Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vůjtek po derby načrtol ďalší osud Slovákov. Upozornil, čo im bude chýbať

Český hokejový odborník Vladimír Vůjtek bol v minulosti koučom slovenskej aj českej reprezentácie. Po vzájomnom súboji oboch výberov na MS 2023 v lotyšskej Rige, v ktorom Česi zvíťazili tesne 3:2, bol preto vhodným respondentom na zhodnotenie federálneho derby.

13.05.2023 14:56
David Tomášek Foto: ,
David Tomášek posiela na českú striedačku Františka Gajdoša.
debata

V rozhovore pre web hokej.cz povedal, že ho prekvapila „divoká“ prvá tretina, v ktorej padlo všetkých päť gólov.

„Čakal som, že sa bude hrať viac z obrany, ale bolo to hore-dole. Navyše, ani brankárom prvá tretina veľmi nevyšla. Všetko podľa mňa rozhodla päťminútová presilovka a v nej rýchly gól na 3:2. Potom sa nám už hralo lepšie,“ komentoval 75-ročný ostravský rodák, ktorý je doma v neďalekých Klimkoviciach.

Lotyšsko MS2023 Hokej B Slovensko ČR B Skupina Čítajte aj Šialenosť či čistý hit? Kochov zákrok rozdelil Čechov, Chlapík po ňom bude mimo hry. Kouč si rypol do rozhodcov

Podľa Vůjtka bola v úvode duelu cítiť nervozita hráčov oboch výberov.

"Najmä u tých, ktorí hrali prvý zápas na majstrovstvách sveta, to vždy zanechá nejaké stopy. Všetci chcú prvý duel vyhrať.

Bolo to celkom vyrovnané stretnutie, aj keď si myslím, že od gólu na 3:2 sme mali miernu hernú prevahu. Bolo tam z našej strany viac šancí, niekoľko prečíslení, ktoré sme vyriešili zle.

Mali sme to riešiť prihrávkou. Slovensko v druhej a tretej tretine prakticky žiadne vyložené šance nemalo," poznamenal charizmatický niekdajší tréner.

Patrik Koch Čítajte aj Doktor! Ostré zákroky drvili Čechov, znie spoza Moravy. Slováci však od susedov dostali aj pochvalu

Pri porovnaní s vlaňajším šampionátom, na ktorom získali Česi bronz, našiel skúsený odborník posun.

„Páčilo sa mi, že chlapci hrali útočnejšie ako vlani. Naši tréneri dobre reagovali na to, že Slováci majú problémy v obrane. Majú v nej mnoho mladíkov, pretože viacero hráčov im neprišlo. Aktívnou hrou sme chceli túto situáciu využiť,“ myslí si.

Doplnil tiež, že výraznejšie rezervy v hre českého výberu nepostrehol.

A ako vidí ďalší „osud“ slovenského výberu na šampionáte?

"Aj na olympiáde mali mladý tím a získali medailu. Teraz im navyše priletí Nemec zo zámoria, ktorý určite prinesie kvalitu.

Stále si však myslím, že im dvaja či traja skúsenejší beci budú chýbať. A k tomu brankár svetovej kvality. Nechcem ich brankárov podceňovať, možno niektorý z nich vyskočí a bude oporou, ale zatiaľ to tak nevyzerá," povedal pre hokej.cz.

Hokejové zápisy, ktoré (zrejme) nik neprekoná Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Dvaja desaťbodoví hráči v jednom zápase,...
debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Vladimír Vůjtek #MS 2023 v hokeji #Českí hokejisti