Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rusi zúria: IIHF sú klauni a pokrytci. Na šampionáte v Česku nás vymazali z histórie

Stačila jedna kontroverzná veta v grafike Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) počas prenosu zo šampionátu v Česku a v Rusku nastalo veľké pobúrenie.

13.05.2024 11:10
Luc Tardif Foto:
Prezident Medzinárodnej hokejovej federácie Luc Tardif.
debata (173)

Majstrovstvá sveta v Česku sú už tretím šampionátom za sebou, na ktorom nehrá ruská hokejová reprezentácia. Prezident svetového hokeja Luc Tardif vysvetlil neúčasť tímov z Ruska a Bieloruska z bezpečnostných dôvodov.

No v Rusku zjavne pozorne sledujú, čo sa na majstrovstvách sveta deje aj napriek ich neúčasti. Portál championat.com ukázal grafickú informáciu, ktorá sa objavila počas jedného zo zápasov švédskej reprezentácie na MS. A tá Rusov poriadne rozzúrila.

Matúš Sukeľ Čítajte viac Skromný líder v štvrtom útoku, prevyšuje aj Slafkovského. Hviezdu Montrealu kritizoval moderátor RTVS

„Zdá sa, že ruská reprezentácia bola vymazaná nielen zo zoznamu účastníkov novodobých MS, ale aj z histórie turnaja,“ napísal spomínaný web. O čo presne išlo?

„Švédsko získalo 11 titulov majstrov sveta. Iba Kanada (28) a Česko (12) ich vybojovalo viac,“ znela veta, ktorá vyvolala na východe búrku nevôle.

Kontroverzná informácia, ktorá pobúrila Rusov. Foto: twitter
Kontroverzná grafika Kontroverzná informácia, ktorá pobúrila Rusov.

Dôvodom je, že grafika IIHF ignorovala 27 majstrovských titulov, ktoré v histórii vybojovali reprezentácie Sovietskeho zväzu a Ruska. „Je to lož. Česi a Švédi sa k zlatým medailám ZSSR a Ruska ani len nepriblížili,“ hnevá sa championat.com.

Ten požiadal o komentár k nešťastnej informácii samotného prvého muža IIHF Luca Tardifa, no reakcie sa nedočkal. No Rusi v tom videli jednoznačne zámer: „Je ťažké si predstaviť, že by niekto v IIHF mohol skutočne zabudnúť na jeden z najsilnejších tímov svetového hokeja. Nie, toto vyzerá ako zámerné vymazanie tímu ZSSR/Rusko z histórie.“

Podľa webu sa z IIHF po roku 2022, začiatku ruskej vojenskej agresie na Ukrajine a vylúčení reprezentácii z medzinárodných podujatí, stala politická organizácia. „V IIHF sa prejavujú ako klauni a pokrytci. Nie sú schopní brániť hodnoty športu a hokeja ako zjednocujúceho činiteľa a nie ako miesta pre diskrimináciu z akéhokoľvek dôvodu,“ dodáva ruský web.

Najlepšie zarábajúci hokejisti na MS + SLOVÁCI Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
Štyria hviezdni hokejisti z NHL, ktorí hrajú na...
173 debata chyba
Viac na túto tému: #ruská hokejová reprezentácia #MS v hokeji 2024