Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Za smrťou Rypiena neboli drogy, ale depresie

Dvadsaťsedemročný hokejista Winnipegu Rick Rypien, ktorého v pondelok našli v jeho dome v Alberte mŕtveho, trpel depresiami. Aspoň podľa manažéra Craiga Heisingera, manažéra Jets, za ktorých mal Rypien od nadchádzajúcej sezóny NHL hrať.

17.08.2011 17:22
Rick Rypien Foto:
Rick Rypien.
debata

„Neboli v tom drogy alebo alkohol. Dôvodom boli depresie, taká je pravda,“ uviedol Heisinger na tlačovej konferencii. V spolupráci s hráčovou rodinou by chcel zistiť, či si bývalý hráč Vancouvru vzal život úmyselne.

Polícia žiadne podozrivé okolnosti neobjavila a už vylúčila cudzie zavinenie smrti.

Rypien hral v NHL od sezóny 2005/06, keď prvýkrát nastúpil za Vancouver. Naposedly sa v drese Canucks objavil vlani v decembri, potom si z nešpecifikovaných dôvodov vzal voľno a na ľad sa vrátil vo farmárskom tíme Canucks Manitoba Moose v AHL. Podľa mediálnych špekulácií boli za voľnom psychické problémy.

V polovici augusta dostal šesťzápasový trest za bitku s fanúšikom, ale po podpise ročného kontraktu s Jets na 700 tisíc dolárov sa zdalo, že sa veci obracajú k lepšiemu.

„Mal z toho radosť, aj preto je jeho smrť šokom. Démoni, ktorí ho prenasledovali, boli silnejší, než vôbec kto tušil,“ pripustil bývalý spoluhráč Mike Keane.

debata chyba