Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dusno v tíme: Slováci sa na ľade medzi sebou hádali. Rozladený kapitán odpovedal novinárom, Hudáček ich ignoroval

Slovenskí hokejisti síce zdolali Slovinsko 1:0, ale duel, ktorý poslal Slovincov do B-divízie a Slovákom uchoval nádej na štvrťfinále, naznačil, že v mužstve Craiga Ramsayho nemusí byť všetko v poriadku.

21.05.2023 18:14
HOKEJ: Slovensko - Rakúsko Foto:
Libor Hudáček bol jednou zo strán konflktu.
debata (51)

Podľa televíznych záberov RTVS sa necelú minútu pred koncom, keď sa Slováci bránili početnej presile súpera pri power play, odohral medzi Marekom Hrivíkom a Liborom Hudáčkom incident.

Zdá sa, že kapitán vyčítal útočníkovi Třinca snahu vsietiť gól do prázdnej bránky, pričom z toho bolo napokon zakázané uvoľnenie a návrat do obranného pásma, kde Slovinci zvierali Slovákov. Predtým bol zasa Hudáček zbytočne vylúčený.

Slovenskí hokejisti následne do seba drgli ramenami a chvíľu sa zblízka na seba pozerali. Boris Valábik v štúdiu naznačil, že to je maximálny možný fyzický stret medzi spoluhráčmi.

Podľa televíznych záberov Hudáčkovi vyčítal egoistické správanie na ľade aj Peter Cehlárik.

Po zápase sa novinári pýtali na incident aj Hrivíka, Hudáček odmietol prísť. Dokonca neprešiel ani novinárskou zónou, čo je povinnosť každého hráča na MS.

Lotyšsko MS2023 Hokej B SR Slovinsko Čítajte viac Strelec Pánik, sebaistý Škorvánek. Ohodnoťte výkony Slovákov proti Slovincom

Kapitán slovenskej reprezentácie bol evidentne rozladený. Povedal, že z kabíny sa nevynáša, ale dôležité je, čo je na hrudi a nie na chrbte.

Narážal tým zrejme na to, že Hudáček sa choval sebecky a nie tímovo…

Na priamu otázku, či sa pochytil so spoluhráčom Hudáčkom, povedal, že „To sú veci, ktoré zostanú v kabíne. Povieme si medzi sebou, von sa to nedostane.“

Na ďalšiu otázku, čo ako kapitán povie po tomto zápase svojim spoluhráčom, odpovedal tiež vyhýbavo: „Neviem, aj to asi zostane v kabíne…“

Pochopiteľne, Hrivíka sa novinári opýtali aj na to, či kabína funguje dobre. Či v nej nie sú konflikty.

Súboj Slovákov so Slovincami Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Viliam Čacho tečuje strelu pred brankárom...

„Nemám pocit, my sme skvelá partia, všetci sme spolu, držíme spolu. Jednoducho to len treba ukázať aj v zápase. Predovšetkým v situáciách, keď ide o to, čo máte na drese vpredu, nie vzadu. Vtedy zlyhávame. Všetci si musíme vstúpiť do svedomia,“ pokračoval 31-ročný útočník, ktorý hráva vo Švédsku.

K zápasu so Slovinskom povedal: „Dnes sme mali hrať dominantne a nechali sme to na nášho brankára. Ďalší zápas to takto byť nemôže byť,“ zdôraznil.

Slováci ho odohrajú v utorok od 11.20 proti Nórsku a platí to isté, čo so Slovincami. Ak chcú postúpiť, musia vyhrať a zároveň sa spoliehať na pomoc Švajčiarov.

Hrivík bol aj kapitánom bronzového tímu na ZOH v Pekingu. Porovnávať tímy však nechcel. „To sú veci, ktoré si treba vydiskutovať medzi sebou. Sú to veci o sústredení. O tom, že to chce každý z nás a hráme za to, čo máme na drese vpredu.“

51 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Marek Hrivík #Libor Hudáček #Peter Cehlárik