Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Spŕška kritiky na Slafkovského za prvú sezónu: Takmer skončil v AHL, tvrdí expert

Slovenský hokejový útočník Juraj Slafkovský mal rozpačitú nováčikovskú sezónu v zámorskej NHL, aj vinou zranenia kolena odohral 19-ročný Košičan len 39 zápasov v drese tímu Montreal Canadiens so ziskom 10 bodov (4+6).

26.04.2023 15:45
Juraj Slafkovský Foto: ,
Juraja Slafkovského čakajú v druhej sezóne NHL náročné výzvy.
debata (4)

Podľa experta Marca D'Amica z portálu Montreal Hockey Now bude pre bronzového medailistu zo ZOH 2022 ešte dôležitejší budúci ročník, v ktorom by mal ukázať kvality jednotky draftu nováčikov.

„Nebola to pre Slafkovského najžiarivejšia sezóna. Navyše, v januári mu ju ukončilo zranenie práve v období, keď mal zareagovať na nevydarený mesiac december. V ňom sa postupne prepadal zostavou a takmer skončil v AHL,“ skonštatoval D'Amica.

Andrej Skabelka Čítajte viac Žiadny Bielorus na MS neprejde. Kazachstan vymenil krátko pred šampionátom trénera

Podľa neho môže slabšia produktivita vyvolávať obavy u fanúšikov aj vedenia v súvislosti s jeho presadením sa v NHL.

„Nedostatok bodov pramenil z veľkej časti z toho, že hrával vo štvrtom útoku. Pravidelne však neukazoval náznaky toho, že by mohol byť dobrý hráč v NHL,“ uviedol expert. Na druhej strane priznal, že Slafkovský si začal čoraz viac zvykať na rýchlosť a tvrdosť hry v NHL.

Ramsay MS 2022 hokej Čítajte viac Ďalšie zmeny v Ramsayho výbere. Šancu zabojovať o MS dostane aj mladá zvolenská hviezda

Prvá slovenská draftová jednotka v histórii profiligy musí podľa experta v budúcom ročníku zabrať. „Nasledujúca sezóna bude pre neho najdôležitejšia, lebo by v nej mal urobiť veľký krok vpred v rozvoji a pravidelne zbierať body.“

Za pozitívnu vníma aj skutočnosť, že Slafkovský nebude reprezentovať Slovensko na MS v hokeji. „Bude počas celého leta pripravovať svoje telo a chudnúť na optimálnu hmotnosť, aby mohol hrať svojím štýlom na úrovni NHL. Ak má byť prestavba Canadiens úspešná, musí Slafkovský hrať ako najväčšia nádej tímu,“ doplnil D'Amico.

Potvrdené posily z NHL, ktoré sa predstavia na MS Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
V krátkych príbehoch vám predstavíme hokejistov...
4 debata chyba