Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Crosbymu a spol. ostali oči pre plač. Poslednú miestenku do play off majú Islanders

Hokejisti New Yorku Islanders zdolali v noci na štvrtok v NHL Montreal 4:2 a získali poslednú voľnú miestenku v play off.

13.04.2023 06:51 , aktualizované: 07:34
Sidney Crosby Foto:
Sklamaný kapitán Pittsburghu Sidney Crosby po tom, ako sa mu skončila sezóna už po základnej časti NHL.
debata

Z postupovej hry vyradili Pittsburgh Penguins vedený kapitánom Sidneym Crosbym, ktorý bude chýbať vo vyraďovacej časti prvýkrát od roku 2006.

K víťazstvu Islanders pomohol dvomi gólmi Brock Nelson. Brankár Iľja Sorokin predviedol 17 úspešných zákrokov a vybojoval 20. domáce víťazstvo. Stal sa po Slovákovi Jaroslavovi Halákovi (22 v sezóne 2014/2015) a Billym Smithovi (20, 1981/82) iba tretím brankárom v klubovej histórii, ktorý v jednej sezóne dosiahol 20 domácich výhier v základnej časti.

00. Hlavná FOTO Čítajte viac Druhý Čech so 100 bodmi v NHL? Slováci ich mali dávno. Jeden velikán vyčnieva

Známych je tak všetkých 16 účastníkov play off. „Ostrovania“ postúpili do bojov o Stanleyho pohár štvrtýkrát v priebehu piatich sezón, vo vyraďovačke chýbali v minulom ročníku. Základnú časť ukončili so ziskom 93 bodov a momentálne držia pozíciu s prvou voľnou kartou vo Východnej konferencii.

Majú o bod viac ako Florida, ktorej zatiaľ patrí druhá voľná karta. Panthers však ešte čaká v noci na piatok ich záverečný duel v základnej časti proti Caroline. Od jeho výsledku bude závisieť, či Islanders v 1. kole play off narazia na Carolinu alebo víťaza Prezidentskej trofeje Boston.

SR Hokej TEL play off 1/2 7. Košice Michalovce KEX Čítajte viac Aký je dnes deň? Prišiel som o dva roky života, ale pre toto milujeme hokej, vravel tréner Košíc

Penguins ukončili unikátnu sériu, keď sa prebojovali do play off v uplynulých šestnástich sezónach za sebou. Žiadny iný klub v hlavných profesionálnych severoamerických športových súťažiach neťahal takú dlhú postupovú šnúru.

Počas nej získali Sidney Crosby, Jevgenij Malkin či Kris Letang trikrát Stanleyho pohár. Crosby bude chýbať v play off prvýkrát od svojej nováčikovskej sezóny.

sawada nhl Čítajte viac Smrť priamo na ľade. Zomrel bývalý hráč NHL, mal len 38 rokov

Dallas uspel na ľade St. Louis 5:2 a posunul sa priebežne na čelo Centrálnej divízie. Dvomi gólmi prispel k triumfu Wyatt Johnston, Jason Robertson mal tri asistencie a Tyler Seguin si pripísal gól a asistenciu v jeho jubilejnom 900. zápase v drese Stars.

Víťazstvo Calgary nad San Jose (3:1) zariadil netradičný strelec. Ruský obranca Nikita Zadorov strelil všetky tri góly Flames a radoval sa z prvého hetriku v NHL, zavŕšil ho minútu pred koncom gólom do prázdnej bránky. Ružička opäť nedostal príležitosť v zostave „plameňov“. Oba tímy už predtým stratili šancu postúpiť do play off.

výsledky NHL:
New York Islanders – Montreal 4:2, St. Louis – Dallas 2:5, Calgary – San Jose 3:1

postupujúci do play off:
Východná konferencia: Boston, Carolina, New Jersey, Toronto, NY Rangers, Tampa Bay, Florida, NY Islanders
Západná konferencia: Vegas, Edmonton, Los Angeles, Dallas, Minnesota, Colorado, Seattle, Winnipeg

isté dvojice play off:
Východná konferencia:
Toronto – Tampa Bay

Slováci s najviac bodmi v jednej sezóne NHL Fotogaléria - 22 fotiek Všetky fotky
V nasledujúcom rebríčku sa dozviete, ktorí...

Tabuľky NHL

(šípkou dolu prepínate poradie v konferenciách a divíziách)

Standings provided by Sofascore
debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #New York Islanders #Sidney Crosby #Pittsburgh Penguins