Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Problém pre Slovákov: Švajčiari šetria hviezdy. Na Lotyšov nechávajú sedieť Hischiera a spol.

Hokejisti Švajčiarska nastúpia na duel s Lotyšskom bez najväčších hviezd. Na ľade dnes večer nebudú Hischier, Niederraiter, Malgin, Kukan ani Mayer.

23.05.2023 18:22
Švajčiarsko - Česko Foto: ,
Švajčiarsky útočník Nino Niederreiter sa teší z gólu, ktorý strelil Čechom.
debata (25)

Slováci postúpia len vtedy, ak Lotyši nevezmú Švajčiarom, istým víťazom B-skupiny, bod. Preto je neúčasť posíl z NHL veľkým škrtom cez ich rozpočet.

Nico Hischier je hviezdnym útočníkom New Jersey Devils, Nino Niederreiter Winnipegu. Na ľade nebude ani krídlo Colorada Avalanche Denis Malgin. Je to prakticky prvý švajčiarsky útok tu na turnaji v Rige.

Dean Kukan je výborným ofenzívnym obrancom obrancom Zürichu Lions s bohatými skúsenosťami zo zámoria.

10. Šimon Nemec Čítajte viac Vyplakávať nad piatimi miliónmi trénerov je detinské, čo by dali iní za takú pozornosť

Hráči, ktorí dnes večer za Švajčiarsko nenastúpia, zaznamenali v doterajšom priebehu šampionátu dovedna sedemnásť kanadských bodov.

V nedeľu sme Niederreiterovi položili niekoľko otázok. Bol presvedčený, že duel so s Lotyšmi Švajčiari nevypustia.

„Proti Lotyšom to bude taký istý zápas ako s ostatnými. Pre nás dobrý test – hrať proti domácemu mužstvu. Pôjdeme na ľad a budeme hrať to, čo vieme. Tak, aby sme sa čo najlepšie pripravili na štvrťfinále,“ odpovedal.

Na otázku Športwebu, či Švajčiari nebudú v utorok večer voči domácim za „dobrých chlapcov“ a pustia ich do štvrťfinále, sa dobre pobavil.

„Domáci sú v laufe, uvidíme, ako sa to vyvinie. Nesmieme nič podceniť, Lotyšov poženie plná hala a preto očakávam veľmi ťažký zápas,“ pokračoval.

Nino Niederreiter Čítajte viac Čože potrebujú Lotyši na postup? Ak platia slová švajčiarskej hviezdy, potom sa Slovensko nemusí obávať

Slovenskí hokejisti majú už svoj posledný zápas v rižskej skupine za sebou. Na obed zdolali Nórsko 4:1 a teraz čakajú, ako sa skončí duel medzi Švajčiarmi a Lotyšmi.

Keď sme sa ich pýtali, či a kde to budú pozerať, odpovede boli rôznorodé. Napríklad tréner Craig Ramsay sa vyberie do mesta, aby si dal pivo a pofotil pamiatky.

Včera sme sa na duel Švajčiarsko – Lotyšsko pýtali aj Miroslava Šatana. Ten sa dobre pozná s Patrickom Fischerom, trénerom Švajčiarska. Na MS v minulosti odohrali proti sebe veľa zápasov. Nepodpichol ho teda priateľsky?

„A nielen jeho, aj prezidenta tamojšieho hokeja, či členov výpravy, s ktorými som včera sedel v boxe IIHF. Verím, že pôjdu po prémii,“ poznamenal.

Ramsay slovensko hokej Čítajte viac Flegmatik Ramsay: Sledovať večerný zápas? Bez šance, pôjdem do mesta. Určite mi niekto povie, ako sa to skončilo

Hovoril o prémii milión frankov pre mužstvo, ktoré vyhrá na MS všetkých desať zapasov. Doterajších šesť Švajčiari bez problémov ovládli.

Na odľahčenú otázku, či teda Slovensko k spomínanej prémii niečo neprihodí, Šatan reagoval s úsmevom. „Nie, nie, to určite nie.“

Šatan pripustil, že v utorok bude nervózny. Poobede v súboji Slovákov s Nórmi, ale aj večer, keď si to rozdajú Švajčiari s Lotyšmi.

„Doteraz som bol stále nervózny. Všetko to boli tesné zápasy. Asi sa pôjdem pozrieť na Švajčiarov aj osobne.“

Slovensko, hokej Čítajte viac Slováci úlohu zvládli a musia čakať. Hudáček: Náš najlepší výkon na turnaji

*AKTUALIZUJEME**

25 debata chyba
Viac na túto tému: #MS 2023 v hokeji #švajčiarski hokejisti