New Yorku Islanders zvíťazili na ľade Caroliny 3:2 po predĺžení a znížili stav série na 2:3. Dallas si vybojoval postupový mečbal, Minnesotu zdolal 4:0 a v sérii vedie 3:2. Rovnaký stav je aj v sérii medzi Edmontonom a Los Angeles po tom, čo Oilers triumfovali 6:3.

26.04.2023 06:41 , aktualizované: 09:32
Radek Faksa Foto: ,
Radek Faksa ostal po zákroku Marcusa Foligna ležať na ľade takmer dve minúty.
debata

Fanúšikov v Dallase zamrazilo už po 133 sekundách zápasu. Po škaredom faule kolenom na českého útočníka domácich Radka Faksu dostal trest na 5 minút plus do konca zápasu Marcus Foligno. Pozrite si je jeho nešetrný zákrok:

Zákrok Marcusa Foligna na Radka Faksu.

Po niekoľkých sekundách Dallas presilovku využil zásluhou Tylera Seguina a ten odštartoval cestu domácich za víťazstvom. Faksa sa napokon v priebehu druhej tretiny vrátil do zápasu.

Brankár Dallasu Jake Oettinger zneškodnil všetkých 27 striel hráčov Minnesoty a pomohol tímu ujať sa vedenia 3:2 na zápasy.

Útočník Roope Hintz prihral na tri góly Stars, čím zopakoval svoj výkon z predošlého zápasu. Po piatom stretnutí je s 11 bodmi (4+7) najproduktívnejší hráč play off a zároveň vytvoril nový klubový rekord v počte bodov v jednej sérii.

Dailbor Dvorský Čítajte viac Česi dostali od Kanady poriadny výprask. Okrem iného to znamená, že Slováci vyzvú Fínov

Stars budú mať prvú možnosť rozhodnúť o postupe v noci zo štvrtka na piatok. Už v 3. minúte dostal útočník Minnesoty Marcus Foligno trest na 5 minút a do konca zápasu po faule kolenom na českého útočníka Radka Faksu.

„Nepovedal by som, že som trafil koleno na koleno. Skôr to bolo niekam do hornej časti. Ak mi chcete dať trest, tak v poriadku, ale päť minút a do konca je priveľa. S tým nesúhlasím,“ povedal Foligno. Stars sa v presilovke ujali vedenia gólom Tylera Seguina a 12. minúte využili aj ďalšiu početnú výhodu.

„Minnesota je jeden z najviac trestaných tímov v lige. Vedeli sme, že dostaneme presilové hry a náš cieľ bol, aby sme ich využili. Darilo sa nám to a musíme v tom pokračovať,“ povedal tréner Dallasu Peter DeBoer po tom, čo bol pomer dvojminútových trestov 7:6. Seguin sa stal prvým hráčom v histórii Dallasu, ktorý strelil v jednej sérii play off štyri presilovkové góly.

Zostrih zo zápasu Dallas vs. Minnesota.

Carolina sa mohla stať prvým tímom s postupom do 2. kola, no k víťazstvu jej nepomohla ani výrazná strelecká prevaha v prvej a tretej tretine (11:5, 12:5).

„Veríme jeden druhému a tomu, čo dokážeme. Inak tomu nebolo ani dnes. Hrali sme veľmi dobrý hokej a dali sme do toho všetko,“ povedal kapitán „ostrovanov“ Anders Lee. Hurricanes budú mať druhú šancu rozhodnúť o svojom postupe v noci zo štvrtka na piatok, keď je na ľade Islanders na programe šiesty duel série.

Tréner Caroliny Rod Brind'Amour videl v hre svojho tímu iba menšie nedostatky: „Páčil sa mi spôsob, akým sme hrali – tvrdo. Spravili sme niekoľko chýb, ktoré nás stáli inkasované góly a napokon aj výsledok, no nebolo ich veľa. Nevyšli nám situácie po dorážkach.“

Zostrih zo zápasu Carolina vs. NY Islanders.

Hráči Edmontonu využili domáce prostredie a víťazstvom nad Los Angeles 6:3 sa ujali vedenia 3:2 na zápasy. Dva góly strelil útočník Nick Bjugstad, po dve asistencie zaznamenali Mattias Ekholm, Darnell Nurse a Connor McDavid, ktorý zaokrúhlil svoj kariérny súčet asistencií v play off na 40.

Potreboval na to 42 zápasov, pričom v histórii NHL boli rýchlejší len Wayne Gretzky (27), Ken Linseman (35), Mario Lemieux (36), Leon Draisaitl (37) a Slovák Peter Šťastný (38).

Zostrih zo zápasu Edmonton vs. LA Kings.

1. kolo play off NHL:
Carolina Hurricanes – New York Islanders 2:3 (0:1, 1:2, 1:0)
Góly: 34. Šťastný (Chatfield), Puljujärvi), 51. Aho (Jarvis, Kotkaniemi) – 11. Engvall (Nelson), 24. Nelson (Engvall, Palmieri), 39. Barzal (Horvat). Brankári: Raanta – Sorokin, strely na bránku: 36:22
/stav série: 3:2/

Dallas Stars – Minnesota Wild 4:0 (2:0, 1:0, 1:0)
Góly: 3. Seguin (Robertson, Hintz), 12. Robertson (Heiskanen, Hintz), 22. Marchment (Seguin, Hintz), 57. Dellandrea (Domi, Suter). Brankári: Oettinger – Gustavsson, strely na bránku: 25:27
/stav série: 3:2/

Edmonton Oilers – Los Angeles Kings 6:3 (3:2, 2:0, 1:1)
Góly: 9. Kane (Nurse, Ekholm), 11. Draisaitl (McDavid, Ekholm), 15. Kulak (McLeod, Foegele), 32. Bjugstad (Ceci, Nurse), 36. Hyman (Bouchard, McDavid), 45. Bjugstad Nugent-Hopkins) – 13. Iafallo (Kempe, Kopitar), 18. Kempe (Grundström, Doughty), 47. Byfield (Vilardi, Fiala). Brankári: Skinner – Korpisalo (32. Copley), strely na bránku: 27:29
/stav série 3:2/

Potvrdené posily z NHL, ktoré sa predstavia na MS Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
V krátkych príbehoch vám predstavíme hokejistov...
debata chyba
Viac na túto tému: #Dallas Stars #Minnesota Wild #Radek Faksa #Marcus Foligno