Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nespokojný Šatan: Bojujeme nielen so súpermi, ale aj proti pánom v pruhovanom

Dva zápasy, tri body. Pri štipke šťastia ich mohlo byť aj viac. Slovenskí hokejisti majú za sebou náročný vstup do šampionátu. V Rige najprv tesne podľahli Česku 2:3, aby o deň neskôr - opäť po dramatickom boji - zdolali domáce Lotyšsko 2:1.

14.05.2023 13:05
Hudáček hokej MS Foto:
Na trestnej lavici si v úvodných dvoch zápasoch na MS posedel aj Libor Hudáček.
debata (24)

Úvodné vystúpenia výberu Craiga Ramsayho na turnaji pozorne sledoval aj Miroslav Šatan. Šéf slovenského hokeja zhodnotil oba zápasy i brankársku situáciu.

„Vedeli sme, že nás čaká náročný vstup do turnaja. Úvod zápasu proti Čechom nám ušiel, nejaké chyby sa udiali, ale celkovo tréneri boli spokojní, aj keď výsledok nás mrzel. Zisk aspoň bodu by nás potešil viac, ale celkový dojem bol pozitívny,“ povedal Šatan k zápasu s Českom.

690980042 regenda Čítajte viac Musíme byť väčší sebci, vyzýva Regenda. Hymna pred slovenskými fanúšikmi je vždy úžasný zážitok

Spokojnejší bol, pochopiteľne, so včerajším duelom proti Lotyšsku.

"Skvelá atmosféra, cítili sme veľkú podporu od našich fanúšikov. Bol to veľmi ťažký duel, chalani museli výhru vydrieť. Navyše sme bojovali aj proti iným okolnostiam i proti pruhovaným pánom. Mal som pocit, že niektoré veci neboli posúdené tak, ako mali byť.

Takéto víťazstvo, keď veľa vecí je proti a mužstvo uspeje, vedia tímu veľmi pomôcť a utužia kolektív. Verím, že z toho budeme profitovať aj v ďalších zápasoch," reagoval Šatan na duel proti domácemu výberu.

Bývalý elitný útočník pochválil aj brankára Stanislava Škorvánka.

"Pred štartom MS sme dúfali, že niektorý z troch brankárov si pozíciu jednotky ‚ukradne‘ a vybojuje si ju. Včera sa mužstvo mohlo oprieť o výborný výkon Stana Škorvánka.

Turnaj je však len na začiatku, šancu dostanú aj ďalší gólmani. Uvidíme, kto napokon bude jednotkou, lebo zatiaľ chytal len Škorvánek. Ukázal spoľahlivosť, k postu jednotky má momentálne najbližšie," pokračoval Šatan.

Tvnet.lv (nižšie) Čítajte viac Ohlasy médií: Ramsayho tím Lotyšov neprekvapil, tí sa teraz hotujú na Čechov. Slováci boli lepší, rýchlejší, ale...

Potešil ho aj príchod Šimona Nemca, ktorý vystuží obranné rady.

„Očakávam, že za rok v AHL dozrel ako hráč i ako človek. Verím, že bude patriť k oporám aj napriek mladému veku. Teší ma tiež jeho prístup k reprezentácii, lebo sme tu mali aj iné prístupy. Verím, že z jeho výkonov bude profitovať celé mužstvo,“ dodal Šatan.

Slováci si dnes užívajú deň voľna, v pondelok nastúpia od 15.20 h proti Kanade.

Tuhý boj. Ohlasy po výhre Slovákov nad Lotyšmi Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
IIHF.com: Slovenskí hokejisti vyhrali prvý...
24 debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #Miroslav Šatan #MS 2023 #Riga 2023