Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Gáborík s Valábikom sa pustili do Hudáčka: Bola to vypätá situácia. Nemôžeme čakať, že budú lietať päste

Slovenskí hokejisti si udržali nádej na postup do štvrťfinále MS. Po víťazstve 1:0 nad Slovinskom však prevládali u bývalých reprezentantov a aktuálne hokejových expertov RTVS Borisa Valábika a Mariána Gáboríka zmiešané pocity.

21.05.2023 20:04
Bez nazvu  1910 x 1000 px Foto: ,
Správanie Libora Hudáčka (vľavo) sa nepozdávalo hokejovým expertom Borisovi Valábikovi a Mariánovi Gáboríkovi.
debata (4)

„Pozitívom sú tri body, ale treba priznať, že sme ten zápas pretrpeli. Mal som pocit, že utrpenie bolo vidieť aj u chlapcov na ľade. Dôležité je, že stále žije nádej na štvrťfinále," vyhlásil Gáborík.

Podľa neho sa však Slováci musia výrazne zlepšiť, pretože v play off by s výkonmi, aké predviedli proti Kazachstanu či Slovinsku veľa vody nenamútili.

Valábik hodnotil zápas ako veľmi náročný z psychického hľadiska. Oba tímy mali, takpovediac, nôž na krku.

HOKEJ: Slovensko - Rakúsko Čítajte viac Dusno v tíme: Slováci sa na ľade medzi sebou hádali. Rozladený kapitán odpovedal novinárom, Hudáček ich ignoroval

„Nebol to dobrý zápas z našej strany. Tretia tretina negatívne prekvapila viacerých, ktorí očakávali, že budeme hrať aktívnejšie a budeme hladní po puku.

Problémy sme mali najmä v strednom pásme, kde sme ako keby neexistovali. Absolútne nám nevychádzalo to, čo sme chceli hrať. Nebudem však kopať niekoho, kto je dole," zhodnotil Valábik.

Slovinci sa až príliš jednoducho dostávali v obrannom pásme Slovákov k puku a často hrozili z nebezpečných priestorov.

Po návrate Petra Cehlárika do zostavy tréneri premiešali formácie. Libor Hudáček sa zhostil pozície centra v druhom útoku.

Video
Zdroj: TV Pravda

„Dokázal si vytvoriť viaceré šance. Až veľmi chcel dať gól. V niektorých situáciách by to nemal tak hrotiť. Robí občas zbytočné fauly," uviedol Gáborík.

V závere zápasu sa na slovenskej striedačke udial konflikt, ktorý zachytili aj kamery.

„Videli sme, že v kabíne to počas zápasu nebolo ideálne. Chalani sa veľakrát dohovárali medzi sebou a nie veľmi konštruktívnym spôsobom. Bolo cítiť nervozitu aj v čase, keď sa mal tím tešiť.

Kapitán Hrivík niečo vyčítal Hudáčkovi a dokonca sa k nemu vrátil. Došlo tam ku kontaktu medzi spoluhráčmi a vznikla z toho vypätá situácia.

Nemôžeme čakať, že počas zápasu budú medzi spoluhráčmi lietať päste. Hrivík i Cehlárik dávali Hudáčkovi najavo, že s niečím neboli spokojní,“ hovoril v štúdiu RTVS Valábik.

Škorvánek hokej Čítajte viac Nepriestreľný hrdina Škorvánek: Slovinci mi to dvakrát hodili do brucha, vtedy som sa chytil

Hudáček sa ocitol na ľade minútu pred koncom, kedy Slovinci odvolali brankára. Nezachoval sa však úplne ideálne.

„Bola tam v závere situácia, kedy sa snažil streliť gól do prázdnej bránky cez všetky čiary. Toto sa jednoducho nemôže robiť. Vzniklo z toho zakázané uvoľnenie a Slovinci sa dostali pred našu bránu.

Situácia sa zopakovala o pár sekúnd neskôr. Opäť chcel vystreliť na bránu, ale našťastie to zblokoval Slovinec, inak by z toho opäť vznikol tlak pred našou bránou. Vie, že mu to nejde a snaží sa nasilu dať gól. Ale takýmto spôsobom? Za mňa rozhodne veľké nie," vravel Gáborík.

„Zdalo sa, že chcel dať gól až priveľmi. Lídri nášho tímu dali jasne najavo, že sa im to nepáči," vravel Valábik.

Záverečný zápas v skupine hrajú Slováci proti Nórom v utorok už od 11.20 h.

Súboj Slovákov so Slovincami Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Viliam Čacho tečuje strelu pred brankárom...

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Boris Valábik #Marián Gáborík #Libor Hudáček #MS 2023 v hokeji