Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pán Šatan, konajte! Ak môže hrať Ovečkin v NHL, Slováci z KHL môžu ísť na MS. Romana Tabak posiela ďalší odkaz

Do štartu majstrovstiev sveta v hokeji v Prahe a Ostrave zostávajú menej ako tri mesiace. Kým veľmoci sa k téme štartu hráčov z Kontinentálnej hokejovej ligy postavili už dávno jednoznačne a do Česka ich nevezmú, vedenie slovenského zväzu stále vyčkáva.

16.02.2024 15:39
tabak, šatan Foto:
Romana Tabak s Miroslavom Šatanom.
debata (44)

K veľmi citlivej záležitosti sa vyjadrujú mnohí naprieč celým spoločenským spektrom – bývalí športovci, funkcionári, chlapi v krčmách, ale v poslednej dobe najmä politici.

Pred pár dňami tak urobili premiér Róbert Fico, predseda parlamentu Peter Pellegrini i ďalší kandidát na prezidenta

845748174 Čítajte viac Do debaty o hráčoch z KHL sa zapojili aj Fico a Korčok. Hlas Kremľa, reagujú v zahraničí na slovenského premiéra

Kým šéfovia Smeru resp. Hlasu sa vyjadrili, že hráči z nadnárodnej ruskej súťaže by nemali na svetovom šampionáte chýbať, Korčok zaujal úplne opačný postoj.

Do diskusie prispela v piatok svojou troškou aj bývalý poslankyňa Romana Tabak. Tá prostredníctvom sociálnej siete Facebook poslala odkaz šéfovi Slovenského zväzu ľadového hokeja Miroslavovi Šatanovi.

„Vážený pán Šatan, neváhajte a konajte! Stojím za našimi KHL tvrdo pracujúcimi hokejistami! Ak môžu hrať Ovečkin s Malkinom v NHL, tak naši KHL hokejisti môžu hrať na majstrovstvách sveta za Slovensko,“ píše vo svojom príspevku.

„Američania nedajú sankcie na ruských hráčov a my, jedineční Slováci, chceme dať sankcie na našich KHL hokejistov? Slovenskí hokejisti v ruskej Kontinentálnej hokejovej lige čelia novým výzvam a príležitostiam,“ dodáva.

Na záver poskytuje svojím sledovateľom aj zoznam ôsmich Slovákov, ktorí v tejto sezóne pôsobia v KHL.

Mimochodom, v Rusku ich hrá deväť – vrátane Tomáša Jurča, útočníka Omsku.

© Autorské práva vyhradené

44 debata chyba
Viac na túto tému: #Praha #KHL #ostrava #Miroslav Šatan #Romana Tabák #MS v hokeji 2024