Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nepriestreľný hrdina Škorvánek: Slovinci mi to dvakrát hodili do brucha, vtedy som sa chytil

Ak útok nefunguje, musí zachytať brankár. Základné hokejové pravidlo platilo aj v nedeľu podvečer na MS v Rige.

21.05.2023 19:28
Škorvánek hokej Foto:
Stanislav Škorvánek počas zápasu proti Slovinsku na MS 2023.
debata (1)

Hoci za najlepšieho hráča Slovenska v súboji proti Slovinsku (1:0) vyhlásili Richarda Pánika, väčšina fanúšikov i expertov označila za muža stretnutia Stanislava Škorvánka.

Brankár Michaloviec, chytajúci na prvom svetovom šampionáte v kariére, držal mužstvo nad vodou počas celého zápasu.

HOKEJ: Slovensko - Rakúsko Čítajte viac Dusno v tíme: Slováci sa na ľade medzi sebou hádali. Rozladený kapitán odpovedal novinárom, Hudáček ich ignoroval

Nebezpeční Slovinci hrýzli a nebolo sa im čo čudovať, pretože hrali o zotrvanie v elitnej kategórii MS.

Slovákom, rovnako ako v predchádzajúcich dueloch, nefungovala ofenzíva. Mužstvo hľadá strelca a zatiaľ sa mu to nedarí. Jediný gól strelil Pánik v úvode druhej tretiny.

Kľúčová zodpovednosť tak bola na Škorvánkovi. Pre brankára je najťažšie, keď nemá veľa práce, čo sa dialo v prvej tretine.

"Ťažký zápas. Síce sme dali len jeden gól, ale získali tri dôležité body. Sme za to radi, verím, že nás to mentálne posunie a vyhráme aj nasledujúci zápas proti Nórom.

Náročný bol úvod. Slovinci nemali za prvých desať minút nič a potom tam boli dvakrát sami pred bránkou. Našťastie, hodili mi to dvakrát do brucha, tam som sa chytil a potom to už viac menej išlo samo," vravel po zápase.

V ďalšom priebehu to už bolo o inom. Slovinci zatlačili Slovákov, ktorí sa sústredili predovšetkým na defenzívu. Za druhú a tretiu tretinu išlo na slovenského gólmana 27 striel. Pochytal všetky.

Latvia Hockey Worlds Čítajte viac Nervy až do konca. Slováci vyhrali a poslali Slovincov do B-kategórie. Nádej Ramsayho družiny na štvrťfinále žije

„Keďže sme nedali druhý gól, bolo dôležité, aby sme neinkasovali. Povedali sme si pred poslednou tretinou, aby sme Slovincom nedali prečíslenia alebo zbytočnú presilovku tak, aby sa nechytili,“ pokračoval.

Priznal, že stálo pri ňom aj šťastie a zároveň sa mohol spoľahnúť na kvalitnú prácu kolegov pred ním. Či už stojí v bránke on alebo Samuel Hlavaj, spoluhráči si navzájom pomáhajú.

„Chalani nám veľmi pomáhajú. Blokujú veľmi veľa striel, možno aj viac, ako som zažil v extralige. Celý tím je tak nastavený. Chalani stoja pri nás, aby sme sa do toho dostali v zápase čo najskôr. My pomáhame im, oni pomáhajú nám. Som rád, že to tak to funguje,“ vyjadril sa Škorvánek.

Hoci výkon mužstva nebol ideálny, dôležité sú tri body. Slovákom zabezpečili to, že zostávajú v hre o postup do štvrťfinále.

Postupová matematika je jasná – ak chcú preniknúť do vyraďovacej fázy, musia zdolať v utorok Nórov za tri body a zároveň sa spoliehať na to, že domáce Lotyšsko nezaboduje vo večernom dueli proti favorizovanému Švajčiarsku.

Súboj Slovákov so Slovincami Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Viliam Čacho tečuje strelu pred brankárom...

"Verím, že do posledného zápasu v skupine dáme všetko. Už nie je sa na čo šetriť. Chceme ukázať, že sme kvalitou inde ako Nóri a potom si pri zhode okolností zahráme aj štvrťfinále.

To, ako budú hrať Lotyši so Švajčiarmi neovplyvníme. Za situáciu si môžeme sami, lebo sme pokazili zápas s Kazachstanom. Dívame sa len na to, čo môžeme ovplyvniť," dodal Škorvánek, ktorý celkovo v zápase proti Slovincom zneškodnil 33 striel.

Zápas Slovensko – Nórsko je na programe v utorok od 11.20 h. Lotyši proti Švajčiarom nastúpia v poslednom zápase rižskej B-skupiny od 19.20 h.

Najväčšie hviezdy hokejových MS 2023 Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Lídri svojich tímov, najväčšie hviezdy...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #Stanislav Škorvánek #MS 2023 #Riga 2023