Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Atmosféra v kabíne? Cítil som sa ako v domove dôchodcov. Slováci chystajú zmeny, nevyhnú sa ani elitnej formácii

Slovenských hokejistov dnes na MS čaká súper, ktorého na svetovom šampionáte zdolali naposledy pred 11 rokmi. Výber Craiga Ramsayho vyzve od 15.20 h favorizovanú Kanadu.

15.05.2023 07:01
Slovensko tréneri MS Ramsay Foto:
Andrej Podkonický, Craig Ramsay a Ján Pardavý na striedačke Slovenska počas zápasu s Lotyšskom na MS 2023.
debata (9)

Slováci nenechávajú nič na náhodu a plánujú javorové listy prekvapiť. Mali by k tomu pomôcť aj zmeny v zostave.

Voľno dostane Stanislav Škorvánek, ktorý odchytal úvodné stretnutia proti Česku a Lotyšsku. Debut na MS tak zažije jeden z dvojice Samuel Hlavaj, Dominik Riečický.

Slafkovský Barron Čítajte viac Ľudia zabúdajú, že Slafkovský je stále len tínedžer. Raz z neho bude fantastický hráč, vraví opora Kanady pred bitkou so Slovákmi

Zmeny sa dotknú aj zloženia formácií, výnimkou nebudú ani prvé dva útoky.

„Chceme urobiť nejaké zmeny, či už v prvej alebo druhej formácii,“ potvrdil po včerajšom tréningu asistent trénera Andrej Podkonický.

VIDEO: Čo povedal tréner Craig Ramsay pred šampionátom o prínose mladých hráčov?
Video

Proti Kanade nastúpi už aj Šimon Nemec, ktorý pricestoval do Rigy v sobotu a včera absolvoval prvú tréningovú jednotku.

"Šimon bude figurovať v prvej presilovkovej formácii, ako aj v prvej obrannej dvojici. Uvidíme, koho k nemu priradíme.

Pôjdeme do zápasu s ôsmimi obrancami. Možno to neskôr zúžime na šesť, ale začneme s ôsmimi. Zápasov je ešte veľa, potrebujeme rozložiť sily," vysvetlil Ramsayho asistent.

Favorit je daný, Slováci môžu len prekvapiť. Prípadný bod či body by mali pre Ramsayho výber cenu zlata.

Hudáček hokej MS Čítajte viac Nespokojný Šatan: Bojujeme nielen so súpermi, ale aj proti pánom v pruhovanom

„Motivácia je už len to, že to je Kanada. Verím, že nám pomôže tímový výkon, ktorý sme predviedli proti Lotyšsku. Nemôžeme iba brániť či ustupovať, súpera musíme napádať a nedať mu žiadny priestor,“ zdôraznil Podkonický.

80-te roky v kabíne

Včerajší tréning bol dobrovoľný.

Okrem Nemca, Hlavaja, Riečického a Ramsayho asistentov sa ho zúčastnili už len hráči, ktorí na šampionáte ešte nehrali – útočníci Andrej Kudrna a Mário Lunter. Ostatní si užívali zaslúžený oddych po náročnom zápase s Lotyšskom.

Zápas Slovensko - Lotyšsko v obrazoch Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
 Arturs Šilovs inkasuje gól od Matúša Sukeľa.

„Dobrovoľné tréningy fungujú na báze, že príde ten, kto chce. Chalani ani nemusia ísť na ľad, môžu využiť možnosti regenerácie, zamakať na stacionárnom bicykli či len tak ísť na prechádzku,“ vravel Podkonický.

Reprezentanti teda mali včera voľný program. Zaujímalo nás, či im tréneri zakazujú potenciálne „nebezpečné“ aktivity – napríklad jazdu na elektrickej kolobežke, ktorá je v Lotyšsku veľmi populárna.

„Určite by sme neboli nadšení, ak by niekto spadol z kolobežky. Ale chalani sú dospelí ľudia, nechávame to na nich. Stať sa môže všetko, na prechode ich môže zraziť auto. Také veci neovplyvníme,“ priznal Ramsayho asistent.

VIDEO: Koniec hokeja na RTVS? Je mi to ľúto. Nemám nič proti Ramsaymu, ale mali sme nabrať odvahu a skúsiť niekoho nového
Video

Po výhre nad Lotyšskom vládla v kabíne uvoľnená atmosféra. Niektorých fanúšikov prekvapil výber „víťaznej“ hudby.

"Pred zápasom sa púšťali v kabíne hity, ktoré sa hrajú na svadbách. Myslím, že ich namixoval Mário Grman. Cítil som sa ako v domove dôchodcov. (smiech)

Milan Lucic, Zdeno Chára Čítajte viac Zhrbený Srb zavolal: „Kanada, prosím, vezmi aj mňa.“ Favorit vybehne na Slovákov so svedectvom o drine

Po zápase znela známa talianska pesnička, púšťame si napríklad aj Michala Davida. Veselé a emotívne skladby prispievajú k dobrej nálade," priznal dobre naladený Podkonický.

HOKEJ: Slovensko - Rakúsko Dávame do pozornosti Kedy hrajú Slováci? Kompletný program MS v hokeji 2023

Pre doplnenie, skladbu „Sarà perché ti amo“, ktorú si púšťali Slováci po výhre nad domácimi, naspievala talianska formácia Ricchi e Poveri v roku 1981.

V tom čase ešte nebol na svete ani jeden z hráčov súčasného tímu, Craig Ramsay hrával aktívne v NHL za Buffalo Sabres a Ronald Reagan sa stal 40. prezidentom U­SA…

Luxus i história. Pulzujúca Riga očarila Slovákov Fotogaléria - 26 fotiek Všetky fotky
Luxusné bývanie pri rieke, policajné eskorty,...
9 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #hokej #Andrej Podkonický #Kanada #MS 2023 #Riga 2023