Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Česi si náš tím vychutnajú, hráči z KHL urobia dusno aj v slovenskej kabíne. Bude to stáť za to?

Účasť slovenských hráčov z KHL na blížiacich sa majstrovstvách sveta je stále diskutovanou témou. Zväz na čele s Miroslavom Šatanom avizoval, že k téme sa vyjadrí až v apríli. Známy kritik Ruska Miloš Radosa sa obáva, že prípadná účasť hokejistov z nadnárodnej ruskej súťaže narobí viac škody ako úžitku.

17.02.2024 07:51
Lotyšsko MS2023 Hokej B Slovensko spoločné fotenie Foto:
Slovenskí hokejisti a realizačný tím na posledných majstrovstvách sveta v Lotyšsku.
debata (140)

Kauzu Hudáčkovho vynúteného konca v českom Kladne nedávno oživil predseda parlamentu Peter Pellegrini.

Slovenského brankára sa zastal a zároveň vyzval vedenie zväzu ľadového hokeja, aby dovolil Slovákom z KHL účasť na svetovom šampionáte.

Dnes už bývalý šéf Dukly Trenčín a známy kritik Hudáčka či Šatana Miroslav Radosa však v postojoch šéfa Hlasu a ďalších štátnikov vidí iba snahu vytĺcť trocha politického kapitálu.

tabak, šatan Čítajte viac Pán Šatan, konajte! Ak môže hrať Ovečkin v NHL, Slováci z KHL môžu ísť na MS. Romana Tabak posiela ďalší odkaz

"Prezidentské voľby sa blížia, chce z toho vytĺcť politický kapitál. Politici budú športové témy naďalej zneužívať, vyjadrenia neprestanú.

Mnohé športové záležitosti sa tak budú ovplyvňovať, ide o začarovaný kruh," uviedol pre TVnoviny.sk.

Radosa sa obáva, že ak na MS prídu aj hráči z KHL, následky sa prejavia na atmosfére na tribúnach aj vo vnútri slovenskej reprezentácie.

845748174 Čítajte viac Do debaty o hráčoch z KHL sa zapojili aj Fico a Korčok. Hlas Kremľa, reagujú v zahraničí na slovenského premiéra

„Môže sa stať, že niektorí českí fanúšikovia si doslova zgustnú na tíme Slovenska. Takéto rozhodnutie nebude robiť dobrú krv ani v slovenskom výbere, lebo nie každému hráčovi bude účasť hokejistov z KHL po chuti.“

Podľa Radosu Slovenský zväz ľadového hokeja napokon dospeje k rozhodnutiu, že hráči z KHL budú môcť ísť na MS, ktoré sa v máji budú konať v českých mestách Praha a Ostrava.

„Len mám obavy, či toto rozhodnutie kompetentným bude stáť za to,“ dodal na záver dnes už bývalý prvý muž Dukly, ktorého na čele predstavenstva trenčianskeho klubu nedávno nahradil Richard Pavlikovský.

Najväčší hokejový štadión sveta je v Petrohrade Fotogaléria - 36 fotiek Všetky fotky
O dva týždne koniec. Viacerí hokejisti v Rusku...
140 debata chyba
Viac na túto tému: #reprezentácia #majstrovstvá sveta #KHL #Hudáček #Peter Pellegrini #Miloš Radosa