Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Flegmatik Ramsay: Sledovať večerný zápas? Bez šance, pôjdem do mesta. Určite mi niekto povie, ako sa to skončilo

Hoci to mohol byť jeho posledný zápas na slovenskej striedačke, pred novinármi pôsobil pokojne ako vždy.

23.05.2023 15:42
Ramsay slovensko hokej Foto:
Craig Ramsay na striedačke Slovenska.
debata (5)

Craig Ramsay naordinoval úspešnú taktiku, vďaka ktorej slovenskí hokejisti zvládli posledné vystúpenie v skupine.

Po výhre nad Nórskom čakali na výsledok večerného zápasu Lotyšsko – Švajčiarsko, ktorý rozhodne o ich ďalšom účinkovaní na turnaji.

Ako ste spokojný s výkonom mužstva proti Nórom?

Povedali sme si, ako máme hrať a to sme aj dodržali. Pomohol nám rýchly gól, ktorý padol po krásnej akcii. V iných zápasoch by sme možno poľavili, ale hráči si naplno uvedomovali dôležitosť stretnutia a tlačili súpera ďalej.

Pridali sme ďalšie presné zásahy a potom kontrolovali zvyšný priebehu. Som hrdý na chlapcov, ako pristúpili k zápasu.

Lotyšsko MS2023 Hokej B Slovensko Nórsko Čítajte viac Cehlárik Švajčiarom písať nebude, dostanú vraj to, čo im patrí. Hrivík nechcel povedať, že play off si zaslúžia

Kvitujete, ako tím zareagoval na situáciu po konflikte medzi Hrivíkom a Hudáčkom zo zápasu zo Slovinskom?

Také veci sa stávajú. Keď som hrával, spoluhráči sa medzi sebou dokázali na tréningu aj pobiť. Rukavice dole, vzduchom lietali päste.

Chalani to zvládli na výbornú. Vysvetlili si situáciu a potom sa už sústredili na zápas proti Nórom, ktorý sme zvládli ukážkovo. Hrali tímovo, obetovo, blokovali strely. Ak cez nich prešiel nejaký puk, brankár bol na mieste a podržal nás. Predviedli správnu reakciu.

Čo vás potešilo najviac?

Robili sme maličkosti, ktoré sa nám nie vždy darili v predchádzajúcich zápasoch. Vychádzala nám rozohrávka, nestrácali sme puky v strednom pásme, nerobili zbytočné fauly.

Boli sme úspešní v súbojoch jeden proti jednému, čo tiež bolo veľmi dôležité. Hrali sme jednoducho a účelne. Ukázalo sa to aj pri druhom góle, keď Rosandič vystrelil a Cehlárik dorážal.

Pánik hokej Čítajte viac Na ľade jeden z najlepších, keď má odpovedať, ignorant. Prečo Pánik adresoval novinárom vulgárne slová?

Nevyčítali ste Richardovi Pánikovi, že namiesto jednoduchého zakončenia sa pri nájazde pokúšal o efektnú fintu?

Nevidel som to presne, niektorý z hráčov sa akurát postavil a zakryl mi výhľad. Pánik vie zamotať hlavu obrancom, páči sa mi, ako hrá. Ako vždy, urobil maximum pre to, aby dal gól.

Jedenásť bodov zo siedmich zápasov v skupine. Je to veľa alebo málo?

Lepšie by bolo, ak by ich bolo dvanásť… Ušli nám body, ktoré nemuseli. Nedarilo sa nám v samostatných nájazdoch, nepremieňali sme šance, ktoré sme si vypracovali. Doplatili sme na nízky počet gólov, hoci skórovaniu sme venovali na tréningu veľa času a prípravy.

Trénovali sme situácie dvaja proti jednému, dorážky, strely z medzikružia. V zápase je to samozrejme iné. Mrzia ma samostatné úniky, ktoré sme minuli. Práve takéto situácie rozhodujú zápasy.

Chystáte sa sledovať večerný zápas medzi Lotyšskom a Švajčiarskom?

Určite nie. Videl som ich už mnoho. Musí byť ich najmenej tritisíc, ktoré som odohral alebo odkoučoval.

Pôjdem na prechádzku do centra Rigy, pokochám sa pamiatkami, urobím si fotografie. Zároveň budem dúfať, že to pre nás dobre dopadne. Určite mi niekto povie, aký bol finálny výsledok.

Veríte, že Švajčiari ukážu kanadskú mentalitu a pôjdu do zápasu s tým, že si chcú udržať neporaziteľnosť, hoci ďalšie body už nepotrebujú?

Kanaďania? Veď tí prehrávajú, nestačili na Nórov. (úsmev) Budem sa spoliehať, že Švajčiari zostanú pri svojej mentalite.

Hrajú rýchlo, tvrdo, v tíme majú skvelé individuality. Veľmi sa mi páči, aký hokej predvádzajú na šampionáte. Domáci sa však určite nevzdajú, bude to boj.

Ak uspejú Lotyši a postúpia do štvrťfinále, bol duel proti Nórsku vaším posledným na slovenskej striedačke?

… (na chvíľu sa odmlčí) Čakajú ma chlapci z mediálneho oddelenia, musím ísť.

Zápas Slovensko - Nórsko v obrazoch Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Stanislav Škorvánek mal skvelý priemer...
5 debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #Craig Ramsay #MS 2023 #Riga 2023