Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ovečkin je späť v USA. Prvýkrát prehovoril o smrti svojho otca

Ruský hokejový útočník Alexander Ovečkin sa vrátil do Washingtonu a po tréningu po prvýkrát hovoril o smrti svojho otca Michaila Ovečkina.

22.02.2023 21:30
756638655 Foto:
Úmrtie Michaila Ovečkina si pripomenuli aj v NHL pred zápasom Washingtonu proti Floride Panthers.
debata (3)

Otec kapitána Capitals zomrel 15. februára vo veku 71 rokov. Jeho syn opustil Washington a domov odletel deň pred jeho smrťou.

„Pristáli sme len pred pár hodinami, snažil som sa čo najskôr dostať na tréning. Za celý ten čas som sa dostal na ľad iba raz,“ uviedol pre zámorské médiá Ovečkin.

Priznal, že mal ťažký týždeň z fyzickej aj psychickej stránky. „Čo môžem povedať, taký je život. Toto je asi najťažšia situácia, do akej som sa dostal za celú moju kariéru v NHL. Ale ako som povedal, taký je život.“

SR Michalovce Šport Hokej TEL 26. kolo Slovan KEX Čítajte viac Skončí Pardavý na lavičke hokejistov Slovana? Vedenie klubu rozhodlo

Ovečkin poďakoval fanúšikom a klubu za podporu počas ťažkého životného obdobia. Na budúci mesiac by za ním do hlavného mesta mala pricestovať mama s bratom.

„Snažíme sa byť v tomto ťažko období čo najviac spolu. Teraz sa pokúsim získať energiu od spoluhráčov. Situácia nie je jednoduchá, ale som rád, že som späť na ľade,“ uviedol hviezdny hokejista.

20 Jágr Čítajte viac Prečo Jágr ešte nemá deti? Jeho partnerka sa pustila do vysvetľovania

S médiami sa emotívne podelil aj o to, čo pre neho otec znamenal: „Otec mi dal všetko svoje zdravie, celý svet, všade som mnou cestoval a ak sa dalo, prišiel na každý tréning. Mal dobrý zmysel pre humor, veľmi dobre si rozumel s ľuďmi. Bude nám chýbať,“ zakončil Ovečkin.

Líder Washingtonu vynechal posledné štyri zápasy Capitals a mužstvo pri jeho absencii utrpelo štyri prehry. Najbližší zápas odohrá tím 24. februára proti Anaheimu Ducks.

Top draftové jednotky NHL podľa očakávaní Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
20. Nail Jakupov, Edmonton (2012)
Doterajšia...
3 debata chyba